Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak mert fiatal vagyok,...

Csak mert fiatal vagyok, vállaljak el aprópénzért munkát? Normális ez a hozzáállás a szüleimtől?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy egyáltalán nem vagyunk szegények, sőt, havi 370.000 ft felett van a szüleim keresete összesen.

Estin tanulok szakmát, 4. hónapja nem dolgozom, előtte alkalmi munkát csináltam. Azóta hiába küldözgetek mindenfelé önéletrajzot, még csak be sem hívnak (nincs tapasztalatom, érettségim van csak, és heti 2 nap nem érek rá..).

Ahová mehetnék, azok nem bejelentett szobalány, takarítós munkák, max 500 ft-os órabérrel... Szüleim szerint el kellene vállalnom ilyet. Tudom, hogy ez is pénz, de nem vagyok annyira megszorulva, pénzt meg tőlem nem fogadnak el, tehát ez zsebpénzbe menne..

Nem büdös nekem a munka, takarítottam már szros wc-t, de nem 500 ft-ért, napi 12 órában...

20/L

2015. aug. 17. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/83 anonim ***** válasza:
100%
Nekem apukám egyedül megkeresi azt, amit a te szüleid együtt, de én a fenekem vertem volna földhöz örömömben, ha húszévesen suli mellett tudtam volna dolgozni, akármennyiért is, mert az első "én pénzem" élmény nagyon jó, akkor is, ha mások keresetéhez képest kevés... Mondjuk nekem nem volt fél millióm, ha te szülinapra kapott pénzekből meg ilyesmiből ennyit szedtél össze, akkor az a bajod, hogy túl könnyen jött az első nagyobb saját "vagyonod". (ezt gondolatban elraktározom mint gyereknevelési infót...)
2015. aug. 17. 21:53
 52/83 anonim ***** válasza:
93%

"mivel ismerjük a főnököt, és tudja, hogy ezt tanulom, és nyugdíjba megy valaki, ezért igen, 100% biztos helyem lesz ott. Oda járok gyakorlatra is.'

'Már több, mint 1 éve vagyok ott gyakorlaton"

"Nem kórházban fogok dolgozni, csak kötelező 1. év után a kórházi gyakorlat."

Akkor most 2 helyre jársz gyakorlatra?

2015. aug. 17. 22:12
 53/83 anonim ***** válasza:
25%

Nem értem, ha a kérdező szülei megtehetik hogy ne kelljen wc-t pucolnia 500 Ft-os órabérért akkor mégis minek kéne csinálnia? Csak mert más esetleg rászorul? Akkor már neki is örülnie kéne a munkalehetőségnek? Persze dolgozzon, de azért nem kell minden gagyi munkát elvállalnia amire nem szorul rá, csak mert más esetleg igen, és akkor neki se legyen már jó...

Azt se mondjátok már nekem, hogy 3 emberre havi 370.000 nem sok. Ti hol éltek? Mi ketten élünk, 130.000ből, nem luxus színvonalon, de nem is koplalunk, egy ember hogy a viharba ne jönne ki annyiból?

2015. aug. 17. 22:16
 54/83 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szorultam volna rá, de nem a szüleimtől akartam kunyerálni mindig, és tudtam, hogy ők nem gyűjtenek úgy, ahogy én, másképp bánnak a pénzzel, szóval nem is tervezték, hogy a tesómat meg engem lakáshoz segítsék, így is irtó nehezen fogadják el, hogy már felnőttünk, és elköltözünk tőlük. Meg amúgy is más a saját pénzedet költeni, amiért te dolgoztál, mint a másét, amiért nem tettél igazából semmit.
2015. aug. 17. 22:19
 55/83 anonim ***** válasza:
10%
Én meg életemben nem dolgoztam percet se és halál jól elvagyok.Öröm nézni reggel a sok idióta megkeseredett fejét akik reggel6 kor munkába indulnak.Nagy élet lehet8-10 órákat robotolni!! De kérdező te tényleg cumizni fogsz sajnos van akinek nincs más kiút csak a munka
2015. aug. 17. 22:23
 56/83 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem a munkámat, akkor is, ha korán kell kelni hozzá. Sőt, munkába menet még könyvet is olvasok rendszeresen. :-)
2015. aug. 17. 22:26
 57/83 anonim ***** válasza:
96%
Tényleg 52-es de jó megfigyelő vagy.Akkor most komolyan,hogy van ez kérdező?Mi értelme van hazugsàgokat kiírni ide,nem tudom.Most meg hallgatsz mint sz@rban a gyerek.Ég a képed,mi?!
2015. aug. 17. 22:26
 58/83 anonim ***** válasza:
100%
55-ös ásd el magad!!!
2015. aug. 17. 22:27
 59/83 anonim ***** válasza:
100%

Valami tényleg sántít a kérdésen, az én tippem amúgy, hogy fogászati asszisztensnek tanul. Csak azt nem értem, hogy miért nem nappalin csinálod és akkor meglenne az ürügy, hogy miért nem dolgozol, ha mégis lenne szabadidőd, akkor diákmunkát is tudnál vállalni, abból azért nagyobb a választék.

Vendéglátásban sem tudnál elhelyezkedni? Gyorsétterem? Általában rugalmas a munkaidő, nem várnak el tapasztalatot.

2015. aug. 18. 08:14
 60/83 anonim ***** válasza:
71%

A szuleid az en korosztalyom akik nagyon elbaltaztak a nevelest.

A mi gyerekeinket mar 14 koruktol diakmunkara kulduk ujsagkihordas uveghazi paradicsomszedes kesobb bolti munka stb

Igy amire befejeztek a kepzeseket onnaloak voltak megszoktak a munkat sajat labra alltak

Es foleg nem ilyen arogansan gondolkodtak es ismertek a penz erteket.

Teged ocsmacs rosszul neveltek az tuti Minden a feneked ala van rakva felnott vagy es kiskamaszkent gondolkodsz kn 12 eves szinten

2015. aug. 18. 09:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!