Mit tegyek a szüleimmel?

Figyelt kérdés
Szüleimnek nicns pénze, apám kiskorom óta vert, lakáshitelünk van panellakásban lakunk. Most töltöttem a 22t . Apűm azt mondta mnejek el gyári munkába dolgozni, havi 80-90 ezeért 3 műszakba tanulás helyett mert hogy neki nincs pénze és nem tud eltartani, 2 évig dolgoztam, Ebből vettem magamnak a kaját, ruhát, és kb. ennyi.Szakmám nincs, és egyetemre sem járhatok, se okj szakmára. ÉS már a 24et töltöm lassan. 16 évesen is már dolgoztam akkor is azt mondta hogy nincs pénzünk. Sportra sem járhattam soha gyerekkoromban, anyám pedig uygszintén, nem támogat, mivel annak idején nem tanult, hanem szórakozott, és most itthon ül, és az apám inkább rákölt, engem legutobb azt mondták ha nem jársz nem mész dolgozni, akkor menjél kérekedni, ki az utcára vagy bemennek az önkormányzathoz és ki fogak engem rakni. Amikor kicsi voltam, akkor az apám állandóan vert, falhoz dobált, anyám pedig semmiben nem tud főzni, nem tud semmit sem csinálni. Az életem nagyrésze szobában telik, és sokszor alvással sokat alszok napi 10-16 órákat álatlában altatoval, mert nincsenek haverjaim, barűtaim, barátnőm soha nem is volt, de nem is álmodozok róla, nincs hobbim, mert nicns rá pénz, . Apám kijelentette régebben: Ő neki amit ő keres megfelle, te meg l vagy sz..va . Ezt mondta nekem amikor 15 éves voltam. Volt ballagásom arra nem jöttek el érettségi időszakomban, szalagavatomra nem jöttek el, így tehát ki kelett hagynom, mert nem fizették ki az öltönyömet, így azt mondta a tanár, hogy akkor én nem jelenhetek meg. , . Itt ott dolgoztam éjszakai alkalmai munkákban, de nagyon szorongok már az emberektől, és szakma nélkül 80-100 ezer ft. felett nem nagyon találtam munkát. Albérletbe is elmehetnék csak akkor, egy olcsó albérlet is 40 ezerttől keződik ebbe benne van minden, de akkor meg maradna az éhezés. Barátaim, rokonjaim, nincsenek, szüleimen kivűl. Meg aki tudna segíteni.
2017. márc. 26. 10:37
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 A kérdező kommentje:
Azért nem fejeztem be mert a drága jo kormány akkor levitte 21re sz ingyenes korhatárt. A másik, keresgéltem akkor is volt oéysn beadtam az oneletrajzomat, ilyen kezbesito munkakkore 6 honap mulva értesitettek hogy nem on nyert.
2017. márc. 26. 20:06
 52/64 A kérdező kommentje:
Oruok igen kaját saját pénzembol veszem mai napig. Ha elfogy megint akkor nyilvánvaloan vissza kell mennem gyárba tanulás helyett.
2017. márc. 26. 20:08
 53/64 A kérdező kommentje:
Es itt le is zárom. De az álmomat hogy mérnök lehessek soha nem tudom megvslositsni pénz hiány miatt.
2017. márc. 26. 20:13
 54/64 anonim ***** válasza:
91%
Igen, sohasem lesz belőled mérnök, de nem a pénzhiány, hanem az életképtelenséged miatt. Ne a kormányt okold, ne is a szomszéd nénit, vagy akár a szüleidet, az egyetlen hibás itt te vagy, senki más. Nem jó a levelező mert nem tudod megtanulni..érdekes, emberek ezrei megtudják levelezőn, napi 8 órás munka mellett, de igaz, ők nem is picsognak mint egy óvodás, hanem harcolnak a céljaikért. Belőlük lesz is valaki. Belőled maximum közmunkás.
2017. márc. 26. 20:16
 55/64 anonim ***** válasza:
100%

Hála az égnek. Zard is le....

Beteg ember vagy, hiaba leszel mernök senki nem fog alkalmazni, mert kuplungos vagy...

2017. márc. 26. 20:16
 56/64 anonim ***** válasza:
77%

Na most elárultad magad, hogy valóban csak kifogásokat gyártasz.

Ha jól számolom, évvesztes vagy, tehát 2011-ben érettségiztél (fiam 2010-ben, de ő áprilisi, nem vesztett évet). Elvégeztél 1 évet az OKJ-n és abbahagytad 2012-ben, mondva csinált okkal. Az ingyenes korhatár ugyanis 22 év volt, és a kezdés időpontjára vonatkozott. Fiam ekkor kezdte el az OKJ-t, 2012. szeptemberében, 2 éves volt, mikor vizsgázott már elmúlt 22 és és NEM kellett fizetnie.

Szóval vagy tényleg csak kifogásokat gyártasz vagy kamu az egész sztori. Utóbbi esetben legalább alapvető dolgoknak nézz utána, mielőtt hülyeségeket írnál.

Ezt most bebuktad, mert én pont végigasszisztáltam egy ilyen képzést a gyerekemmel, tehát képben vagyok vele.

2017. márc. 26. 20:26
 57/64 anonim ***** válasza:
77%

Ja! Önéletrajzot meg nem egyesével küldözget az ember, hanem elküldi egyszerre 50 helyre. Valószínűleg nagyobb esély van arra, hogy behívjanak valahová, mintha egyesével várod a sültgalambot.

Ne akarj mérnök lenni. Semmi logikád, semmi elemző készséged nincs.

2017. márc. 26. 20:28
 58/64 A kérdező kommentje:
Akkor leirom az egészet: 2012ben érettségiztem mert 1évet haéasztottam epilepszia miatt kiskotomban igy a 93asokkal indultam én 92es vagyok. 2012ben meglett az érettségim vagyis 19 éves nyarán.még abban az évben elmentem dolgozni, keresztfélévbe ez már 2013 volt jelentkeztem, erre a pénzugyi szakra mivel 2013bsn hozták meg a dontest miszerint leviszik 21re számoljátok ki: 2013 szeptemberében azok mehettek nappalira akik 93 januárjában szuletett. En 92 decemberében. Trhát én a,keresztfélévet abba hagytam mert estis fizetosre mehettem volna át. Igy elmentem dolgozni, es egészen 23 eves koromig dolgoztam. 22 évesen felvitték a korhstárt 25re nappali parképitore iratkoztam be de 2 honsp után ki kellett lépnem szzleim miatt nem tudtsk venni munkaruhát. Meg semmit . Igy visszamebtem a gyárba .23 éves koromig dolgoztam, es vagyis novemberben legvégén léptem ki. Azota itthon vagyok meg a kis megtaksritott pénzembol. Mivel november végén léptem ki, rzért nem mehettem már akkor iskolába.de ha szt a parképitot smit eékezdtem és le is kotott nem hsgytsm volna ott szuleim kivánságára, akkor már cdak 3 homapom lenne hátra és végre meglenne a szakmám.pont. én itt befejztem.
2017. márc. 26. 21:04
 59/64 anonim ***** válasza:
100%

Hiába magyarázol. Ha 21 éves korod előtt (ami nem igaz, mert 22!) elkezdted, rád az a szabályozás vonatkozott.

Kifogások, kifogások, kifogások...

Kár beléd a szó. Kicsit azért sajnállak. Szüleidet még jobban...

2017. márc. 26. 21:18
 60/64 anonim ***** válasza:
Menj külföldre, van egy csomo állás akar betanított is. Kezd Győrben az Audinál ott sem rossz a munkabér vagy esetleg Ausztriában. Akár takaríthat az is takarítócégnél oda nem kell diploma vagy Okj. Később is lehetsz mérnök.
2017. márc. 26. 21:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!