16 évét betöltött fiatal ember el jöhet e nyaralni hozzánk? Úgy hgy már máskor el volt engedve, ezt bizonítani tudom. Mit tegyek?
az anyukája tényleg ráhívhatja a rendőröket. az már más kérdés, hogy a rendőröknek lehet fontosabb dolgokkal kéne törődni, mint az újabb retardált anyukától aki egy csepp szabad akaratot nem akar hagyni a gyermekének. egyetértek,hogy 16 évesen már el tudná dönteni,hogy szeretne menni. főleg,hogyha jól értem a barátnőjével és a családjával lenne végig,szóval nem veszélyes társaságban lenne.
esetleg próbáljátok meg,hogy hívjátok az anyukát is. lehet féltékeny,hogy ő nem megy nyaralni..
milyen törvényt nem találsz rá? családjogiban feketén-fehéren ott van, hogy a szülő dönt 18 éves koráig
és igen, hazaviszi a rendőr, ha anyuka kihvja őket
Alapban vicces az, hogy 16 éves srácot be akarnak korlátozni, 30 éve 10 évesen egyedül utaztam mindenhova az országban.
De ha csak a jogi részét nézzük, 16 éves ha elmúlt, és nagyon szabálykövető akar lenni, akkor bejelentheti a gyámhatóságnak, hogy márpedig ő most pár hétig nálatok nyaral.
Ptk.
2. A gyermek gondozása és nevelése
4:152. § [A gyermek gondozása, lakóhelyének és tartózkodási helyének meghatározása]
...
(4) A tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülők lakóhelyét vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság jóváhagyásával a szülők beleegyezése nélkül elhagyhatja, ha az az érdekeivel nem ellentétes. A szülők lakóhelyének vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási hely elhagyása önmagában a szülői felügyeletet - a személyes gondozás és nevelés kivételével - nem érinti.
Köszönöm ezt én is megtaláltam
csak jobb lenne ha nem 16 évesen kéne neki gyámügyre menni ..ha felhívom anyukát és elmondom neki hogy van ez a törvény félek zsarolásnak veszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!