Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti engednétek a gyereketekre,...

Ti engednétek a gyereketekre, hogy számítógépet vegyen a saját maga által megkeresett pénzből?

Figyelt kérdés

Tavasszal áltsulisokat korrepetáltam matekból és németből, nyáron címereztem és újságot is hordtam, ebből összegyűlt 140.000 forintom. Van egy MMORPG játék, amivel játszok, és a gépem már nagyon kínlódva viszi csak sajnos, volt, hogy a videókártyám hibája miatt két hónapig nem tudtam játszani. Továbbá mivel kontár módon telepítették, nincsen rajta sem Office, sem Paint, tehát az ilyen alap programok hiányoznak és a gépen lévő mappák között is nagyon lassan vált, ami nem csoda, hiszen egy 12 éves gépről beszélünk.

Ezért úgy gondoltam, hogy összerakatnék kb 100.000-ből egy gépet (utánakérdeztem, ebből tényleg olyan gépet lehetne összerakni, amivel semmi gondom nem lenne), anya viszont nagyon ellenzi. Fenyegetőzik, hogy ha gépre merem költeni a pénzemet akkor a maradékból éljek is meg, menjek amerre akarok de az ő házában nem lakhatok.

Igaz, amikor tavaly ősszel nagyon ráfüggtem a gépre, a félévimben 4 kettesem lett sajnos, de a második félévben észhez tértem és év végére felhoztam, hogy a legrosszabb jegyem az egyetlen hármasom volt. Szerinte én akkor még jobban függő lennék és nem segítenék annyit a házimunkába és nem járnék velük családi programokra.

Szerintetek hogyan vegyem rá, hogy vehessek egy gépet?

17/L

2015. szept. 23. 11:34
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
27%
A maga korlátolt módján azért nem engedi, mert akkor jó lenne a géped és ráfüggnél megint.
2015. szept. 23. 11:55
 12/32 anonim ***** válasza:
15%
megengedném, az alábbi feltételekkel: a maradék pénzből kéne a következő munkádig gazdálkodnod, nem adnék ruhára, szórakozásra.
2015. szept. 23. 12:05
 13/32 anonim ***** válasza:
96%

Anno diákmunkából (havi keresetből) én még csak az első 3D gyorsítókártyák egyikét tudtam megvenni, aztán a ram is horror árban volt anno.

Később, mikor már dolgoztam, az első 2 havi fizetésemből gépet vettem. Senki sem szólt rá semmit.

Volt hogy a havi fizum egy full hd lcd tévére ment el, amikor azok jöttek be, már relatíve megfizethető áron.

Szóval nem értem anyukádat. Persze ha azt látja, hogy egész nap a gép előtt ülsz, akkor valahol érthető a tiltása, de ez már a ló túlsó oldala. Kérdéses, hogy mennyire lehet vele beszélni.

2015. szept. 23. 12:10
 14/32 Bastee válasza:
96%
Egyfelől én engedném, másfelől pedig támogatom, hogy a szüleidnek legyen azért beleszólása a dologba. Bármennyire is szeretnéd, ha nem lesz új géped sem veszítesz vele semmit :) Sajnos én is mindig magamnak vettem a számítógépeket, de ezzel sosem leszel elkésve. Ha WoW-ozol, akkor azért megy a lájk ;)
2015. szept. 23. 12:10
 15/32 anonim ***** válasza:
80%
Nem is értem, hogy mi a problémája anyukádnak. Tanultál a hibádból(ami a jegyek romlását illeti). Saját pénzből akarod megvenni a gépet. Az hogy esetleg nem minden egyes programon akarsz részt venni, szerintem érthető. Persze, fontosak a családi programok, nem is szabad elhanyagolni, de nem hiszem hogy akkora baj, ha egy 17 éves néha a saját világában akar lenni. Próbálj meg vele kompromisszumot kötni. Mi az a tanulmányi szint, amit hozni kell, mik azok a házimunkák amik a te feladataid, és elmész a programokra. Hátha akkor engedi.
2015. szept. 23. 12:51
 16/32 anonim ***** válasza:
96%

az én szüleim sose szóltak bele, hogy a megkeresett pénzem mire költöm.

persze így másabb a helyzet, hogy a gép miatt már korábban rontottàl a suliban.

beszéld meg velük felnőtt mòdjàra, hogy hétvégén fogod használni, valamint hétközben, hogyha megtanultàl. de en úgy gondolom hogy aki dolgozik, az hadd dönthesse már el, hogy mire költi. ha hülyeségre, akkor majd ő szív vele..

2015. szept. 23. 13:08
 17/32 anonim ***** válasza:
80%

Szülöként nem lenne ellene kifogásom (söt a gyakorlatban sem volt egyik gyereknél sem).

Viszont JAVASOLNÁM (NEM követelném), hogy egy ésszerü használati rendszert tarts be - elöször a tanulás, otthoni munkák egy része és csak a szabadidöd egy részébenben játssz a gépen a saját érdekedben.

Ha meg anyukád nagyon akadékoskodik, akkor megemlítheted neki - amennyiben el tud ilyesmit viselni -, hogy a középiskola végéig köteles neked lakhatást és teljes ellátást biztosítani, nem küldhet el és nem teheti meg, hogy nem tart el. Egész elvileg ezért akár be is lehetne perelni - de ezt azért nem tartom normális ötletnek.

2015. szept. 23. 13:30
 18/32 anonim ***** válasza:
12%
Igen utolsó, köteles eltartani, de ez kimerülhet napi egy tányér, legsilányabb minőségű ételben, semmi csoki, pizza, nem muszáj kedvesnek lenni vele, emberszámba venni, osztálykirándulásra, baráti találkozókra, bulikra pénzt adni. El lehet gondolkodni megéri-e.
2015. szept. 23. 13:42
 19/32 anonim ***** válasza:
14%
Persze, örülnék hogy elég talpraesett vagy ilyesmihez :) Elder Scrolls vagy League of Legends?
2015. szept. 23. 14:33
 20/32 anonim ***** válasza:
96%

Én engedném, sőt, örülnék neki, hogy nem szórja el valami hülyeségre a pénzt, hanem egy hasznosabb, maradandóbb dolgot vesz belőle, amire azért még szüksége lesz később is.

De hogy anyukádat hogy vedd rá, azt meg nem tudom mondani. Ha ennyire hisztérikusan reagál erre, akkor nem nagyon tudod meggyőzni semmivel szerintem.

2015. szept. 23. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!