Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak mert fiatal vagyok,...

Csak mert fiatal vagyok, vállaljak el aprópénzért munkát? Normális ez a hozzáállás a szüleimtől?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy egyáltalán nem vagyunk szegények, sőt, havi 370.000 ft felett van a szüleim keresete összesen.

Estin tanulok szakmát, 4. hónapja nem dolgozom, előtte alkalmi munkát csináltam. Azóta hiába küldözgetek mindenfelé önéletrajzot, még csak be sem hívnak (nincs tapasztalatom, érettségim van csak, és heti 2 nap nem érek rá..).

Ahová mehetnék, azok nem bejelentett szobalány, takarítós munkák, max 500 ft-os órabérrel... Szüleim szerint el kellene vállalnom ilyet. Tudom, hogy ez is pénz, de nem vagyok annyira megszorulva, pénzt meg tőlem nem fogadnak el, tehát ez zsebpénzbe menne..

Nem büdös nekem a munka, takarítottam már szros wc-t, de nem 500 ft-ért, napi 12 órában...

20/L

2015. aug. 17. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/83 anonim ***** válasza:
76%

Kicsit ismerős a helyzet, de nekem nem teljesen ilyen a szitum. Most nyáron tettem le a 2. diplomámat, nem túlzottan keresett bölcsész (nem büfé meg székmelegítő) szakon, de mivel ezt tartottam hivatásomnak, ezt csináltam. Kb. egy hónapig nyaraltam, ügyet intéztem. Pár napja álltam neki álláskeresésnek. Voltam előtte diákmunkán, önkénteskedtem, plusz a 2. szakom alatt végig dolgoztam adminisztrációs területen. Tehát nem arról van szó, hogy több hónapja keresgélek.

Elküldtem több helye az önéletrajzom, hívtak is be interjúkra, egyelőre nem álmaim helyeire, de nem vagyok kifejezetten válogatós. Amit eddig visszautasítottam, azért volt, mert 2 diplomával, tapasztalattal tuti találtam volna jobbat, olyat, ami legális... minimálbérre bejelentett, 4 órás bejelentéses dolgok. De pl. van olyna eladi meló, amit még nem zártam ki, pedig nem erről álmodoztam (de ott legalább be lennék jelentve, 8 óra, nincs túl messze, emberi időben van a munkavégzés, nem lepukkant a hely).

Na. Igazából nem is szüleim, hanem a vőlegényem reakcióitól vagyok kiakadva. Pedig tudom, hogy nem szemétségből vagy direkt csinálja, hanem a saját tapasztalatai miatt, csak azt felejti el, hogy neki ilyen idős korában egy db OKJ-je volt vmi nem annyira keresett szakon meg mindenféle vegyes szórólapozós, levélválogatós diákmelós tapasztalata (a nyelveket jól beszéli mellette). Így nyilván kevesebb rá az esély, hogy behívják olyan munkákra, amik kívül esnek a zepter-ovb-mlm-adósságbehajtás-besemjelentünk körön, és ő örült volna egy akármilyen eladói állásnak, ahova napi másfél-két órákat kell utazni. Na én, mikor kiderült, hogy az egyik eladói állás, ahova nem írták oda a hirdetésben a kerületet, a város másik végén van, és tömegközlekedéssel szerencsés esetben másfél óra az út, visszautasítottam... mert ennél jobbra is van esély. Erre mondja, hogy meggondolatlan voltam, meg hogy miért nem küldtem el újra a pályázatot.

Az a gond, hogy ha ez így megy tovább, tuti robbanni fogok, és elmondani, hogy azért nekem talán nagyobb választási lehetőségem van 2 diplomával, felsőfokú angollal, adminisztrációs tapasztalattal. Mert nem akarom, hogy azt higgye, lenézem emiatt, mert nem így van, de amilyen frusztrált emiatt amúgy is, félő, hogy rosszul érti majd...

Mondjuk a szüeim meg a másik pólus. Miért nem keresek már pénzt, de ezt se vállaljam el, azt se, amazt se, nem lehet továbblépni... félig-meddig pályakezdőként örülök, ha van egy normális állás, ahova normálisan be vagyok jelentve (eleget dolgoztam feketén, mismásolva már, kell már a bejelentett munkaviszony)... de közben meg miért nincs már melóm.

2015. aug. 20. 15:45
 82/83 anonim ***** válasza:

81. / utolsó vagyok

Azt azért hozzá kell tennem, hogy a vőlegényemnek azóta azért szerencséje volt, már egy ideje viszonylag biztos adminiszrációs állása van.

2015. aug. 20. 15:47
 83/83 anonim ***** válasza:
53%
Ezért érdemes két diplomàt szerezni...
2015. aug. 20. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!