Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Itt vannak olyan szülők akik...

Itt vannak olyan szülők akik semmivel nem járultak hozzá a gyermekünk továbbtanuláshoz anyagilag? Vagy olyan akivel ezt csinálták a szülei.

Figyelt kérdés

Illetve próbálták is lebeszélni arról, hogy felsőoktatásban​ résztvegyen, esetleg a választott szakróp?

Illetve folyamatosan támadta a választása miatt vagy akár gimi után ki is rakták otthonról, vagy csak úgy maradhatott ha fizet?

Miért tették, most milyen a viszony?

Csak szerintem borzalmas az ilyen szülő?

2017. máj. 7. 11:12
 41/95 anonim ***** válasza:
89%

Nekem semmilyen felsőoktatással kapcsolatos dolgot nem finanszíroznak. Viszont édesanyám egyedül, tisztességgel felnevelt, és bár már a párommal élek, ha valami nagy esemény van, besegít.

Semmim sincs, se jogsi, se nyelvvizsga, pedig gimiben kedvezményesebbnél-kedvezményesebbek voltak.

Attól, mert nem fizeti, még lehet valaki jó szülő.

2017. máj. 7. 13:03
 42/95 anonim ***** válasza:
54%
Gimi utan 18 eves vagy, felnott ember. Szoval normal korulmenyek kozott nincs azzal baj, ha kitettek. En itthon lakom, havi 20.000-et adok anyumnak. Elvegre nem tarthat el orokke, hozza kell jarulnom a kiadasokhoz. Persze minimalberrel csak ennyit tudok adni, de nem is kernek tobbet. Ha kitennenek, akkor igy jarnek. Felneveltek, ez volna.
2017. máj. 7. 13:11
 43/95 anonim ***** válasza:
22%

40 pacsi

Ontelt bekepzelt gogos orok diakot nem nevelunk

El akarsz erni valamit ? Dolgozz erte !

2017. máj. 7. 13:15
 44/95 anonim ***** válasza:
35%
Egyre inkább érzem úgy,beköszöntött a sötétség kora,hol a taknyos gyerek dirigál s mondja meg szüleinek hogy mit is tegyen.Jó nem mondom van pár ember kiknél előnyös a helyzet,de minek a szülő ha a gyerek dönt,s a szülei felett is.Sajnos ezen emberek a számítógép világába születtek,mátrixban élnek.Ha a szülő nem azt tesz amit a gyerek akar,hát elveszti őt,ha azt teszi luzerré válik.Gyerek mást nem tud csak sajtolni szüleit,s meghaltak hát élnek mint Marci hevesen.Kihalt az eggyüttérzés a szolidalitás és a tisztelet a szülő irányában.Mi marad nekünk?csak az irányítás illúziója .Kollegám fia 26 s még annak ellenére is tovább akart tanulni hogy apja nem bírja ,sőt haldoklik betegségei miatt.Ijen gyerek helyett inkább ültetett volna burgonyát,most akkor pénze lenne nem fájdalma.
2017. máj. 7. 13:20
 45/95 anonim ***** válasza:
48%

ilyen*

nem vagyok egy nyelvtan náci, de ez már ezért rendesen szúrta a szemem.

2017. máj. 7. 13:48
 46/95 anonim ***** válasza:
53%

De a ti gyereketek tovább tanulásához én miért járuljak hozzá?

Nekem pont elég a sajátom.

2017. máj. 7. 13:51
 47/95 anonim ***** válasza:
77%

16 éves korom óta dolgozok.

A fősulit levelezőn végeztem, havi 200 óra munka mellett.

Azért volt így, mert a szüleimnek nem futotta taníttatásra.

A kapcsolatunk szuper a mai napig is, nagyon szeretem a szüleim, szoktam őket támogatni.

2017. máj. 7. 14:01
 48/95 anonim ***** válasza:
54%

Hihetetlen, hogy milyen emberek vannak itt... Bár nem is tudom, lehet, hogy csak nekem idegen az, hogy valaki a saját gyerekét kb egy utolsó sz*rdarabnak tekinti, és örül, ha végre betölti a 18-at és nem kell tovább költenie rá a pénzét...

19 éves lány vagyok elsőéves egyetemista. Én mindig is ELVÁRTAM a szüleimtől, hogy támogassák a továbbtanulásom. 12 éven keresztül elviseltem a folyamatos b*szogatást a suliban, tanultam, jó jegyeket szereztem, azaz minden tőlem telhetőt megtettem, hogy felvegyenek arra a szakra, amire mindig is járni szerettem volna. Ezek után az egész életem tönkrement volna, ha a szüleim annyira sz*rba sem vennének, hogy még a minimális egyetemmel járó költségeket sem lennének hajlandóak fizetni.

Nyilván máshogy álltam volna a továbbtanuláshoz, ha láttam volna, hogy még az is nehézséget okoz a szüleimnek, hogy kaját tudjunk venni, de nem ez a helyzet. Viszont nem is várom el, hogy tandíjat, albérletet, benzinpénzt fizessenek, olyan szerényen élek, ahogy tudok.

A sok primitív válaszra reagálva (filozófia szak...): Nem az az egyetlen oka annak, hogy valaki továbbtanul, hogy utána minél több pénzt keressen. Egy bizonyos értelmi szint felett sok embernek igénye van arra, hogy az ismeretszerzés miatt tanuljon.

2017. máj. 7. 14:53
 49/95 anonim ***** válasza:
27%
Utolsó, még te nézed le az itteni válaszolókat miközben te elvárod a szüleidtől az úri kis szeszélyeid kielégítését? És jól tanultál? Húú azta...végül is csak a kötelességed jól tanulni..ha te elvárod a finanszírozást, én elvárnám hogy szín kitűnő legyél, gimi végére minimum egy középfokú nyelvvizsgával, és minden érettségi tárgyból 90%feletti eredménnyel. Ha ezt tudod teljesíteni, akkor talán lenne jogod elvárni bármit is. Ja meg igen, egyetemen is a 4 feletti átlagot, minimumot várnám el tőled..ha nem teljesíted, mehetsz tesco árufeltöltőnek, hiszen nem teljesítetted az elvárásaimat...nagyon gáz vagy sajnálom szegény szüleidet.
2017. máj. 7. 14:58
 50/95 anonim ***** válasza:
30%

Egy bizonyos értelmi szint felett sok embernek igénye van arra, hogy az ismeretszerzés miatt tanuljon.

Újat fogok mondani, de egy bizonyos értelmi szint felett ezt meg tudja oldani az ember könyvekből való művelődéssel is, nem kell százezreket a semmire pocskolni. Bár gondolom más lenne a véleményed ha a két kis aranygyűrűs kezecskéddel kellene összekaparni a rávalót és nem a szülőktől kihisztizni igaz?

2017. máj. 7. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!