Mit tegyek a szüleimmel?
A szüleiddel ne csinálj semmit, magaddal kezdj valamit. Vannak betanított munkák, amikhez adnak szállást, itthon és külföldön is, menj fel a netre és keress ilyet, kezdetnek jó. Spórolj össze egy kis tőkét, tanulj nyelvet, aztán szakmát, nappali okj mellett diákmunkázhatsz is, vannak hiányszakmák, amiknek a tanulása mellett ösztöndíjat is kaphatsz.
Ne piszkáljátok szegényt van elégbaja.
Kérdező! Tanulj nyelvet ( azt leht neten is, ajánlom az interpals nevűoldalt, ingyenes és lehet külföldiekkel beszélgetni és nézz angol videókat)
Járj gyári munkába és spórolj majd menj ki külföldre!.
Pár rokonom hollandiába és ők kis melók (pl. Újsághordás mosogatás-ból) lazán megélnek+ nyaralni is mennek néha.
Sok sikert.
Operatorként kezdtem havi 85.000 ft. Tetszett a gépbeállítók munkája, nézegettem szakszavakat, videókat neztem youtubon, higy ne tünjek túl hülyének, megpályaztam gépbeallító munkakört, sikerült fizetesem első 3 hónap netto 150.000 lett, után 200.000 ft. 2 év után az utolsó fizetésem netto 263.000 ft volt... de felmondtam, mert nem akartam gyárban dolgozni, ezert munka mellett letettem a kamionos jogositványt. Most netto 400.000 ft felett van mindig a fizetésem. (Hátránya, hogy keveset vagyok itrhon, de egyedülállóként belefér, és Nálad sem angy probléma ha nem vagy otthon.)
Sose panaszkodtam. Nekem sem volt szakmám. Én is egyedül voltam nekem se segített senki, de én akartam.
Kúzdj azert, hogy jó legyen Neked, es ne panaszkodj és sajnáltasd magad.
Végszóként: nekem 650.000 ft-ba került a jogositvány, de most vannak támogatások, es így ingyen letudod tenni 0 ft-ból. Azert ez elég nagy lehetőség. Sőt a Mávnál is van gyakornoki program, motdonyvezetőként... lehetőség adott, csak ha az energiádat a sajnálkozasra fordítod, és nem lehetőségek kutatásara, addig igen is gyárban fogsz dolgozni 90.000 ft-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!