Mit tegyek a szüleimmel?

Figyelt kérdés
Szüleimnek nicns pénze, apám kiskorom óta vert, lakáshitelünk van panellakásban lakunk. Most töltöttem a 22t . Apűm azt mondta mnejek el gyári munkába dolgozni, havi 80-90 ezeért 3 műszakba tanulás helyett mert hogy neki nincs pénze és nem tud eltartani, 2 évig dolgoztam, Ebből vettem magamnak a kaját, ruhát, és kb. ennyi.Szakmám nincs, és egyetemre sem járhatok, se okj szakmára. ÉS már a 24et töltöm lassan. 16 évesen is már dolgoztam akkor is azt mondta hogy nincs pénzünk. Sportra sem járhattam soha gyerekkoromban, anyám pedig uygszintén, nem támogat, mivel annak idején nem tanult, hanem szórakozott, és most itthon ül, és az apám inkább rákölt, engem legutobb azt mondták ha nem jársz nem mész dolgozni, akkor menjél kérekedni, ki az utcára vagy bemennek az önkormányzathoz és ki fogak engem rakni. Amikor kicsi voltam, akkor az apám állandóan vert, falhoz dobált, anyám pedig semmiben nem tud főzni, nem tud semmit sem csinálni. Az életem nagyrésze szobában telik, és sokszor alvással sokat alszok napi 10-16 órákat álatlában altatoval, mert nincsenek haverjaim, barűtaim, barátnőm soha nem is volt, de nem is álmodozok róla, nincs hobbim, mert nicns rá pénz, . Apám kijelentette régebben: Ő neki amit ő keres megfelle, te meg l vagy sz..va . Ezt mondta nekem amikor 15 éves voltam. Volt ballagásom arra nem jöttek el érettségi időszakomban, szalagavatomra nem jöttek el, így tehát ki kelett hagynom, mert nem fizették ki az öltönyömet, így azt mondta a tanár, hogy akkor én nem jelenhetek meg. , . Itt ott dolgoztam éjszakai alkalmai munkákban, de nagyon szorongok már az emberektől, és szakma nélkül 80-100 ezer ft. felett nem nagyon találtam munkát. Albérletbe is elmehetnék csak akkor, egy olcsó albérlet is 40 ezerttől keződik ebbe benne van minden, de akkor meg maradna az éhezés. Barátaim, rokonjaim, nincsenek, szüleimen kivűl. Meg aki tudna segíteni.
2017. márc. 26. 10:37
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
100%

Külföldön érdemes lenne elmenned, nyelvtudásod van alapszintű, akkor tudsz dolgozni, és ha összeszeded magad elvégzel vmi szakmát, amivel jól lehet keresni kint vagy ahol összejön és tudsz egymagad élni.

Az itteni kőbunkó besavanyodottakkal meg ne foglalkozz, a szüleid hozzáállásán már nem tudsz változtatni.

2017. márc. 26. 11:18
 12/64 anonim ***** válasza:
48%
Hallottál már a diákmunkáról? Ott te osztod be, hogy mikor tudsz dolgozni órák mellett és azzal is meg lehet keresni havi 80-90-et is simán. Az elég az alap megélhetésedhez, jelentkezel kollégiumba, vagy bérelsz egy szobát. Szüleid az emberiség szégyenei, nyomorba szültek gyereket, akit utána le se szarnak. De ne velük foglalkozz, a saját életedet építsd!
2017. márc. 26. 11:22
 13/64 anonim ***** válasza:
48%

"De ha eleve nem tartanak el a szüleim, akkor hogy végezzek el aúegy nappalit? Ha erre valaki tudja a váalszt hogy 2-3 műszak melett, hogy járjak be mindennap iskolába ha jelentkezek, akkor megfogadom a tanácsát."

Én is írtam korábban, #13-as is leírta: diákmunkát simán végezhetsz okj mellett, ott vannak a hétvégék is, de ezt tudnod kell, ha tényleg melóztál már 15 évesen.:-) Igen, neked nehezebb, mint annak, akit eltartanak, taníttatnak, de azzal, hogy sajnálod magad ezért, nem oldod meg az életedet. Tényleg együttérzek, csak épp ezzel nem jutsz előbbre. Gyári melót szállással azért ajánlottam, mert alkalmad lenne egy kis tőkét gyűjteni mondjuk 1 év alatt, hogy ha bármi gond van, legyen mihez nyúlni. Hiába lettél volna képes egyetemet végezni, eltelt 6 év az érettségid óta, idő kéne, hogy visszatornázd a tudásodat, tanulási készségedet, az meg neked pillanatnyilag nincs, mert nem finanszírozza senki. Ezt el kell tenni későbbre, most a lehetőséget kell megteremteni magadnak, mert másra nem számíthatsz. Ha végzős gimis lennél, azt mondanám, add be a jelentkezést, kérj kolit, minden szociális támogatást szedj össze, keress diákmelót, legvégső esetben vegyél fel diákhitelt és vágj bele, de így ez szerintem nem járható út.

2017. márc. 26. 11:45
 14/64 anonim ***** válasza:
41%
Mindenkinek ugyanazt a szép privátüzenetet írod, kedves Zoliman? Meg kéne nézni, kunek küldted már el, mielőtt a ctrl c, ctrl v párost ilyen szorgosan használod. (Mellesleg pont számítástechnikával foglalkozom ilyen fa@sz@ pénzért, végzettség nélkül) Bár ha már ebben nincs fantáziád, hogy mindenkinek személyes üzenet írj, akkor a munka, élet kérdéseiben hogy is lenne... (és mielőtt azt hiszed, hogy te mennyire különleges vagy a szar gyerekkoroddal, az én apám alkoholista, depressziós volt a pénzhiány miatt öngyilkos lett, anyám lelkibeteg, pánikbeteg, de én mégsem itt rinyáltam.)
2017. márc. 26. 11:55
 15/64 anonim ***** válasza:
100%
Hat ha az en kolykom napi 10-16 orat aludna, mert be veszs valami altatot es ki tudja meg mit, nekem is ilyen lenne a hozzaallasom mint ezeknek a szuloknek. Ajaj, lehet, hogy most en is fogok privat uzenet kapni?
2017. márc. 26. 11:58
 16/64 anonim ***** válasza:
100%
Miket ír? :)
2017. márc. 26. 11:59
 17/64 anonim ***** válasza:
15%

#15-ös, ha neked is olyan sorsod lett volna, akkor nem adtál volna neki olyan bunkó, lekezelő választ! Aki hasonló cipőben jár, az nem tapossa el még egy netes oldalon sem a másikat.

Te valószínű pont egy elkényeztetett sörhasú pojáca vagy, aki informatikus-tehát eleve beképzelt mint az állat.

2017. márc. 26. 12:05
 18/64 A kérdező kommentje:
Kedves utolso elotti elotti válaszolo senkinek sem irok ptivátban, es nem zolimannek hivnak. Osszekvertek mással. Sose drogoztam, nem ittam alkoholt, mint a mai fiatlaok 90 százaléka, . Sot. 16 eves korom ota dolgozok..
2017. márc. 26. 12:05
 19/64 anonim válasza:
88%
Igazuk van az előttem lévőknek, rinyálással nem fogsz előrébb kerülni. Igen, nehéz és igen, fárasztó, de bakker! NEM lehetetlen, meg lehet csinálni, nem te vagy az egyetlen, akinek szar a családi háttere. Ha Ennyire lenéznek a szüleid, állj fel szépen és mutasd meg, mire vagy képes. Senkinek nem hullik az ölébe a jó lehetőség meg a pénz.
2017. márc. 26. 12:09
 20/64 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom a kérdező csak panaszkodni jár ide, tökmindegy, milyen tanácsokat adunk neki. Csak tudod, "mindenki a maga szerencséjének kovácsa". Még egy olyan diplomás ember is, akit támogattak a szülei, önerőből, rengeteg tanulással jutott el oda. Nem a szülői támogatáson múlik minden, ha valaki el akar érni valamit, azért mindig küzdeni kell.
2017. márc. 26. 12:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!