Itt vannak olyan szülők akik semmivel nem járultak hozzá a gyermekünk továbbtanuláshoz anyagilag? Vagy olyan akivel ezt csinálták a szülei.
Illetve próbálták is lebeszélni arról, hogy felsőoktatásban résztvegyen, esetleg a választott szakróp?
Illetve folyamatosan támadta a választása miatt vagy akár gimi után ki is rakták otthonról, vagy csak úgy maradhatott ha fizet?
Miért tették, most milyen a viszony?
Csak szerintem borzalmas az ilyen szülő?
#58 Ugyan, itt erről szó sem volt. Közel sem vagyok tökéletes, senki sem az.
A szülö sem attól rossz, hogy nem fizet. Hanem attól ha eltartania sem akarja amíg egyetemre jár. Vagy ha le akarja beszélni arról amit tanulni szeretne, esetleg teljes egészében a tanulásról.
Viszont az sem helyes, ha mindenféleképpen rá akarja erőszakolni a gyermekére, hogy egyetemre menjen.
Igen, a szülő dolga, hogy minden támogatást megadjon a gyerekének, de nem a felnőtt férfinek-nőnek, aki 20+ évesen is le akarja gombolni.
Hát már álljon meg a menet, első diplomát, ha telne rá, támogatnám - hacsak nem valami büfészak -, aztán lehet menni dolgozni.
Tudod, a szülő nem azért van, hogy még 60 évesen is a követelőző gyerekei igényét nézze.
Vagy onnantól, hogy megszült, adja fel a TELJES életét, mert a dolgozó! gyereke inkább élősködne? Na, nem!
Jó, eltartás okés, de sokan sajnos követelőznek, hogy ilyen buli olyan buli, nyelvvizsga, stb., amit Ő meg tud fizetni, ha elmegy diákmelóra.
Fedelet, kaját biztosítok, persze, meg ruhát is, de a luxucikkeket - vagy a drága cipőt, stb. - oldja meg saját fizetésből. :)
#64 Ez így elfogadható álláspont. Nyílván nem lehet elvárás, hogy sorba több diplomát is a szülő támogasson. Nekem se lenne képem elvárni, hogy a mostani szak után még egyet támogassanak.
A kevésbé kapós szakok miatti félelem jogos. Viszont lehet, hogy pont a te gyereked lenne az aki nagyot alkot azon a területen.
#65 A buli megint más. Arra pl. én nem fogadnék el pénzt. Igaz nem is igen járok bulizni, ha mégis megyek valahova azt saját pénzből.
Viszont akkor meglepődnék, ha azt mondanák, hogy holnaptól egyem azt amit magamnak vettem és a rezsibe is adjak bele...
A magam részéről én mondtam, hogy dolgozom mellette ha kell, ők mondták, hogy ne. Ezt nem utasítottam vissza. Söt a gyerekemnek is igyekszem, majd megadni ezt a lehetőséget.
"Sokakat bőven felvesznek a kiszemelt szakra, így nem sok költség marad."
Lóf..szt vagy te egyetemi hallgató, akkor nem írnál ilyen hülyeségeket.:D Vagy ha szerinted ennyire nudli egy huszonéves embert etetni, ruházni, szórakozását állni, netán még albérletet, utazási költséget fizetni neki, akkor keresd meg te a rávalót. Ha pedig ennyire penge vagy az egyetemen, hogyhogy nem tudtad államira átsoroltatni magad?
#68 Az előző féléves átlagom 4,1 volt, a most viszont úgy néz ki megvan az esély arra, hogy kapjak ösztöndíjat, az átsorolás már nem olyan egyszerű, oda az kell, hogy valaki kiessen állami helyről.
Amúgy konkrétan az egyetem költségeire gondoltam. Ha nincs tandíj nem sok van. Ott a papír/írószer és a bejárás, ami havi szinten fennáll. Félévente pedig a könyvek. (Ez már húzósabb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!