Mit tegyek a szüleimmel?
" Most töltöttem a 22t "
Döntsd már el, hogy 22 vagy 24 vagy-e, vagy fejezd be a trollkodást, nem szép dolog. Tudod, valóban vannak mélyszegénységben élő fiatalok, akiknek szükségük van minden tanácsra, konstruktív javaslatra, de az ő szüleik aligha tűrhetik el, hogy a "gyermek" alvással és siránkozással töltse a napjait. Nem tartják méltóságukon alulinak sem a gyári melót, sem a távoktatásos képzést, nem irkálnak hülyeségeket féléves várólistákról. Ha neked az ilyesmi derogál, akkor dögölj tovább a szobádban, amíg ki nem b..sznak otthonról.
Na figyelj öcsécském! A fiam veled egyidős. Évek óta elég szar anyagi helyzetben voltunk, ráadásul neki van két húga is. Leérettségizett (ha jól értem te is) -> beadta a felvételit az egyetemre -> nem vették fel -> munkát keresett -> nem talált -> 1 év múlva újra megpróbálta, ismétlő érettségit tett -> felvették nappalira -> nem volt jogosult ösztöndíjra -> diákmunkát vállalt -> második évre átsorolták volna fizetősre -> nem tudtuk volna kifizetni -> abbahagyta -> beiratkozott nappalis OKJ képzésre -> mellette diákmunkákat vállalt -> 2 év alatt elvégezte, nagyon jó eredménnyel -> nem kapott munkát a szerzett a-> talált mást, nem gyárban, nem 3 műszakost -> próbaidő után elküldték -> megint talált mást -> szintén nem gyár és nem 3 műszak -> ott dolgozik már több mint egy éve -> jól keres -> közben még keresgél, mert váltana -> ott még jobban keresne -> közben szórakozni jár, mert a fizetéséből telik rá, ruháit magának veszi, itthoni munkákat is végez (pl. bedob egy adag mosnivalót hétvégén és ki is tereget; ha nagyon muszáj, egyszerűbb kaját is összedob magának).
A nagyobbik lányom meg tavaly nyáron 26 napot dolgozott és több mint nettó 150 ezret keresett vele. Nem diákmunka volt, nem gyárban, nem 3 műszakban.
Lehet ám ilyeneket találni, csak keresni kell. Ha valaki napi 13-16 órát alszik, a többiben meg sajnáltatja magát, abból nem lesz előrelépés.
A különbség köztetek annyi, hogy neki vannak ambíciói és felfogta, hogy ha el akar érni valamit, akkor azért tennie is kell.
Neked nincsenek ambícióid. Te azt szeretnéd, hogy eltartsanak, mindent a segged alá toljanak, pénzeljenek és közben te majd tanulgatsz ezt-azt.
Megsúgom: neked az sem lenne jó, mert ilyen típus vagy.
Energiavámpír beütést érzek rajtad, az állandó panaszkodással szerintem már a szüleid vérét is kiszívtad teljesen, valószínűleg ezért nem érdekli őket, hogy mi van veled és nem támogatnak, mert ismernek.
Többen leírták, hogy voltak ugyanolyan vagy ég rosszabb helyzetben mint te, mégis megoldották és helyretették az életüket. Ők akarták, te meg nem. Kényelmesebb állandóan hisztizni és másokat hibáztatni, valóban. Csak akkor ne várj segítséget senkitől.
Teljesen jól írta valaki kicsit előttem: életképtelen vagy.
Teljesen egyetértek, de én nem tudtam ilyen szepen megfogalmazni :)
Na takaridj... jó hogy mar nem te szólsz le minket...
Nem erdekelsz mar senkit, amit eddig irtunk ervenyes ezutan is.... tanacsok meg vannak, megfogadod.mwgfogadod, ha nem akkor meg nyomorgj tovább. De sejtem, higy szüleidnek miből van elege.
1. hiba: nem kellett volna abbahagyni a képzést, amit elkezdtél.
2. hiba: ha nem volt jó a munka, amit találtál, miért nem keresgéltél mellette másikat? Fiam is azt csinálja jelenleg, mivel váltani szeretne: még dolgozik a régi helyén, küldözgeti az önéletrajzokat, ha hívják megy interjúra. Ha sikerül, régi helyről kilép, újra belép és nincs kieső ideje.
Érettségivel azért elég sok munkát lehet találni, nem csak gyári 3 műszakost (nem is értem, fiamat pl. nem is vették fel ilyen helyre, mert túlképzett volt).
Ha nem tartottak volna el a szüleid, akkor most nem írogatnál itt hülyeségeket és nem sajnáltatnád megad, mert éhenhaltál volna, valamint érettségid sem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!