Apám miért nem engedi, hogy fejlesszem a gépemet a saját pénzemből?
Zenélek már egy ideje... Letettem a szolfézs alapvizsgát, 1 évet furulyáztam, 4 évet zongoráztam és most itthon gitározok videókból tanulva. Kb. ket éve kezdtem el számítógépen is zenélni az Ableton nevű programmal és 3 éve Dj-zek. Van egy kisebb pultom, meg egy fejhallgatóm (össz.:90.000 Ft). A pukt felét én álltam a másikat a tesóm, aki már nem nagyon használja. A fejhallgatót születésnapomra kaptam. Mivel még csak 15 vagyok nem mehetek el diákmunkára, ezért nincs keresetem. A szülinapra kapott összegeket pedig gyűjtögetem és jelenleg van ~155.000 Ft-om.
A jelenlegi hangkártyám egy integrált alaplapi kis vacak amivel meg is voltam elégedve addig, amíg el nem kezdett akadozni a hang zeneszerkesztés közben. Most kinéztem magamnak egy 30.000 Ft-os hangkarit és a saját pénzemből szeretném megvásárolni de apa nem szeretné, mert hogy "jó nekem egy 3000 Forintos is".
Mellesleg (szó szerint) soha se játszok a gépemen, mert nekem az a "játék"/kikapcsolódás, ha zenélek. Igaz, ha egyszer leülök a gép elé, akkor kb. 3órán át ott vagyok de ez szerintem nem nagy időtartam mások 5-6 órájához képest. Számítógépezni csak hétvégén szoktam.
A tanulmányi eredményeim olyan 3-4-es körül vannak. Néha be-be csúszik egy kettes és ötös. Tanulni nem anyira szeretek, de van elképzelésem, hogy mi szeretnék lenni, az ahhoz kellő dolgokat pedig tanulom nagyon...
Szerintetek miért nem vehetem meg a hangkártyát? 15/F
"A jelenlegi hangkártyám egy integrált alaplapi kis vacak amivel meg is voltam elégedve addig, amíg el nem kezdett akadozni a hang zeneszerkesztés közben."
Ezért tényleg fölösleges 30 ezres hangkártyát venned, mivel megvoltál vele elégedve. Igaza van, jó neked egy olcsóbb is. Lehet nemártana újra telepíteni a géped és megszűnne az akadozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!