Nem engedik a szüleim, hogy a saját pénzemből vegyem azt, amit szeretnék?
Szomorú. :(
Én már 35 vagyok, de nekem is emlékezetes egy hasonló eset kamaszkoromból.
Nekem az volt rá a gyógyszer, hogy jöttek a rokonok, kérdezték, hogy mit kaptam karácsonyra.
Mondom: semmit.
Anyám elvörösödött, hogy hogy semmit?
Hát úgy, hogy elvileg ígértek nekem ötezret, de sose láttam, és ők vettek belőle azt, amit akartak.
Ez elég égő volt nekik a rokonság előtt, hogy legközelebb ne legyen ilyen.
"a pénzedet oszd be inkább és értelmesebb dolgokat vegyél"
És mi számít értelmes dolognak?
Én például nézegettem hogy vegyek e párnát, paplant....hát darabja 4-5 ezer forint, aztán úgy döntöttem hogy maradok a 2 takaró mellett. De van aki 2 havonta cseréli a cipőit, ruháit, én meg elvagyok vele legalább 1 évig. Nem egy ismerősöm egy szaros pólóért 10 ezreket ad ki mert "márkás" aztán felvesz rá pulóvert...
"számítógépes játékért pénzt kiadni nagy hülyeségnek tartom, torrent oldalon mindent le lehet tölteni ha annyira kell"
Persze, le lehet, de miért jó ha már fiatalon arra tanítunk valakit, hogy lopjon? Mert attól hogy mindenki csinálja, még lopás.
Amúgy az ilyen játékok "drágasága" is relatív.
Egyrészt nem kevés a 12 ezer forint, de azért érdemes megnézni, mennyi időre le tudja kötni az embert.
Ha úgy nézem, egy mozis este 1500 forint, még ugyanennyi a popcorn és kóla egy főre. 2 óra szórakozás. Egy sörözős este szintén benne van pár ezer forintba. Aztán csak egy este. Egy koncert vagy bármi rendezvény 2-3000 forintnál indul.
Ezzel szemben egy jó számítógépes játékban benne van több 100 órányi szórakozás.
És ezzel nem azt mondom hogy 0-24-ben a gép mellett kell ülni, meg nem ellenzem a biciklizést, kirándulást, de nem mindenki akar egész nap kirándulni meg bringázni. Én felnőttként szeretek tekerni, de 1,5-2 óra után egyszerűen megunom.
En megèrtem mindkèt fèl allaspontjat.
Ha igy allnak anyagilag, nem kellety volna annyi penzt odaadni. Tudom hogy nehez lesz elfogadni, de neked kèrdezo fiucska kötelessèged elfogadni amit anyàdèk döntenek. Akkor is ha fàj, akkor is ha igazsàgtalan.
Kérek minden kedves válaszolót,hogy ne veszekedjen.
Sokan félreértitek, a pénzt nem tőlük kaptam,hanem a rokonoktól, tőlük ruhát kaptam,aminek nagyon örültem, és azt a pénzt,amit kaptam,azt édesanyám szó nélkül elvette,és elköltötte,egyenlőre nem tudom mire,de szerintem bútorra.
Én megértem,hogy van más szórakozás is,de könyörgöm,kint -8 fok van, itt ahol én élek Szabolcs-Megye (Szerintem ez mindent elmond) hogy tudnék barátkozni?Egy ember nincs az utcán, a suliban az emberek 80%-a Ukrán,Román és had ne mondjam mi, így lehetetlen barátokat szerezni.
Biciklizni?Persze,itt van Bicikli út,van is biciklim amit megint csak a rokonoknak köszönhetek,szeretek biciklizni,de nem magamban,és nem -8 fokban.
Én el tudnám magamat foglalni mással is nem csak "kockulással" ha nem isten háta mögött élnék, ahol az ember itt helyben senkire sem számíthat.
14 éves vagyok,tizennégy, azért annyit tudok,hogy 2016-ban a velem egykorú gyerekeknek 3 választási lehetősége van ilyen körülmények között:
TV,Számítógép
Könyv,Bicikli
Cigaretta,Lopás
Ez Szabolcs-Megye,sajnos.
Most is mindjárt megyek ki fát pakolni, ameddig a Pest megyében élő gyerekek egy része fogja magát,úgy, mint a Barátaim is,és 3-4 órákat játszanak együtt,szórakoznak.
:( amikor 12 éves voltam elment az összes barátom,pontosabban elköltöztek, az egyikük Budapestre,a másikuk Debrecenbe,akinek most a keresztapja a Polgármester Debrecenben.
"Én" meg itt maradtam,itt, apukám tűzoltó,anyukám könyvelő, mennyivel jobb jövőnk lenne,ha nem itt laknánk, a nyakamat rá merném tenni,hogy ez is közre játszik,hogy semmit nem engednek meg,és semmiben nem értenek velem egyet.
Nézzek filmet,olvassak könyvet,biciklizzek,pakoljak fát,rakjak rendet. Ez minden lefoglal egy ideig,de nem egész 14-18 éves koromig. Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!