Mit tegyek a szüleimmel?

Figyelt kérdés
Szüleimnek nicns pénze, apám kiskorom óta vert, lakáshitelünk van panellakásban lakunk. Most töltöttem a 22t . Apűm azt mondta mnejek el gyári munkába dolgozni, havi 80-90 ezeért 3 műszakba tanulás helyett mert hogy neki nincs pénze és nem tud eltartani, 2 évig dolgoztam, Ebből vettem magamnak a kaját, ruhát, és kb. ennyi.Szakmám nincs, és egyetemre sem járhatok, se okj szakmára. ÉS már a 24et töltöm lassan. 16 évesen is már dolgoztam akkor is azt mondta hogy nincs pénzünk. Sportra sem járhattam soha gyerekkoromban, anyám pedig uygszintén, nem támogat, mivel annak idején nem tanult, hanem szórakozott, és most itthon ül, és az apám inkább rákölt, engem legutobb azt mondták ha nem jársz nem mész dolgozni, akkor menjél kérekedni, ki az utcára vagy bemennek az önkormányzathoz és ki fogak engem rakni. Amikor kicsi voltam, akkor az apám állandóan vert, falhoz dobált, anyám pedig semmiben nem tud főzni, nem tud semmit sem csinálni. Az életem nagyrésze szobában telik, és sokszor alvással sokat alszok napi 10-16 órákat álatlában altatoval, mert nincsenek haverjaim, barűtaim, barátnőm soha nem is volt, de nem is álmodozok róla, nincs hobbim, mert nicns rá pénz, . Apám kijelentette régebben: Ő neki amit ő keres megfelle, te meg l vagy sz..va . Ezt mondta nekem amikor 15 éves voltam. Volt ballagásom arra nem jöttek el érettségi időszakomban, szalagavatomra nem jöttek el, így tehát ki kelett hagynom, mert nem fizették ki az öltönyömet, így azt mondta a tanár, hogy akkor én nem jelenhetek meg. , . Itt ott dolgoztam éjszakai alkalmai munkákban, de nagyon szorongok már az emberektől, és szakma nélkül 80-100 ezer ft. felett nem nagyon találtam munkát. Albérletbe is elmehetnék csak akkor, egy olcsó albérlet is 40 ezerttől keződik ebbe benne van minden, de akkor meg maradna az éhezés. Barátaim, rokonjaim, nincsenek, szüleimen kivűl. Meg aki tudna segíteni.
2017. márc. 26. 10:37
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 A kérdező kommentje:
Én ma regisztráltam fel ide gykra, de itt se kapok ugylátszik normális válaszokat. En feltettem egy kérdést, hogy olyan esetben mit lehet tenni hogy a szulok 150 forintot nem adnak 14 eves kor ota a gyerekének. Akik isznak drogoznsk dohányoznak kamasz korukban az iskolában lognK de majd apuci meg anyuci beteszi oket jo helyre na az ilyenek lennének jo gyári munkáSnsk es nem azok akik kuzdottek es sose zulottek el.
2017. márc. 26. 12:11
 22/64 anonim ***** válasza:
100%
Csak nem rájöttél 22 éves korodra, hogy az élet igazságtalan? Azt hittem, az emberek már oviban észreveszik, hogy mindenkinek mást osztott az élet. Csak ilyen hozzáállássál soha nem fogod többre vinni.
2017. márc. 26. 12:17
 23/64 anonim ***** válasza:
100%

Azert szerintem kaptál normális válszt is, én is normálisan leirtam, de mindegyikben az a közös, hogy Neked kell elérni. Kúzdeni kell érte, vagy ha csak arra vársz, hogy valaki csak úgy ajánl Neked itt egy zsiros állást, vagy eaetleg magához költöztet, vagy pénzel stb ki kell ábrándítsalak.

Mindenki leírja, de ugyanaz a mondandója az összesnek... sajnálkozással nem fogsz előrébb menni, Neked kell érte dolgozni.

Kapasból én is írtam 2 lehetóséget. Ingyenes kamionos jogosítvanyt, es a máv gyakornoki programja. Mind 2 hiányszakma, mind 2 ad fizetest mig tanulsz, és versenykeoes fizetest is ad.

De valószinüleg nem olyan veszes a helyzet ha erre nem ugrasz, vagy nem tudom mire vársz, higy jelentkezzek helyetted?

Ezek mind normális válaszok, csak sikan nem szeretik az ilyen embereket, akik csak sajnálkoznak, de a.mondadoja mindnek ugyanaz NEKED KELL LÉPNI!

2017. márc. 26. 12:19
 24/64 A kérdező kommentje:
Támogatást nem ugy kell érteni hogy fizessék a szorakozást a hobbit és,egyebeket. Ha az ember tsnulni akar, es tanulásra kell pénz meg támogatás, Kkor azt a szulonek igenis támogatnia kéne. Nem azt kéri a gyerek aki hasonlo helyzetben vN, hogy kérek egy iphone 7est mert a másiknak is az van.en sokszor azt nem értem bár sokkal nagyobb problémák is vannak az életben embereknek, mint nekem, de ha egy szulo akar gyereket is felneveli támogatja ot az elso munkahelyig szakma megszerzeséig és utána azt mondja a gyerek, koszonom.ndktek megprobálok a szakmámban elhelyezkedni és most én fogok majd nektek yegiteni meg oreg napjaitokon. Azért irtam ki a kérdést elso kérdésem itt gykn mert itt olvastam hogy kifizették a szulok a gyerekének a 3 millios egyetemi tandijat az meg otthagyta sz egyetemet utána meg rinyál.
2017. márc. 26. 12:23
 25/64 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudsz angolul, és van némi affinitásod az informatikához, nézd meg az IBM-et pl., általában van felvétel operátori munkakörbe. Betanítanak, jó a fizetés, kapsz lakhatási, utazási támogatást, előrelépési lehetőség is van. Ha beválsz, tanulmányi szerződést is köthetsz. Arra készülj fel, hogy tényleg kell társalgási szintű angol, akcentust is érteni kell telefonon, és kemény a meló.
2017. márc. 26. 12:29
 26/64 A kérdező kommentje:

Hozzá állásrol annyit hogy diákként dolgoztam, nem rinyáltam egészen az érettsügi megszerzeséig, hogy legyen mit ennem.

Sose sajnáltam magamat, csak nagyon igazságtalan, hogy minimum egy szakma megszerzésig sem részesul az ember támogatásbN. Hogy vigye valamire az életben.

2017. márc. 26. 12:30
 27/64 A kérdező kommentje:
Koszonom majd nézek vmi munkát.
2017. márc. 26. 12:31
 28/64 anonim ***** válasza:
100%

Ne gondold azt hogy Te egyedi eset vagy... nagyon soman vannak abban a cipőben mint Te!

Az akinek a szülők mindemt kifizettek, az a hangos kissebség, néha provokatìv jelleggel, de Magyarországon nem az a jellemző, hogy a szülők csak úgy kifizetnek mindent.

Engem inkább az háborít fel, hogy Te olyan egyedi esetnek tálalod ezt az egeszet, kapsz tanácsot, de Te úgy állitod be mintha mi bántanánk téged.

2017. márc. 26. 12:35
 29/64 A kérdező kommentje:
Utolso: igen mert kaptam itt olyan válaszokat hogy én vok valsmi nem tudom milyen zolimann, meg hogy szedek gypgyszert mikozben nem. Sose szedtem. Ha értelmezitek a szoveget, altatoval, az nem gyogyszer, nem altato tablettát szedek, hanem teát iszok vagy tejet amitol elalszok általában.
2017. márc. 26. 12:40
 30/64 anonim ***** válasza:
100%
Ha azert akarsz annyit aludni, hogy ne tud mi megy korulotted, ne gondolj ra, akkor viszont neked szakember kell. Koros depresszioban szenvedsz.
2017. márc. 26. 12:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!