Mit tegyek a szüleimmel?

Figyelt kérdés
Szüleimnek nicns pénze, apám kiskorom óta vert, lakáshitelünk van panellakásban lakunk. Most töltöttem a 22t . Apűm azt mondta mnejek el gyári munkába dolgozni, havi 80-90 ezeért 3 műszakba tanulás helyett mert hogy neki nincs pénze és nem tud eltartani, 2 évig dolgoztam, Ebből vettem magamnak a kaját, ruhát, és kb. ennyi.Szakmám nincs, és egyetemre sem járhatok, se okj szakmára. ÉS már a 24et töltöm lassan. 16 évesen is már dolgoztam akkor is azt mondta hogy nincs pénzünk. Sportra sem járhattam soha gyerekkoromban, anyám pedig uygszintén, nem támogat, mivel annak idején nem tanult, hanem szórakozott, és most itthon ül, és az apám inkább rákölt, engem legutobb azt mondták ha nem jársz nem mész dolgozni, akkor menjél kérekedni, ki az utcára vagy bemennek az önkormányzathoz és ki fogak engem rakni. Amikor kicsi voltam, akkor az apám állandóan vert, falhoz dobált, anyám pedig semmiben nem tud főzni, nem tud semmit sem csinálni. Az életem nagyrésze szobában telik, és sokszor alvással sokat alszok napi 10-16 órákat álatlában altatoval, mert nincsenek haverjaim, barűtaim, barátnőm soha nem is volt, de nem is álmodozok róla, nincs hobbim, mert nicns rá pénz, . Apám kijelentette régebben: Ő neki amit ő keres megfelle, te meg l vagy sz..va . Ezt mondta nekem amikor 15 éves voltam. Volt ballagásom arra nem jöttek el érettségi időszakomban, szalagavatomra nem jöttek el, így tehát ki kelett hagynom, mert nem fizették ki az öltönyömet, így azt mondta a tanár, hogy akkor én nem jelenhetek meg. , . Itt ott dolgoztam éjszakai alkalmai munkákban, de nagyon szorongok már az emberektől, és szakma nélkül 80-100 ezer ft. felett nem nagyon találtam munkát. Albérletbe is elmehetnék csak akkor, egy olcsó albérlet is 40 ezerttől keződik ebbe benne van minden, de akkor meg maradna az éhezés. Barátaim, rokonjaim, nincsenek, szüleimen kivűl. Meg aki tudna segíteni.
2017. márc. 26. 10:37
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
100%
Leszar.nk már, annyi ötletet kaptal...
2017. márc. 26. 15:49
 42/64 anonim ***** válasza:
100%
Jó tudod mit? Akkor fulladj bele az önsajnálatba, életképtelen vagy...miért nem tudnád megtanulni levelezőn? Aki akarja az meg tudja..de te nem akarod, csak jól esik mindenkit hibáztatni, de az egyetlen hibás abban hogy semmirevaló ember vagy, az te magad. Vergődj akkor tovább, és sajnáld magad hogy milyen rossz neked, majd közmunkásként 30 ezerért nagyon boldog leszel...ennyit,én befejeztem..egy óvodás nem hisztizik ennyit mint te.
2017. márc. 26. 15:53
 43/64 anonim ***** válasza:
100%

" Most töltöttem a 22t "

Döntsd már el, hogy 22 vagy 24 vagy-e, vagy fejezd be a trollkodást, nem szép dolog. Tudod, valóban vannak mélyszegénységben élő fiatalok, akiknek szükségük van minden tanácsra, konstruktív javaslatra, de az ő szüleik aligha tűrhetik el, hogy a "gyermek" alvással és siránkozással töltse a napjait. Nem tartják méltóságukon alulinak sem a gyári melót, sem a távoktatásos képzést, nem irkálnak hülyeségeket féléves várólistákról. Ha neked az ilyesmi derogál, akkor dögölj tovább a szobádban, amíg ki nem b..sznak otthonról.

2017. márc. 26. 15:56
 44/64 A kérdező kommentje:
Azt elirtam 24et akartam irni. 22 helyett.
2017. márc. 26. 16:02
 45/64 anonim ***** válasza:
100%

Na figyelj öcsécském! A fiam veled egyidős. Évek óta elég szar anyagi helyzetben voltunk, ráadásul neki van két húga is. Leérettségizett (ha jól értem te is) -> beadta a felvételit az egyetemre -> nem vették fel -> munkát keresett -> nem talált -> 1 év múlva újra megpróbálta, ismétlő érettségit tett -> felvették nappalira -> nem volt jogosult ösztöndíjra -> diákmunkát vállalt -> második évre átsorolták volna fizetősre -> nem tudtuk volna kifizetni -> abbahagyta -> beiratkozott nappalis OKJ képzésre -> mellette diákmunkákat vállalt -> 2 év alatt elvégezte, nagyon jó eredménnyel -> nem kapott munkát a szerzett a-> talált mást, nem gyárban, nem 3 műszakost -> próbaidő után elküldték -> megint talált mást -> szintén nem gyár és nem 3 műszak -> ott dolgozik már több mint egy éve -> jól keres -> közben még keresgél, mert váltana -> ott még jobban keresne -> közben szórakozni jár, mert a fizetéséből telik rá, ruháit magának veszi, itthoni munkákat is végez (pl. bedob egy adag mosnivalót hétvégén és ki is tereget; ha nagyon muszáj, egyszerűbb kaját is összedob magának).

A nagyobbik lányom meg tavaly nyáron 26 napot dolgozott és több mint nettó 150 ezret keresett vele. Nem diákmunka volt, nem gyárban, nem 3 műszakban.

Lehet ám ilyeneket találni, csak keresni kell. Ha valaki napi 13-16 órát alszik, a többiben meg sajnáltatja magát, abból nem lesz előrelépés.

A különbség köztetek annyi, hogy neki vannak ambíciói és felfogta, hogy ha el akar érni valamit, akkor azért tennie is kell.

Neked nincsenek ambícióid. Te azt szeretnéd, hogy eltartsanak, mindent a segged alá toljanak, pénzeljenek és közben te majd tanulgatsz ezt-azt.

Megsúgom: neked az sem lenne jó, mert ilyen típus vagy.

Energiavámpír beütést érzek rajtad, az állandó panaszkodással szerintem már a szüleid vérét is kiszívtad teljesen, valószínűleg ezért nem érdekli őket, hogy mi van veled és nem támogatnak, mert ismernek.

Többen leírták, hogy voltak ugyanolyan vagy ég rosszabb helyzetben mint te, mégis megoldották és helyretették az életüket. Ők akarták, te meg nem. Kényelmesebb állandóan hisztizni és másokat hibáztatni, valóban. Csak akkor ne várj segítséget senkitől.

Teljesen jól írta valaki kicsit előttem: életképtelen vagy.

2017. márc. 26. 18:44
 46/64 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek, de én nem tudtam ilyen szepen megfogalmazni :)

2017. márc. 26. 18:53
 47/64 A kérdező kommentje:
45ps 19 evesen erettsegiztem le....es19 eves korom ota dolgoztam 23 eves koromig.
2017. márc. 26. 19:37
 48/64 A kérdező kommentje:
Akkor elmondom ugy látszik nem értitek: 19 evesdn erettsegiztem, utána rigton elmentem dolgozni, mellette probáltam tsnulni pénzugyi ugyintézonek beiratkoztam de onnan kiléptem, vlgig 23 eves koromig doégoztam. Dolgoztam. Nem otthon ultem... csak miután már nem birtam ideigleg sem a monoton munkát kiléptem, es most szskma meg munks nélkul vagyok. Szuleim se tizenevesen se most nem tartottsk el nem támogatnsk.
2017. márc. 26. 19:40
 49/64 anonim ***** válasza:
84%

Na takaridj... jó hogy mar nem te szólsz le minket...

Nem erdekelsz mar senkit, amit eddig irtunk ervenyes ezutan is.... tanacsok meg vannak, megfogadod.mwgfogadod, ha nem akkor meg nyomorgj tovább. De sejtem, higy szüleidnek miből van elege.

2017. márc. 26. 19:58
 50/64 anonim ***** válasza:

1. hiba: nem kellett volna abbahagyni a képzést, amit elkezdtél.

2. hiba: ha nem volt jó a munka, amit találtál, miért nem keresgéltél mellette másikat? Fiam is azt csinálja jelenleg, mivel váltani szeretne: még dolgozik a régi helyén, küldözgeti az önéletrajzokat, ha hívják megy interjúra. Ha sikerül, régi helyről kilép, újra belép és nincs kieső ideje.

Érettségivel azért elég sok munkát lehet találni, nem csak gyári 3 műszakost (nem is értem, fiamat pl. nem is vették fel ilyen helyre, mert túlképzett volt).

Ha nem tartottak volna el a szüleid, akkor most nem írogatnál itt hülyeségeket és nem sajnáltatnád megad, mert éhenhaltál volna, valamint érettségid sem lenne.

2017. márc. 26. 20:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!