Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak mert fiatal vagyok,...

Csak mert fiatal vagyok, vállaljak el aprópénzért munkát? Normális ez a hozzáállás a szüleimtől?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy egyáltalán nem vagyunk szegények, sőt, havi 370.000 ft felett van a szüleim keresete összesen.

Estin tanulok szakmát, 4. hónapja nem dolgozom, előtte alkalmi munkát csináltam. Azóta hiába küldözgetek mindenfelé önéletrajzot, még csak be sem hívnak (nincs tapasztalatom, érettségim van csak, és heti 2 nap nem érek rá..).

Ahová mehetnék, azok nem bejelentett szobalány, takarítós munkák, max 500 ft-os órabérrel... Szüleim szerint el kellene vállalnom ilyet. Tudom, hogy ez is pénz, de nem vagyok annyira megszorulva, pénzt meg tőlem nem fogadnak el, tehát ez zsebpénzbe menne..

Nem büdös nekem a munka, takarítottam már szros wc-t, de nem 500 ft-ért, napi 12 órában...

20/L

2015. aug. 17. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/83 anonim ***** válasza:
87%
Én sem a jövőbeli szakmámban dolgozom (közgáz hallgató), de jól mutat majd a CV-mben egy nagynevű cég. Most nyáron nagyon ráérek, napi 10 órákat bent ülök az irodában, admin munka, rohadt unalmas, de nekem azért is muszáj, hogy fizessem az albit. Ősszel 2-3 napom lesz talán, ami teljesen szabad. Máskor pedig 4 órában bemegyek. Így te nem tudod megoldani? Létezik részmunkaidő is, vagy diákmunka, az sokkal kötetlenebb, bár nemtom, okj képzéssel elmehetsz-e...
2015. aug. 17. 16:35
 32/83 anonim ***** válasza:
68%

Hú, az ilyeneket ütném ameddig mozog...

Gondolom 20 évesen milliós fizetésre vágysz! Megsúgom, mi is, de az ÉLET nem ez... Igenis el kell vállalni a munkát és nem azt várni, hogy anyuka meg apuka (akik minimum 3 embert tartanak el 370-ből, ami annyira azért nem sok) tolják a tőkét.

Kis semmirekellő vagy, ahogy a mai fiatalok nagy része. Még sokat kell tanulnod, ahogy írták is, de ezek nem OKJ-s dolgok!

Áruld már el, hogy pl. mivel telnek a napjaid? Gondolom fekszel és keresed, hogy merre erősebb a wifi...

2015. aug. 17. 16:44
 33/83 anonim ***** válasza:
16%

"és már most hívtak egy helyre, hogy menjek oda dolgozni, mert nyugdíjba fog menni egy nő."

akkor miért nem pályázod meg azt?

2015. aug. 17. 17:01
 34/83 anonim ***** válasza:
64%
Atyaég,hogy idetévedtem...Nem értem én sem a mai fiatalokat,de aut tudom,ha így àlltam volna az élethez,éhen haltam volna.20 évesen màr egyedül laktam,dolgoztam,fent kellett tartani magam.Ahelyett,hogy nyavalyogszvegy óvodàs szintjén,örülnöd kéne,hogy az elkényeztetett valagad alà van tolva minden.Különben nem igazàn hiszem én el neked ezt a kórhàzasdit,ha igaz lrnne,csak lr mernéd írni,hogy mit tanulsz.Ha meg nem,akkot gyanús nem-e rongyhegesztői szakmàért vergődsz valahol.De akkor minek jàtszod az agyadat?Önmagad nevetteted ki,nem tűnik fel?Aki ide ír mert tanàcsra van szüksége,az nem titkolózik.
2015. aug. 17. 18:12
 35/83 A kérdező kommentje:
Krvára nem, 1 hónapos nyári gyakorlatra járok kórházba.
2015. aug. 17. 18:19
 36/83 anonim ***** válasza:
62%
Nézel híradót?Ha igen,làthatod mennyire agyon vannak fizetve a nővérek,ápolók.Netàn agysebésznek készülsz?
2015. aug. 17. 18:23
 37/83 anonim ***** válasza:
83%
mivel nem egyetemre jársz, így nem orvos leszel, nos a többi eü-s szakma szinte semmit sem fizet. szóval igenis jól jön a plusz pénz. a 370 meg nem sok min 3 emberre.
2015. aug. 17. 18:29
 38/83 anonim ***** válasza:
80%
Ha te a nővéri fizetésből hiszed hogy milliomossá vàlsz,hajrà,mindent bele.
2015. aug. 17. 18:41
 39/83 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, én örültem volna a te korodban, ha a szüleim nem ellenzik, hogy suli mellett dolgozzak, csak az enyémek meg azért piszkáltak, hogy miért dolgozom tanulás mellett. De szerintem az élet engem igazolt. Nem biztos, hogy ekkora mellényed lesz, ha már magadnak kell mindent megteremteni. Nincs sok tapasztalatod a munka világáról.
2015. aug. 17. 18:54
 40/83 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem amig tanulsz ne alommunkat keress hanem olyat ami adodik, ami ad egy kis penzt. Amugy miert akarsz dolgozni ha a szuleid nem eroltetik es nincsenek raszorulva?
2015. aug. 17. 18:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!