Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Itt vannak olyan szülők akik...

Itt vannak olyan szülők akik semmivel nem járultak hozzá a gyermekünk továbbtanuláshoz anyagilag? Vagy olyan akivel ezt csinálták a szülei.

Figyelt kérdés

Illetve próbálták is lebeszélni arról, hogy felsőoktatásban​ résztvegyen, esetleg a választott szakróp?

Illetve folyamatosan támadta a választása miatt vagy akár gimi után ki is rakták otthonról, vagy csak úgy maradhatott ha fizet?

Miért tették, most milyen a viszony?

Csak szerintem borzalmas az ilyen szülő?

2017. máj. 7. 11:12
 21/95 A kérdező kommentje:
#20 Mi van akkor ha valaki mérnök akar lenni, felveszik államira, de a szülei leszólják, hogy minek az egyetem, legyen inkább kőműves, ök nem támogatják semmivel. Ha itthon akar maradni fizessen, egy mérnöki mellett nappali tagozaton nem igen lehet dolgozni. Gondolom az ilyen szülő a minta neked?
2017. máj. 7. 12:32
 22/95 anonim ***** válasza:
43%

Milyen jogod mondod meg mi egy szulo kotelessege felnott!!! Gyereke fele.

Szerintem minden szulo maga dont nem koteles eltartani 18 eves kor felett az egyetemen labat logato orok diak gyereket.

Ps mindig is munka mellett tanultam itt igy szokas.

2017. máj. 7. 12:32
 23/95 anonim ***** válasza:
69%

nekem a szüleim erőltették a továbbtanulást, én viszont nem akartam.

már akkor tudtam, hogy nekem nem való a felsőoktatás.

19 évesen beálltam dolgozni az építőiparba, nagyon szeretem a kétkezi munkát, főleg hogy a nap végére "alkottam" valamit amit meg lehet fogni, gyönyörködni lehet benne.

és nem mellesleg jól is kerestem vele, 12 évvel ezelőtt a havi 250 jó pénznek számított egy 19-20 éves srácnak.

persze nem azt mondom hogy ne legyen mérnök vagy informatikus, de az ilyen büfészakokat mint a bölcsész vagy a közgazdász én sem támogatnám, ha a gyerekem azt választaná.

ja és mielőtt jönnének az oltások, 31 évesen van egy pici lakás felújításokkal foglalkozó vállalkozásom, ami havi 400-600 ezer között profitál nettóba.

2017. máj. 7. 12:34
 24/95 A kérdező kommentje:
#22 Nem csak az anyagi támogatás a kérdés, az a mellékes téma. Ha megteheti viszonz az is elvárható...
2017. máj. 7. 12:34
 25/95 A kérdező kommentje:

#23 Közgazdász mint büfészak? Vicces vagy. A bölcsész karon is sok olyan szak van amiben komoly lehetőségek vannak, pl. nyelvek vagy pszichológia.

Amúgy ha nem akartál tovább tanulni nem baj, hogy nem erőltetted. Kérdés, hogy nem bántad e meg? Mérnöknek lenne azért jobb mint kőművesnek, de kinek mi.

2017. máj. 7. 12:38
 26/95 anonim ***** válasza:
61%
nem, nem elvárható. A szülő megteheti, ha a gyerek megérdemli. De a gyereknek nincs joga semmit elvárni a szüleitől. Én se támogatnám ha olyan helyre akarna menni, amiről egyértelmű hogy semmit nem fog érni vele csak a pénzt pocsékolja. Ha jó tanuló, komolyan veszi a tanulást és konkrét tervei vannak egy jó szakkal, akkor természetesen támogatom.
2017. máj. 7. 12:39
 27/95 anonim ***** válasza:
64%
a pszichológiában mióta vannak komoly lehetőségek? :-D Dunát lehet rekeszteni az alapképzéses viselkedés elemzőkkel. A pszichiáter más téma, de arra kevesen mennek mert ott tanulni kell.
2017. máj. 7. 12:41
 28/95 anonim ***** válasza:
73%

A kérdésed elsősorban az anyagiakról szól, belinkeljem, vagy emlékszel rá?:-) Jogásszal már Dunát lehet rekeszteni, biztos, hogy nem fizetnék erre még tandíjat is, ha ahhoz is hülye a gyerek, hogy államira bejusson. Nem értek egyet azzal, hogy a szülőnek még a saját kárára is, mindenáron, erőn felül támogatnia kell a huszonéves gyerekét, pláne, ha irreális álmokat kerget, sőt, kifejezetten károsnak tartom. Az természetes, hogy ha a gyereknek megvannak az adottságai ÉS tesz is érte (pl. legalább elegendő pontot szerez állami finanszírozásra), valamint határozott elképzelése van arról, hogyan tud ÖNÁLLÓAN megélni majd a diplomájával, akkor támogatandó a továbbtanulása, amennyire a lehetőségek engedik.

Azt, hogy ki a jó szülő és ki nem, majd megbeszélhetjük, ha te viselsz felelősséget másokért, és nem a kedvezményezetti oldalon vagy.:-) És mielőtt leproliznál: orvos vagyok, valamicskét melóztam egyetem mellett, mert nem lett volna pofám a bulizásra, szórakozásra otthonról pénzt kérni. Mellesleg két, állami ösztöndíjas egyetemi hallgató gyerekem van, akik egyre kevésbé szorulnak rá a támogatásomra.

2017. máj. 7. 12:43
 29/95 anonim ***** válasza:
41%

Semmi nem varhato el.

Bekepzelt gogos ontelt onzo ember aki barmit is elvar a ket szep szemeert cserebe.

Elvarasok szuloktol ugyan mire fol ?

2017. máj. 7. 12:44
 30/95 A kérdező kommentje:
#27 A pszichiáter az orvosit kell, hogy végezzen. Amúgy a pszichológia tartogat lehetőségeket. Viszont itthon nem olyan szinten mint nyugaton. Itt az emberek még mindig cikinek érzik, hogy pszichológushoz menjenek, máshol az a ciki ha nem jársz (költői túlzással).
2017. máj. 7. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!