Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 évét betöltött fiatal...

16 évét betöltött fiatal ember el jöhet e nyaralni hozzánk? Úgy hgy már máskor el volt engedve, ezt bizonítani tudom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Meg van a levél hogy az anyja elengedte és hogy örül hogy itt a fia. De most az anyja nem akarja elengedni, de ő szabad akaratból el szeretne jönni 5 napra. Úgy hogy bejelenti otthon hogy hová megy mikor jön. Volt már nálunk és jól érezte magát. A probléma az, hogy anyuka "bezsarolta " utánna küldi a rendőröket. Ki is borult a fiú mert szereti a lányomat. És jönne. Mit tegyetek?

#nyaralás #16 éves fiatal
2015. aug. 9. 10:02
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
92%
szerintem ne foglalkozz törvényekkel, inkább menjetek el az anyukához bezsélni,hogy mi az oka hogy nem engedi el a fiát, meg hogy biztonságban lenne. és mondd, hogy nem akarod ellopni a fiát vagy magadhoz édesgetni. jól el van a lányoddal, ezért te is jól fogadod. de nem fogod elvenni tőle a fiát, ne addódjon. gondolom féltékeny, mert ő esetleg nem engedheti meg hogy nyaralni vigye a gyereket, meg fél hogy titekeet jobban megszeret mint a saját családját. szóval beszélni kell vele, ne jöjj a törvényekkel, mert tényleg fenyegetésnek hiheti
2015. aug. 9. 10:41
 12/30 anonim ***** válasza:
a lányod nem mehet hozzájuk? nyári szünet után havonta 2 napra?
2015. aug. 9. 10:43
 13/30 anonim ***** válasza:
te vagy a szerelmes leányzó, ugye? :D
2015. aug. 9. 10:49
 14/30 anonim ***** válasza:
47%
Bár én írtam le, hogy mi lenne a szabálykövető megoldás, szerintem 16 éves srác legyen annyira tökös, hogy merjen ennyire lázadni. Anyukát kiröhögnék a rendőrségen, ha azt kérné, hogy 16 éves fiát hozzák haza, mert az engedélye nélkül nyaral csajával annak szüleinél.
2015. aug. 9. 10:50
 15/30 anonim ***** válasza:
24%

Leírták előttem világosan: elmegy a gyámhatóságra, és bejelenti. Ha 250 km-t tud utazni, akkor be tud menni egyedül a hivatalba is. Viszi magával a személyijét, lakcímkártyát, és elmondja, hogy bejelenti, hogy ettől eddig ott nyaral. Ennyi. Onnantól ráküldheti a rendőröket, de mindhiába, hiszen jogosan tartózkodik nálatok.

Persze, az lenne az üdvözítő, ha ezt rendes, kulturált emberek módjára, mindenféle felnőtt féltékenységi hiszti nélkül lehetne megoldani, de ha nincs más mód, akkor ez a lehetőség adott.

2015. aug. 9. 11:26
 16/30 anonim ***** válasza:
39%

Kérdező én azt nem értem ebben az egészben, hogy neked miért olyan fontos, hogy ott legyen nálatok a lányod 16 éves barátja. Nekem ez nem életszerű.

Kislány, ha pedig te írtad ki a kérdést anyukád nevében, fogadd el szépen, hogy a barátod nem alhat még nálatok.

Amúgy is ráértek még ezzel, majd ha 18 lesz a barátod és azt csinál amit akar.

Ne csináljatok a szüleidnek is kellemetlenséget ezzel.

2015. aug. 9. 11:46
 17/30 anonim ***** válasza:
52%

Amikor anyuka beleegyezik, sok-sok dolgot csinálhat, tehet önállóan.

Ha beleegyezik!

Addig mindegy itt kiket fogsz meggyőzni, nem mehet!

Ez az engedély a nevelése egy része!

Ebben sem, másban sem dönthet senki anyuka helyett, míg a gyámhatóság másképpen nem dönt!

Nem vagy köteles elfogadni, de tudomásul venni köteles vagy!

Már az is elgondolkodtató, hogy uszítasz bennünket, a srácot az anyuka ellen!

Nem ellene? A döntése ellen!

Az ugyanaz...

2015. aug. 9. 11:55
 18/30 A kérdező kommentje:
Nem uszítok senkit senki ellen , csak kíváncsi vagyok a többi szülő véleményére..
2015. aug. 9. 12:29
 19/30 anonim ***** válasza:
#6: Tudod te, mi a különbség a jóváhagyás és bejelentés között? Tanulj meg értelmezni.
2015. aug. 9. 17:43
 20/30 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! TE is tanulj meg értelmezni egy egyszerű mondatot!
2015. aug. 9. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!