Csak mert fiatal vagyok, vállaljak el aprópénzért munkát? Normális ez a hozzáállás a szüleimtől?
Előre leszögezném, hogy egyáltalán nem vagyunk szegények, sőt, havi 370.000 ft felett van a szüleim keresete összesen.
Estin tanulok szakmát, 4. hónapja nem dolgozom, előtte alkalmi munkát csináltam. Azóta hiába küldözgetek mindenfelé önéletrajzot, még csak be sem hívnak (nincs tapasztalatom, érettségim van csak, és heti 2 nap nem érek rá..).
Ahová mehetnék, azok nem bejelentett szobalány, takarítós munkák, max 500 ft-os órabérrel... Szüleim szerint el kellene vállalnom ilyet. Tudom, hogy ez is pénz, de nem vagyok annyira megszorulva, pénzt meg tőlem nem fogadnak el, tehát ez zsebpénzbe menne..
Nem büdös nekem a munka, takarítottam már szros wc-t, de nem 500 ft-ért, napi 12 órában...
20/L
"mivel ismerjük a főnököt, és tudja, hogy ezt tanulom, és nyugdíjba megy valaki, ezért igen, 100% biztos helyem lesz ott. Oda járok gyakorlatra is.'
'Már több, mint 1 éve vagyok ott gyakorlaton"
"Nem kórházban fogok dolgozni, csak kötelező 1. év után a kórházi gyakorlat."
Akkor most 2 helyre jársz gyakorlatra?
Nem értem, ha a kérdező szülei megtehetik hogy ne kelljen wc-t pucolnia 500 Ft-os órabérért akkor mégis minek kéne csinálnia? Csak mert más esetleg rászorul? Akkor már neki is örülnie kéne a munkalehetőségnek? Persze dolgozzon, de azért nem kell minden gagyi munkát elvállalnia amire nem szorul rá, csak mert más esetleg igen, és akkor neki se legyen már jó...
Azt se mondjátok már nekem, hogy 3 emberre havi 370.000 nem sok. Ti hol éltek? Mi ketten élünk, 130.000ből, nem luxus színvonalon, de nem is koplalunk, egy ember hogy a viharba ne jönne ki annyiból?
Valami tényleg sántít a kérdésen, az én tippem amúgy, hogy fogászati asszisztensnek tanul. Csak azt nem értem, hogy miért nem nappalin csinálod és akkor meglenne az ürügy, hogy miért nem dolgozol, ha mégis lenne szabadidőd, akkor diákmunkát is tudnál vállalni, abból azért nagyobb a választék.
Vendéglátásban sem tudnál elhelyezkedni? Gyorsétterem? Általában rugalmas a munkaidő, nem várnak el tapasztalatot.
A szuleid az en korosztalyom akik nagyon elbaltaztak a nevelest.
A mi gyerekeinket mar 14 koruktol diakmunkara kulduk ujsagkihordas uveghazi paradicsomszedes kesobb bolti munka stb
Igy amire befejeztek a kepzeseket onnaloak voltak megszoktak a munkat sajat labra alltak
Es foleg nem ilyen arogansan gondolkodtak es ismertek a penz erteket.
Teged ocsmacs rosszul neveltek az tuti Minden a feneked ala van rakva felnott vagy es kiskamaszkent gondolkodsz kn 12 eves szinten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!