Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám nem ad semmit az ösztöndí...

Apám nem ad semmit az ösztöndíjamból, ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

22 éves egyetemista létemre szüleim tartanak el. Én ezt nem gondolom olyan nagy véteknek, mert legtöbb ismerősöm is így tesz, bár szívesen elköltöznék, de nincs annyi pénzem, egyetem mellett nincs időm dolgozni, illetve nem tudok olyan sokat keresni, hogy megéljek.

Ennek ellenére apám, állandóan fenyegetőzik, hogy kirak otthonról és nem fog utánam semmit fizetni. Ez szép és jó, de a számlájára jön az ösztöndíjam, ami az eltartásomat bőven fedezi, kb 60 ezer forint.

Kértem, hogy adjon belőle egy keveset, azonban nem hajlandó rá. Ha viszont saját számlámra kérném, akkor azt mondta kidob otthonról és nem fizet utánam semmit. 65 ezerből viszont megint csak nem tudnék megélni, mert kb. 30 000 a kaja és rezsi, szállás meg nem találok 30-ért.

Nem tartom túl fernek, hogy semmit nem ad abból amiért én dolgoztam meg az egyetemen. Azt se engedi meg, hogy passzivra menjek, mert akkor nem kapna pénzt (azt mondta kidob), illetve nem ad semmi pénzt mondván, hogy ha kimozdulok az a tanulás rovására menne (és akkor kevesebb ösztöndíjat kapok). Tankönyvekre viszont nem ad semmi pénzt, mondván, hogy azt kérjem anyámtól meg nagyszüleimtől vagy vegyem a szülinapi pénzemből.

Állandóan abban a meggyőződésben van, hogy dugi anyagi forrásaim vannak.

Ez már így megy 2 éve. Illetve jó pár esetben elvette a pénzem pl. szülinapom után amit nagyszüleim adtak egyszer, mikor baleset ért a baleset biztosításra kapott összeget.

Ti mit gondoltok erről?

22/l

2017. jan. 8. 21:47
1 2 3 4 5 6
 51/54 A kérdező kommentje:

"Az kicsit strapásabb lesz, mint egyetem mellett tanulni."

What?

Most is ezt csinálom, egyetemen vagyok 5 napból 4-en reggeltől estig, ezen kívül egyetem mellett tanulok is- mint ahogy mindenki más is aki idejár. A jegyeimet 4,5 átlag felett tartom, TDK-zom és klinikai munkám is van. Illetve azért szociális kapcsolatokra is áldozok. Emellett, ha dolgoznék akkor leromlanának a jegyeim, egyfolytában fáradt lennék és ösztöndíjat se kapnék, azzal mégis mit nyerek?

- Szerintem ilyen hozzáállással inkább te nem vagy való orvosnak, ha rögtön moralizálni kezded és kiosztod azt aki segítséget kér.

2017. ápr. 22. 08:00
 52/54 anonim válasza:

Talán a kollégium lehetne megoldás számodra kérdező. Egyébként teljesen átérzem a helyzetedet, velem is régebben rengetegszer fordult elő, hogy elvette anyám a pénzemet.

Itt sokan nem fogják fel ahogy látom, de szerintem ezek az emberek még messziről sem láttak egyetemet, hogy a szak amire jársz nem egy "büfészak", kőkemény tanulás főleg hogyha az ösztöndíjadat is tartani akarod, emellett a munka esélytelen.

Nagyon szurkolok neked, hogy megoldódjanak a problémáid, vagy remélem azóta már sor is került erre. Próbálj meg kitartani, ezalatt a pár év alatt, utána pedig sz*rj olyan magasan édesapád fejére, ahogy csak tudsz. Az ilyen nem apa...(Ezekből szokott jönni az a történet, hogy "jajj, szegény, szerencsétlen idős ember vagyok, nem foglalkoznak velem a gyerekeim,brühühü...undorító)

2017. júl. 11. 23:47
 53/54 anonim ***** válasza:
Mi újság kérdező?
2018. jan. 8. 09:41
 54/54 anonim ***** válasza:
A pénzzel tart sakkba valamiert. Eleg erdekes. Biztos nagyon rossz a viszonyotok, ha mar ehhez folyamodik. Meg mi az, h elveszi a biztositasra kapot pénzt is?! Aki írta, h kerd sajat szamladra es mond, h mar nem kapsz az jogos. Kérd. Es mond, h lejebb ment az atlagod vagy nemtudom... Akkor meg az lesz a baja. Egyébként pedig jogilag nem tehet ki. Kitesz fordulhatsz a rendorseghez is, de fel is jelentheted mar csak azert is mert meglop. Azert mwrt szülő ilyenekre nincs felhatalmazva. Es vkivel szereltess fel egy olyan zarbetetet az ajtodra, ami utana kulccsal zárható es zard a szobad. Van heti 16 óras melo is, itt ott. Vgy diakmunkak is.
2021. aug. 31. 22:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!