Ti engednétek a gyereketekre, hogy számítógépet vegyen a saját maga által megkeresett pénzből?
Tavasszal áltsulisokat korrepetáltam matekból és németből, nyáron címereztem és újságot is hordtam, ebből összegyűlt 140.000 forintom. Van egy MMORPG játék, amivel játszok, és a gépem már nagyon kínlódva viszi csak sajnos, volt, hogy a videókártyám hibája miatt két hónapig nem tudtam játszani. Továbbá mivel kontár módon telepítették, nincsen rajta sem Office, sem Paint, tehát az ilyen alap programok hiányoznak és a gépen lévő mappák között is nagyon lassan vált, ami nem csoda, hiszen egy 12 éves gépről beszélünk.
Ezért úgy gondoltam, hogy összerakatnék kb 100.000-ből egy gépet (utánakérdeztem, ebből tényleg olyan gépet lehetne összerakni, amivel semmi gondom nem lenne), anya viszont nagyon ellenzi. Fenyegetőzik, hogy ha gépre merem költeni a pénzemet akkor a maradékból éljek is meg, menjek amerre akarok de az ő házában nem lakhatok.
Igaz, amikor tavaly ősszel nagyon ráfüggtem a gépre, a félévimben 4 kettesem lett sajnos, de a második félévben észhez tértem és év végére felhoztam, hogy a legrosszabb jegyem az egyetlen hármasom volt. Szerinte én akkor még jobban függő lennék és nem segítenék annyit a házimunkába és nem járnék velük családi programokra.
Szerintetek hogyan vegyem rá, hogy vehessek egy gépet?
17/L
Én szép csendben vennék pár alkatrészt.
A gépház maradhat, max azt füllented, hogy újratelepítetted mert vírusos volt.
Turiban veszel pár farmert és újnak hazudod, így le tudod írni a hiányzó kiadásaid.
Én soha meg nem kérdeztem szüleimet, mit vehetek a saját pénzemből... Soha nem tanulsz meg gazdálkodni a pénzedből, ha soha nem veszem meg valami drága baromságot, ami után rájöhetsz, hogy ha azt nem vetted volna meg, akkor lenne erre meg arra is pénz :)
Amúgy milyen mmorpg-vel játszol? Én warcraftozom :)
en megengednem hogy megvedd, viszont kidolgoznek veled egyutt nehany szabalyt a hasznalataval kapcsolatban. Mondjuk het kozben nem jatszhatsz, hetvegen meg max. napi egy orat.
Amennyiben betartanad, akkor az erositene a bizalmam az iranyodba.
Nem azzal van a baj hogy van geped, hanem az hogy nincsen semmilyen korlat.
Én engedném, mert egy 12 éves gép már valóban megérett a cserére.
Azt viszont szabályoznám valamilyen módon, hogy mennyit játszol. Mert az tényleg durva, hogy a játék miatt ennyire leromlottak a jegyeid.
Beszéld meg vele normálisan, hogy meg fogsz csinálni minden házimunkát, ha nem akkor elveheti a gépet...
Am 12 éves gép, lassú, nincsenek rajta programok...
Úgy tűnik te a gépet csak játékra használod és nincs megfelelő ismereted letölteni és telepíteni egy office-t, paintet, windows-t sem...
Am meg használtan elég jó gépeket lehet venni...
Én 2. gen I7-es laptopot dedikált vidkarival 12gb rammal vettem 95-ért használtan...
Melyik játékról van szó? mennyit játszol rajta?
Szerintem ha nem komoly a gépigénye akkor használtan 30-50 körül tudnál venni egy olyan gépet amin gond nélkül elfut...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!