Mit tegyek a szüleimmel?

Figyelt kérdés
Szüleimnek nicns pénze, apám kiskorom óta vert, lakáshitelünk van panellakásban lakunk. Most töltöttem a 22t . Apűm azt mondta mnejek el gyári munkába dolgozni, havi 80-90 ezeért 3 műszakba tanulás helyett mert hogy neki nincs pénze és nem tud eltartani, 2 évig dolgoztam, Ebből vettem magamnak a kaját, ruhát, és kb. ennyi.Szakmám nincs, és egyetemre sem járhatok, se okj szakmára. ÉS már a 24et töltöm lassan. 16 évesen is már dolgoztam akkor is azt mondta hogy nincs pénzünk. Sportra sem járhattam soha gyerekkoromban, anyám pedig uygszintén, nem támogat, mivel annak idején nem tanult, hanem szórakozott, és most itthon ül, és az apám inkább rákölt, engem legutobb azt mondták ha nem jársz nem mész dolgozni, akkor menjél kérekedni, ki az utcára vagy bemennek az önkormányzathoz és ki fogak engem rakni. Amikor kicsi voltam, akkor az apám állandóan vert, falhoz dobált, anyám pedig semmiben nem tud főzni, nem tud semmit sem csinálni. Az életem nagyrésze szobában telik, és sokszor alvással sokat alszok napi 10-16 órákat álatlában altatoval, mert nincsenek haverjaim, barűtaim, barátnőm soha nem is volt, de nem is álmodozok róla, nincs hobbim, mert nicns rá pénz, . Apám kijelentette régebben: Ő neki amit ő keres megfelle, te meg l vagy sz..va . Ezt mondta nekem amikor 15 éves voltam. Volt ballagásom arra nem jöttek el érettségi időszakomban, szalagavatomra nem jöttek el, így tehát ki kelett hagynom, mert nem fizették ki az öltönyömet, így azt mondta a tanár, hogy akkor én nem jelenhetek meg. , . Itt ott dolgoztam éjszakai alkalmai munkákban, de nagyon szorongok már az emberektől, és szakma nélkül 80-100 ezer ft. felett nem nagyon találtam munkát. Albérletbe is elmehetnék csak akkor, egy olcsó albérlet is 40 ezerttől keződik ebbe benne van minden, de akkor meg maradna az éhezés. Barátaim, rokonjaim, nincsenek, szüleimen kivűl. Meg aki tudna segíteni.
2017. márc. 26. 10:37
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 A kérdező kommentje:
Utolsó: Erre már én is rájöttem, hogy depresszióba estem, azért alszok 13-16 órákat. Csak megint a pénz.. Egy pszicholgus pénzbe kerül. Pesten 45 perc horribilis árak, 10 ezer forint 45 percért. Nem kis összeg, de mondjuk pof..átlanság ennyit elkérni, egy ingyenesez meg legkeséőbb 6-7 honap mulva lehet beutalot kérni, mert nagyon sokan állnak sorban. Pszichiáter meg gyóygszert ír fel, ami azért sem megfelő mert a gyógyszer szintén kemény pénzekbe került, plussz a mellékhatásai arra plussz gyógyszer ami megint pénz.. Vagy befkeüdsz egy ilyen dili osztályra, ahol 1 hét után haza kell menni, mert az egészségüg káosz MAgyarországon. Egyszval, nincs pénzem szakemberre az már szüleim szerint luxus luxus igénynek számít.
2017. márc. 26. 13:01
 32/64 anonim ***** válasza:
100%

Folyamatosan csak a kifogásokat gyártod. Egy csomó ötletet kaptál, de egyikre sem reagáltál, még csak meg sem köszönted.

Jelenleg ma, Mo.-n 2 db OKJ szakma szerezhező meg ingyen, korhatártól függetlenül. Ha nappalit találsz, mellette igenis lehet diákmunkát vállalni (ha mást nem akkor hétvégeken), elég sokan így csinálják. Ha meg estire mész, pláne lehet mellette dolgozni, pont azért találták ki ezt a képzési formát, hogy munka mellett is lehessen tanulni.

Az lenne a fontos, hogy rázd meg magad, mássz ki az önsajnálat gödréből és LÉPJ végre valamit, a SAJÁT érdekedben. Ahogy most állsz hozzá, azzal sehová sem fogsz jutni, max. a híd alá, előbb-utóbb.

KAPJ A FEJEDHEZ, EMBER! SEMMI nem fog az öledbe csöppenni. Tenni kell érte.

2017. márc. 26. 14:12
 33/64 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, van ám levelezős képzés is, az mellett meg dolgozhatsz...
2017. márc. 26. 14:47
 34/64 A kérdező kommentje:
KIvűncsi vagyok aki azt irja hogy lépjek stb. hogy milyen körülmények között él, miylen a családi háttere,. Oylan jó hogy sok okostolyás mondja ezeket, de aguk meg viszonylag jó körülmények között nőttek fel. Ha az embernek eltörik a lába, más meg mondja neki akinek eltört hogy, probűálj meg nem a fájdalomra gondolni, stb probáld magad nem elhagyni, és valahogy megprobálni járni, törött lábbal, az akinek meg el van törve a lába, az meg pokolian szenved a fájdalomtól. Nagyon sok szegény ember van MAgyarországon én ezt nem vitatom, nálam sokkal rosszabb helyzetben lévők is, de az hogy én NAPPALIN és nem lvelezeőn nem estin, nem távoktatásban nappali munkarend szerinti képzésben megfellő oktatással, akarnék elvégezni egy okjt, az melett meg csak hétvégente, vagy éjszaka lehet dolgozni, de akkor nuku tanulás,, összeegyezhetetlen.. ÉS scak 2 évet kéne kibirnía a szüleimnek is már vagy 4 éve. Mert már 4 éve meglehetne a szakmám, és DOLGOZhatnék. De aztán a kifogás az igen. Mert én már nem bírom a3 műszakos robotmunkát, 35-40-50 éves nem fehér emberek társaságában, akik be se fogadtak engem. Nappalin heti 5 nap tanulás melett, szakma tanulás melett maximum 2 évig, annyi kitanulni egy szakmát és az melett mikor lehet vagy hoygan lehetne elmenni dolgozni? Hogy még jusson idő a tanulásra is?? Erre érnék akkor válaszokat. Heti 5 nap iskola melett, még munka.. Éjszaka, heti 5 nap alvás nálkül, csa így lehetne. Estire álatlában 60 éve skorig lehet járni okjra sőt korhatártól függetlenül, heti 2 nap. 50 százalékot kell elérni a nappali okktatás munkarendjével, és ott nem lehet közösséget sem kialakítani. mert vegyes a korsztály, még nappali tagozaton igen. Mind1. Tavaly elkedztem járni, parképitőre és fenntartó technikusira nappalira még szülői értekezlet is lett volna, 2 honap mulva, apám: old meg a kettőt dolgozz, és járj iskolába, nem tudtam a kettőt összeegyeztetni. 2 honap mulva ki kelett lépnem a suliból, ha nem léptem volna ki, már csak 3 honap leenne hátra és meglenne a szakmám. ÉS igazságtalannak tartom.
2017. márc. 26. 15:02
 35/64 anonim ***** válasza:
100%

Menj be a munkaügyi központba, és nézd meg, milyen támogatott képzések vannak. Ezeket végezheted nappali rendszerben, kaphatsz keresetpótló juttatást. 25 év alatt vagy, ilyeneknek több program is van.

Igen, igazságtalan, csak azt értsd meg, hogy az nem visz előbbre, ha ezen morfondírozol. Pszichiátriai szakrendelésre a legtöbb helyen még beutaló sem kell, azt meg nehezen hiszem el, hogy féléves várólista van mindenhol. Ha ennyire sz@r az anyagi helyzet, lehet kérni közgyógyellátást. Azért lenne fontos, hogy mentálisan rendbehozd magad, hogy ki tudj lépni ebből a zsákutcából, amikor nem a megoldást keresed, hanem azt, hogy miért nem kivitelezhető semmi, amit mások jóindulattal javasolnak neked.

2017. márc. 26. 15:25
 36/64 anonim ***** válasza:
93%
De kérdező, mi a fenéért akarsz te annyira nappalira menni? Csak büdös a munka vagy mi?
2017. márc. 26. 15:27
 37/64 anonim ***** válasza:
2x írzam, hogy mit tegyél, pluszban masok is irzak, de te még mindig a körülményeiddel jössz... nekem is rosszak voltak, de ennyit nem sírtam. Bocsi de eddig bìrtam. Tudod mit? Ne tégy semmit, dolgozz gyárban sajnáltasd magad, nem is erdekwl... megerdemled a sorsod.
2017. márc. 26. 15:31
 38/64 A kérdező kommentje:

Nappalira??? Mert akkor mehetek diákmunkára, estisek nem mehetnek.

Levelezosok sem. Csak nappalisok, mert az áldott munkaugynokségeknek igy sokkal jobb az adozás meg a diákmunkaero. Esti tagozatosoknak általában már vsn egy szakmájuk és benne dolgoznak, mellette délutánonként elvégeznek mégegyet és bejárnak, de szskma nélkul csak 3 muszakosat kapok, az ami a rendes reggel.6tol delután 2ig vsn es mellette járhatnék estire is délután 3tol. na olyan muszakbeosztásu munkát nem találtam, de ha valaki talál szivesen jelentkezek rá.

A másik meg, munkaugyi honlspja a jokepzes.hu

Jrlenleg nem inditanak tanfolyamot támogatott.

December 14en toltom.a 25t tehát surgos lenne pedig.

2017. márc. 26. 15:35
 39/64 anonim ***** válasza:
84%
de levelező mellett RENDES bejelentett munkát viszont vállalhatsz. De te csak a nappalin lovagolsz...az egyik diplomámat én is levelezőn csináltam, munka mellett.
2017. márc. 26. 15:38
 40/64 A kérdező kommentje:
Levelezon nem tudom megtanlni. Ertsetek már meg. Nappalin es estin tsnuloszerzodest is adnak cégekhez. Nsppalin meg osztondijat.
2017. márc. 26. 15:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!