Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti engednétek a gyereketekre,...

Ti engednétek a gyereketekre, hogy számítógépet vegyen a saját maga által megkeresett pénzből?

Figyelt kérdés

Tavasszal áltsulisokat korrepetáltam matekból és németből, nyáron címereztem és újságot is hordtam, ebből összegyűlt 140.000 forintom. Van egy MMORPG játék, amivel játszok, és a gépem már nagyon kínlódva viszi csak sajnos, volt, hogy a videókártyám hibája miatt két hónapig nem tudtam játszani. Továbbá mivel kontár módon telepítették, nincsen rajta sem Office, sem Paint, tehát az ilyen alap programok hiányoznak és a gépen lévő mappák között is nagyon lassan vált, ami nem csoda, hiszen egy 12 éves gépről beszélünk.

Ezért úgy gondoltam, hogy összerakatnék kb 100.000-ből egy gépet (utánakérdeztem, ebből tényleg olyan gépet lehetne összerakni, amivel semmi gondom nem lenne), anya viszont nagyon ellenzi. Fenyegetőzik, hogy ha gépre merem költeni a pénzemet akkor a maradékból éljek is meg, menjek amerre akarok de az ő házában nem lakhatok.

Igaz, amikor tavaly ősszel nagyon ráfüggtem a gépre, a félévimben 4 kettesem lett sajnos, de a második félévben észhez tértem és év végére felhoztam, hogy a legrosszabb jegyem az egyetlen hármasom volt. Szerinte én akkor még jobban függő lennék és nem segítenék annyit a házimunkába és nem járnék velük családi programokra.

Szerintetek hogyan vegyem rá, hogy vehessek egy gépet?

17/L

2015. szept. 23. 11:34
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem mindenki arra költi a pénzt amire akarja.
2015. szept. 23. 16:48
 22/32 anonim ***** válasza:
93%
A League of Legends mióta MMORPG? Ennyire ne legyél már idióta 19-es -_-
2015. szept. 23. 20:38
 23/32 anonim ***** válasza:
91%

Én most vettem 324.000-ért gépet a nyári keresetemből. Anya örült, hogy maradandó dolgot veszek belőle, nem elbulizom, mint a korosztályom nagy része... A többi fiatal inkább szigetre ment a pénzéből, az mért jobb?

12 éves gép már netezni se jó... Én engedném neked, főleg mert észrevetted hogy gáz van a jegyeiddel, és javítottál rajta!

2015. szept. 23. 21:46
 24/32 anonim ***** válasza:
35%
Én inkább elmennék a szigetre a barátaimmal.
2015. szept. 24. 08:33
 25/32 anonim ***** válasza:

#23:

a gép maradandó?

a szigeten szerzett emlékek megmaradnak a gépet lecseréled X év múlva, igaz a gép által is maradnak emlékek, de nem maga a gép...ha akarod a gépet is megtarthatod életed végéig, de nem feltétlen fogod...

a pénz és a gép csak eszköz...

a kérdezőnek meg sajnos nem sokat segítenek a válaszaink, mert az anyja nem biztos, hogy meggondolja magát...elég komoly dolgot mondott, nem annyit, hogy ha megveszi akkor nem kap édességet vacsi után...

2015. szept. 24. 08:40
 26/32 anonim ***** válasza:
A kérdező anyja egy zsarnok.
2015. szept. 24. 08:54
 27/32 anonim ***** válasza:
Én meg drogokra költeném, fűre meg lsd-re... Szóval örülhet anyukád, hogy neked számítógép kell :D
2015. szept. 24. 09:08
 28/32 anonim ***** válasza:
0%
A számítógép is egyfajta drog.
2015. szept. 24. 09:11
 29/32 anonim ***** válasza:
Az egész élet egyfajta drog. Hagyjuk már ezt a hülye dumát. Van, aki horgászik, van, aki olvas, és van, aki gépezik. Miért lenne bármelyik hobbi rosszabb a másiknál? Anyukád helyében felőlem arra költenéd a pénzedet, amire akarod, mert te kerested meg, persze azért elbeszélgetnék veled, ha illegális vagy káros dolgokra akarnád elverni. Egy 12 éves gép pedig már jócskán megérett a cserére. A géppel később dolgozhatsz is, és felhasználhatod csomó hasznos dologra, de a Szigetes emlékeiből kétlem, hogy bárki is meg tudna élni.
2015. szept. 24. 15:18
 30/32 anonim ***** válasza:
De bizony a számítógép maradandó. Még januárban adott nekem a piacon egy bácsi egy kb. 11-12 éves gépet, aminek az alaplapja rohadtul viharvert, viszont mükszik a gép :D Szerverek működtetését fogom rajta megtanulni. Amúgy: a mostani géped ugye NEM brand gép? Mert akkor házat nem kell cserélni. Én szép lassan, titokban vennék alkatrészeket. Először prockót, lapkát, ramot.. utána esetleg tápot. 140.000ből viszonylag jó gépet össze lehet hozni, ha asztali gépre költöd a pénzt.
2015. szept. 24. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!