Apám nem ad semmit az ösztöndíjamból, ti mit gondoltok?
22 éves egyetemista létemre szüleim tartanak el. Én ezt nem gondolom olyan nagy véteknek, mert legtöbb ismerősöm is így tesz, bár szívesen elköltöznék, de nincs annyi pénzem, egyetem mellett nincs időm dolgozni, illetve nem tudok olyan sokat keresni, hogy megéljek.
Ennek ellenére apám, állandóan fenyegetőzik, hogy kirak otthonról és nem fog utánam semmit fizetni. Ez szép és jó, de a számlájára jön az ösztöndíjam, ami az eltartásomat bőven fedezi, kb 60 ezer forint.
Kértem, hogy adjon belőle egy keveset, azonban nem hajlandó rá. Ha viszont saját számlámra kérném, akkor azt mondta kidob otthonról és nem fizet utánam semmit. 65 ezerből viszont megint csak nem tudnék megélni, mert kb. 30 000 a kaja és rezsi, szállás meg nem találok 30-ért.
Nem tartom túl fernek, hogy semmit nem ad abból amiért én dolgoztam meg az egyetemen. Azt se engedi meg, hogy passzivra menjek, mert akkor nem kapna pénzt (azt mondta kidob), illetve nem ad semmi pénzt mondván, hogy ha kimozdulok az a tanulás rovására menne (és akkor kevesebb ösztöndíjat kapok). Tankönyvekre viszont nem ad semmi pénzt, mondván, hogy azt kérjem anyámtól meg nagyszüleimtől vagy vegyem a szülinapi pénzemből.
Állandóan abban a meggyőződésben van, hogy dugi anyagi forrásaim vannak.
Ez már így megy 2 éve. Illetve jó pár esetben elvette a pénzem pl. szülinapom után amit nagyszüleim adtak egyszer, mikor baleset ért a baleset biztosításra kapott összeget.
Ti mit gondoltok erről?
22/l
"Illetve jó pár esetben elvette a pénzem pl. szülinapom után amit nagyszüleim adtak egyszer, mikor baleset ért a baleset biztosításra kapott összeget. "
Ne haragudj,de ez normális családban elképzelhetetlen.Azt a pénzt te kaptad más rokonoktól,semmi joga nem volt elvenni tőled!!
De az ösztöndíjadat sincsen joga..És ez az egész fenyegetőzés nagyon gáz.Én minél előbb elhúznék otthonról.Aztán majd elgondolkozhat miért mentél el így.Vagy nem,az is lehet soha nem érti meg miben hibázott.
De menj, 60 ezer ösztöndíj nagyon jónak számít!! Mellé elmész hétvégéken diákmelózni, és már ott jársz,hogy rendes fizetésnyi összeged van havonta..
Nem kell teljes albit bérelni,ha csak szobát veszel ki olcsóbb.
De menj tényleg, nagyon gáz,hogy ezt megcsinálta veled évek óta.
Nekem pl lesülne a bőr a képemről,ha a kamasz gyerekem szülinapra kapott pénzét elvenném, meg később az ösztöndíját,amiért ő dolgozott meg..
43# ha kapja szociálisan is és a tanulmányaira is a legmagasabbat,akkor simán lehet.. több fajta ösztöndíj is van,csak meg kell pályázni..
nekem nem jár sajnos a szociális, de több csoporttársamnak igen
Régen voltam, fent, köszönöm a sok választ!
1-2 kommentre reagálnék azért -
# 43
Ez nem magyar ösztöndíj, apám külföldön dolgozik, ott minden egyetemi hallgató ennyi pénzt kap, hogy fedezze a tanulmányi költségeit. Csak igazolnom kell, hogy egyetemre járok dokumentumokban, félévente adni a hallgatói igazolást illetve aláírni, hogy felvettem a pénzt. - Az más kérdés, hogy nem kapom meg.
# 46
"Olyan nincs, hogy egyetem mellett nincs időd dolgozni. Kifogás és kényelem. "
- Nem tudom, te jártál e orvosira. Az évfolyamról gyakorlatilag szinte senki se dolgozik, csak 1-2 emberről tudok aki igen és ők is főleg azért mert csúsztak, kevesebb órájuk van és így ráérnek.
Hogy dolgozzak, ha hétfőtől csütörtökig tele van az órarendem, hétköznapi két szabad este TDK-zok, hétvégén meg tanulnom kell és szeretnék pihenni is valamennyit?
Igen persze "kifogás", mehetnék dolgozni, de akkor egész biztos, hogy sokkal rosszabb tanulmányi eredményeim lennének és még ha sikerül megúsznom a csúszást akkor is valószínűleg tanulmányi ösztöndíj nélkül zárnám az évet, úgy, hogy hétvégén mennyit tudnék összeszedni havonta? Pár ezer forintot, amivel egyáltalán nem vagyok kisegítve.
Aki orvosira jár vagy komolyabb egyetemre az tudja, hogy ez nem kifogás.
# 47
Koliba mint írtam nem tudok menni, mert túl közel lakom. Apám túl jól keres.
Amúgy meg nem szívesen hoznék fel egy ilyen témát HÖK előtt, ha meg koliba költöznék akkor mindenkinek muszáj lenne kitálalnom, hogy mi történt mert tudják, hogy normális körülmények között nem kerülhettem volna be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!