Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám nem ad semmit az ösztöndí...

Apám nem ad semmit az ösztöndíjamból, ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

22 éves egyetemista létemre szüleim tartanak el. Én ezt nem gondolom olyan nagy véteknek, mert legtöbb ismerősöm is így tesz, bár szívesen elköltöznék, de nincs annyi pénzem, egyetem mellett nincs időm dolgozni, illetve nem tudok olyan sokat keresni, hogy megéljek.

Ennek ellenére apám, állandóan fenyegetőzik, hogy kirak otthonról és nem fog utánam semmit fizetni. Ez szép és jó, de a számlájára jön az ösztöndíjam, ami az eltartásomat bőven fedezi, kb 60 ezer forint.

Kértem, hogy adjon belőle egy keveset, azonban nem hajlandó rá. Ha viszont saját számlámra kérném, akkor azt mondta kidob otthonról és nem fizet utánam semmit. 65 ezerből viszont megint csak nem tudnék megélni, mert kb. 30 000 a kaja és rezsi, szállás meg nem találok 30-ért.

Nem tartom túl fernek, hogy semmit nem ad abból amiért én dolgoztam meg az egyetemen. Azt se engedi meg, hogy passzivra menjek, mert akkor nem kapna pénzt (azt mondta kidob), illetve nem ad semmi pénzt mondván, hogy ha kimozdulok az a tanulás rovására menne (és akkor kevesebb ösztöndíjat kapok). Tankönyvekre viszont nem ad semmi pénzt, mondván, hogy azt kérjem anyámtól meg nagyszüleimtől vagy vegyem a szülinapi pénzemből.

Állandóan abban a meggyőződésben van, hogy dugi anyagi forrásaim vannak.

Ez már így megy 2 éve. Illetve jó pár esetben elvette a pénzem pl. szülinapom után amit nagyszüleim adtak egyszer, mikor baleset ért a baleset biztosításra kapott összeget.

Ti mit gondoltok erről?

22/l

2017. jan. 8. 21:47
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
97%

Azt, hogy az apád nem normális. Bocsi.

Anyud mit szól ehhez?

2017. jan. 8. 21:54
 2/54 anonim ***** válasza:
19%

olvasd vissza magadnak amit írtál.

az egyik mondatban szerinted bőven fedezi az ellátásodat az a pénz, de szerinted nem tudnál megélni belőle. akkor lehet mégsem olyan sok az a pénz?

2017. jan. 8. 21:56
 3/54 anonim ***** válasza:
92%
Azért a mai albérleti árakat számold bele utolso, ha azok nem lennének simán megelne bárhol is
2017. jan. 8. 22:00
 4/54 anonim ***** válasza:
100%
Máshol*
2017. jan. 8. 22:00
 5/54 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem lakást, hanem szobát keresel, akkor símán ki tudod fizetni.
2017. jan. 8. 22:01
 6/54 anonim ***** válasza:
89%
Egyetemista vagy, elvileg nem hülye. Saját számlára kérd az ösztöndíjad.
2017. jan. 8. 22:02
 7/54 anonim ***** válasza:
91%

Már a szobaárak is sokszor 60 ezernél kezdődnek. :D Minimum 30. De vigyázz kérdező, mindjárt jönnek a hatdiplomás kétállású huszonévesek kioktatni az életről, ahogy az a gyakorin szokás.

A problémádhoz pedig annyit fűznék hozzá, hogy ha tényleg ez a helyzet, akkor apád nem teljesen fix. Anyukád? Esetleg más rokonaid, akikhez költözhetnél? Az ösztöndíj viszont így is úgy is téged illet, tehát mindenképpen kell egy megoldás, hogy te kapd.

2017. jan. 8. 22:04
 8/54 anonim ***** válasza:
96%
Utaltasd a saját számládra és mond meg hogy már nem kapsz ösztöndíjat. Gyűjtsd egy pár hónapig ne költs belőle semmit csak ha tényleg muszáj és költözz el. Próbálj meg hétvégi melót találni. Esetleg költözz rokonhoz. Nem muszáj egyedül költözni albiba,mehetsz barátokkal is vagy más egyetemistákkal így kevesebbet kell fizetni.
2017. jan. 8. 22:24
 9/54 anonim ***** válasza:
77%
A mai napig az én számlámra jönnek a fizetések felnőtt gyerekem dolgozik, párom úgyszintén, kisebb gyerek ösztöndíjat kap. Eszembe nem jutna ilyen, pedig nem vagyunk jómódú emberek. Segítünk egymásnak amiben tudunk, nekem nagyon furcsa mikor ilyeneket olvasok itt, hogy apám vagy anyám kidob stb. Lehet én még az előző évezredben élek?
2017. jan. 8. 22:26
 10/54 anonim ***** válasza:
48%

22 évesen nem laktam otthon. Előbb önállósodtam. De ha otthon lettem volna egyetem alatt, tudd volna azzal kommunikálni, akivel gondom van és nem az interneten kértem volna megerősítést. Én most megerősítés helyett inkább lehetőségeket írok.

Van nagyszülőd? Lakhatsz nálunk? Kaja 30ból lazán kijön 1 főre, ha megtanulsz főzni. (feministák most pontoznak le) És nagyidnak is tudsz segíteni (ami örökösödésnél jól jöhet - szemét módon hangzik, de gondold végig)

Ha faterod kidob, írja alá, akkor Önfenntartó leszel és jár szociális úton kollégium. Sőt étkezési kedvezményeket is lehet kapni ilyenkor. Máris több pénzed marad. Meglehet, kénytelen leszel dolgozni is tanulás mellett. Nem mindenkinek jár a jó élet. Ezzel csak most szembesülsz, akkor is szerencsésebb vagy, mint a magyarok többsége. Ez azért fontos, mert tudnod kell, így is meg lehet csinálni. Tehát nem kell félni attól, hogy otthonról elmenj.

Es ha dolgozol, érdemes szakmában keresni valamit. Ez a tanulmányaidat is segíti és szakmai tapasztalatot is jelent, ami előnyt jelent!

Bár, ha az otthon szolgáltatása olcsóbb pénzben, kenyelemben és energiában, mint magadnak boldogulni, érdemes megfontolni és úgy intézni, hogy magad lábára állhass és ne kelljen 45 évesen is szüleiddel élned.

Sajnos nem vagy egyedül ezzel a helyzettel. Remélem sikerül minél előbb talpra állni.

2017. jan. 8. 22:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!