Csak mert fiatal vagyok, vállaljak el aprópénzért munkát? Normális ez a hozzáállás a szüleimtől?
Előre leszögezném, hogy egyáltalán nem vagyunk szegények, sőt, havi 370.000 ft felett van a szüleim keresete összesen.
Estin tanulok szakmát, 4. hónapja nem dolgozom, előtte alkalmi munkát csináltam. Azóta hiába küldözgetek mindenfelé önéletrajzot, még csak be sem hívnak (nincs tapasztalatom, érettségim van csak, és heti 2 nap nem érek rá..).
Ahová mehetnék, azok nem bejelentett szobalány, takarítós munkák, max 500 ft-os órabérrel... Szüleim szerint el kellene vállalnom ilyet. Tudom, hogy ez is pénz, de nem vagyok annyira megszorulva, pénzt meg tőlem nem fogadnak el, tehát ez zsebpénzbe menne..
Nem büdös nekem a munka, takarítottam már szros wc-t, de nem 500 ft-ért, napi 12 órában...
20/L
Tudod, mi a baj, kérdező?
Én hálás lettem volna, ha diákéveimben a szüleim nem ellenezték volna, hogy dolgozzak, hanem támogatnak ebben, ők sose voltak munkanélküliek, és azt gondolták, nekem is sima ügy lesz, csak belecsöppentem pályakezdőként egy gazdaságilag problémás időszakba, így viszont nagyon jól jött az, hogy már diákként is dolgoztam ezt-azt. Viszont pont a hozzád hasonló fiatalok szülei panaszkodtak nekem, hogy nem tudják a gyerekeiket kirobbantani otthonról, hogy dolgozzanak, mert válogatnak, ők meg már szülőként nem lesznek fiatalabbak és szeretnék, ha a gyerekük önállóbb lenne. Te remekül ellennél, ha a szüleid úgy gondolkodnának, mint az enyémek, és én is jobban jártam volna, ha a szüleim nem gátolnak az önállósodásban.
Szerintem meg rohadtul le lehetne zárni ezt a témát... Kit érdekel, dolgozik-e a kérdező, vagy sem? Ha ő úgy érzi, nem fogja elvállalni ezt és azt a munkát, legyen az ő dolga. Gondolom, ti is biztos bevállalnátok olyan munkát, hogy le kell mennetek a csatornába és kitisztítani a sz.rt, amit a fehérnép nyomott bele - szentek :D
370 ezres fizuból meg ne mondjátok azt, hogy nem lehet megélni, mi ketten vagyunk, nettóban 300 ezerrel a kasszában, diákhitelt fizetem, párom is, Bp-n albérletet felezzük, és még sincs anyagi gondunk...
Számítok az okoskodásra, hogy egészen biztosan nem így van... :)
JAVASLOM, HOGY A SZŐLŐT CUKROZZÁTOK BE.
Nem igazán értem, mi a problémád.
Végzettség nélkül nem is rossz az 500 FT/óra, hizsen te 800 FT-ot fogsz keresni végzettséggel óránként.
És míg a diákmunkából gondolom nem kellene beleszállni a családi költségvetésbe, gondolom a teljes állású béredből csak adsz majd a fenntartásodra.
Szóval anyagilag még rosszabb is lesz. De te döntesz. :)
Mi olyan érthetetlen a 2 gyakorlaton? A heti 1 napos nem kellene még, de mivel ismerjük a főnököt, ezért mehetek.
Az meg gondolom mindenki figyelmét elkerülte, hogy nem kérek tőlük pénzt, MERT VAN FÉLRETETT PÉNZEM, AMIT ÉN KERESTEM MEG.
kerdezo anyad lennek utcara tenennek akkor megtanulnad mi a penz erteke
ugye popsid ala van teve lakas kaja inden mert neked ez JAR alanyi jogon nem kell erte semmit tenned.
Ilyen nemzedek no fel lopikula nem lesz az orszagbol de beloluk sem ,,loreal nemzedek,,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!