Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám miért nem engedi, hogy...

Apám miért nem engedi, hogy fejlesszem a gépemet a saját pénzemből?

Figyelt kérdés

Zenélek már egy ideje... Letettem a szolfézs alapvizsgát, 1 évet furulyáztam, 4 évet zongoráztam és most itthon gitározok videókból tanulva. Kb. ket éve kezdtem el számítógépen is zenélni az Ableton nevű programmal és 3 éve Dj-zek. Van egy kisebb pultom, meg egy fejhallgatóm (össz.:90.000 Ft). A pukt felét én álltam a másikat a tesóm, aki már nem nagyon használja. A fejhallgatót születésnapomra kaptam. Mivel még csak 15 vagyok nem mehetek el diákmunkára, ezért nincs keresetem. A szülinapra kapott összegeket pedig gyűjtögetem és jelenleg van ~155.000 Ft-om.

A jelenlegi hangkártyám egy integrált alaplapi kis vacak amivel meg is voltam elégedve addig, amíg el nem kezdett akadozni a hang zeneszerkesztés közben. Most kinéztem magamnak egy 30.000 Ft-os hangkarit és a saját pénzemből szeretném megvásárolni de apa nem szeretné, mert hogy "jó nekem egy 3000 Forintos is".

Mellesleg (szó szerint) soha se játszok a gépemen, mert nekem az a "játék"/kikapcsolódás, ha zenélek. Igaz, ha egyszer leülök a gép elé, akkor kb. 3órán át ott vagyok de ez szerintem nem nagy időtartam mások 5-6 órájához képest. Számítógépezni csak hétvégén szoktam.

A tanulmányi eredményeim olyan 3-4-es körül vannak. Néha be-be csúszik egy kettes és ötös. Tanulni nem anyira szeretek, de van elképzelésem, hogy mi szeretnék lenni, az ahhoz kellő dolgokat pedig tanulom nagyon...

Szerintetek miért nem vehetem meg a hangkártyát? 15/F

2015. szept. 23. 18:39
1 2
 11/19 anonim válasza:
59%
Minőségi munkát csak és kizárólag minőségi szerszámmal lehet végezni. Ha komolyan gondolod, és komolyan dolgozol rajta, akkor ne kérj engedélyt, hanem vedd meg, építsd be és dolgozz tovább. Észre sem fogja venni amúgy. Ha egyenes akarsz lenni, akkor megmondod, hogy mivel szükséged van rá megveszed akkor is ha neki ez nem tetszik. Sajnálod, hogy így gondolja, de neked attól még nem kell a szarral szenvedni, csak azért mert nem ért hozzá. Az ilyen ökörségek, mint a jó a gyengébb is stb. sose foglalkoztassanak. Kelleni fog nemsokára nagyobb gép is, úgyhogy tartalékolj. A hangstúdiók nem azért dolgoznak milliós technikával mert nincs hova szórni a pénzt, hanem mert szükség van rá. Egy használható füles, ami ilyen középkategória kb. 80 ezertől indul. Drága hobbyt választottál, de ha jó vagy benne, vagy ha élvezed, tarts ki mellette.
2015. szept. 23. 19:53
 12/19 anonim ***** válasza:
45%
4 GB ramra mehet 64 bites rendszer is. Ha jól tudom jobban ki tudja használni. Telepítsd újra a Windowst, ha az után is akad, akkor vegyél új hangkártyát, de szerintem se 30 000-ért. Olcsóbban is lehet a célnak megfelelőt kapni. :)
2015. szept. 23. 20:11
 13/19 anonim ***** válasza:

Jaj ne játszd nekem a hozzá nem értősdit.. Sajátgép jobbkatt-> kezelés -> eszközkezelő

Vagy egyszerűen letöltöd a cpu-z t, és az is kiírja a konfigod adatait.

2015. szept. 23. 20:12
 14/19 anonim ***** válasza:
Amugy meg, nalad van a penzed, nem, akkor szepen fogod magad, elmesz es megveszed ami kell. Apadnak nem feltetlen kell tudnia rola.
2015. szept. 23. 20:31
 15/19 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy egy külső cuccosról van szó. (Focusrite Scarlett Solo)
2015. szept. 23. 21:06
 16/19 anonim ***** válasza:
39%
ez mióta hangkártya? o.O
2015. szept. 23. 21:11
 17/19 A kérdező kommentje:
Amióta megtervezte a Focusrite :D Ez egy kezdő stúdió hangkari
2015. szept. 23. 22:23
 18/19 anonim ***** válasza:
A Focusrite híresen satnya ASIO drivereket vág hozzánk, inkább gyűjtenék UR22-re (több más előny miatt is).
2015. szept. 26. 09:04
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehet ismétlek majd pár válaszból, de hogy miért?

Mert 15 éves vagy, és 30.000 Ft nagy összeg.

Mit tehetsz?

Elsőnek, nézd meg a géped pontos konfigurációját, azaz:

Processzor: 32/64 bites? Mi az órajel? Magok/szálak száma? Számítási kapacitás?

RAM: órajel? valós kapacitás? Bővíthetőség?

Ha a processzorod 64 bites, de a Windows rajta csak 32 bites, akkor érdemes lecserélni a processzorhoz passzoló verzióra!

Ha egy évnél régebben volt a Windows újratelepítve, akkor célszerű megcsinálni/megcsináltatni, ha neked nem menne (az amúgy egyszerű művelet).

Újratelepítés után a legfrissebb teljes verziószámú (nem Béta!) szoftvereket telepítsd fel. (hangkártyához főleg)

RAM esetében 4 GB nem rossz, de érdemes egy kis virtuális memóriát adni a gépnek pluszba, de akár a kevés memória is okozhat lassulást, akadást. Ilyenkor célszerű venni egy kicsivel nagyobb kapacitásút.

Amikor hanggal dolgozol a gépen, próbálj meg minél kevesebb dolgot futtatni a hátérben (ne terheld a procit).

Mivel eddig az alaplapival is beérted, így nem feltétlen kell neked egy 30-ezres külső hangeszköz.

Normális kapacitású és gyors hangkártyát lehet már 3-4 ezertől kapni.

Érdemes belsőt (PCI foglalatos) kártyát rakatni a gépbe, és nem USB-s külsőt. Miért?

Több okból jobb, gyorsabb. Mellette ha a zene mégse jönne össze, vagy megunnád (igen, hiába minden elhatározás, előfordulhat, akármennyire is drasztikusnak tűnik neked, 15 évesen én is máshogy képzeltem el... és nem vagyok ezzel egyedül), akkor mégse dobtál ki túl sok pénzt az ablakon. Ráadásul 15 éves vagy még csak. A technika gyorsan fejlődik, mire oda jutnál, hogy tényleg komolyabb hangrendszerekkel dolgozhatnál, addig sok minden más lehet.

Még egy ok, hogy ha pulton kevered a zenét, akkor a számítógép csak másodlagos, tehát nem élvez prioritást. Ha pedig fejleszteni akarsz a későbbiekben, akkor jobb a pénzt megtartani a drágább eszközökre.

Ha nagyon nem értesz a számítógéphez, kérd ki apukád segítségét, vagy ha neki se menne, akkor vigyétek le egy normális céghez-szervízbe, hogy csinálják meg. Ott a profibb, képzett szakember meg tudja mondani, hogy abba a gépbe milyen hangkártya az, amit kihasználnál, és passzol is bele minden téren.

Remélem hasznos voltam.

2015. szept. 30. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!