Itt vannak olyan szülők akik semmivel nem járultak hozzá a gyermekünk továbbtanuláshoz anyagilag? Vagy olyan akivel ezt csinálták a szülei.
Illetve próbálták is lebeszélni arról, hogy felsőoktatásban résztvegyen, esetleg a választott szakróp?
Illetve folyamatosan támadta a választása miatt vagy akár gimi után ki is rakták otthonról, vagy csak úgy maradhatott ha fizet?
Miért tették, most milyen a viszony?
Csak szerintem borzalmas az ilyen szülő?
24#
Hiába a sok filozófia...
NEM elvárható. Pont. Felnőtt, életképes embertől ELVÁRHATÓ, hogy saját lábára áll. Tanuljon, dolgozzon, bontogassa a szárnyait, és váljon leca szülőktől!
Ha a szülei támogatják, akkor pedig legyen hálás, alázatos, és viszonozza, mikor eljön az ideje. Ugyanis az elvárható mértékén felül is támogatják.
A rizsa pedig nem érdekel, hogy erkölcsi támogatásról megy a vita. Teljesen egyértelmű, hogy pénzbeli támogatás a téma. Ugyanis nagykorú fiatal bármilyen egyetemet elvégezhet akkor is, ha a szülei habot hánynak kínjukban. Semmivel se tudják megakadályozni, ugyanis nem szükséges a beleegyezésük!
Aki itt rinyál, hogy a szülei miatt nem tud továbbtanulni, az mind a pénzre gondol. Ahhoz ugyanis kell anyu és apu, hogy havonta érkezzen az apanázs!
(Engem se támogattak, munka mellett diplomáztam, már most gyűjtök a gyerekeim továbbtanulására. De úgy nevelem, hogy ezt ne elvárja! És akár a jég hátán is megéljen egyedül is!)
csak halkan megjegyzem, lakásfelújítás nem egyenlő a kőműveskedéssel :)
életemben nem csináltam kőműves munkát, ha már itt tartunk.
tudod van az a társadalmi beidegződés, hogy aki az építőiparban dolgozik, az csak is fröccsös paraszt lehet, egész nap a malterban meg a retekben dagonyázik, cigivel meg aranyászokkal a kezében.
ja és nem bántam meg, mivel a legtöbb egyetemistát diplomával a kezében a mekiben szoktam látni ahogy szorgosan sütik a hambikat nettó 110-ért.
de mint mondtam, nem nézem le azt aki tanult hisz nélkülük a világ nem létezne.
viszont manapság sokan abban a tudatban élnek, hogy elvégeznek egy iskolát és másnap már havi fél millás fizetéssel fel is veszik őket.
és ez az ami szerintem már szánalmas.
Itt vannak olyan szülők akik semmivel nem járultak hozzá a gyermekünk továbbtanuláshoz anyagilag? Vagy olyan akivel ezt csinálták a szülei.
Ha emlékszel, ez a kérdésed címe..most meg azt hajtogatod hogy ez a kérdés nem az anyagiakról szól...
"Hidd el jogász mindig is kell. Illetve olyan szerteágazó a pálya, hogy ha nem rite diplomád van el tudsz helyezkedni. Az, hogy nem vilt meg a 460 pont államira más kérdés, ettől nem érzem magam hülyének."
Kutyát nem érdekli egy állásinterjún, hogy rite vagy summa cum laude végeztél.:D
#29 Ha semmi nem várható el minek szülte meg a gyereket? Vicces vagy.
Hát nem azért hogy önző kiskirályt neveljen mint látszólag a te szüleid tették. Normális gyereknek pedig nincsenek elvárásai a szülei felé. Te vagy a vicces..csak tragikomikus értelemben. Ha előre tudnám hogy ilyen korlátolt, önző, életképtelen, a szülein élősködő ember lesz a gyerekemből, inkább nem is szülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!