16 évét betöltött fiatal ember el jöhet e nyaralni hozzánk? Úgy hgy már máskor el volt engedve, ezt bizonítani tudom. Mit tegyek?
Leírták előttem világosan: elmegy a gyámhatóságra, és bejelenti. Ha 250 km-t tud utazni, akkor be tud menni egyedül a hivatalba is. Viszi magával a személyijét, lakcímkártyát, és elmondja, hogy bejelenti, hogy ettől eddig ott nyaral. Ennyi. Onnantól ráküldheti a rendőröket, de mindhiába, hiszen jogosan tartózkodik nálatok.
Persze, az lenne az üdvözítő, ha ezt rendes, kulturált emberek módjára, mindenféle felnőtt féltékenységi hiszti nélkül lehetne megoldani, de ha nincs más mód, akkor ez a lehetőség adott.
Kérdező én azt nem értem ebben az egészben, hogy neked miért olyan fontos, hogy ott legyen nálatok a lányod 16 éves barátja. Nekem ez nem életszerű.
Kislány, ha pedig te írtad ki a kérdést anyukád nevében, fogadd el szépen, hogy a barátod nem alhat még nálatok.
Amúgy is ráértek még ezzel, majd ha 18 lesz a barátod és azt csinál amit akar.
Ne csináljatok a szüleidnek is kellemetlenséget ezzel.
Amikor anyuka beleegyezik, sok-sok dolgot csinálhat, tehet önállóan.
Ha beleegyezik!
Addig mindegy itt kiket fogsz meggyőzni, nem mehet!
Ez az engedély a nevelése egy része!
Ebben sem, másban sem dönthet senki anyuka helyett, míg a gyámhatóság másképpen nem dönt!
Nem vagy köteles elfogadni, de tudomásul venni köteles vagy!
Már az is elgondolkodtató, hogy uszítasz bennünket, a srácot az anyuka ellen!
Nem ellene? A döntése ellen!
Az ugyanaz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!