Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak mert fiatal vagyok,...

Csak mert fiatal vagyok, vállaljak el aprópénzért munkát? Normális ez a hozzáállás a szüleimtől?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy egyáltalán nem vagyunk szegények, sőt, havi 370.000 ft felett van a szüleim keresete összesen.

Estin tanulok szakmát, 4. hónapja nem dolgozom, előtte alkalmi munkát csináltam. Azóta hiába küldözgetek mindenfelé önéletrajzot, még csak be sem hívnak (nincs tapasztalatom, érettségim van csak, és heti 2 nap nem érek rá..).

Ahová mehetnék, azok nem bejelentett szobalány, takarítós munkák, max 500 ft-os órabérrel... Szüleim szerint el kellene vállalnom ilyet. Tudom, hogy ez is pénz, de nem vagyok annyira megszorulva, pénzt meg tőlem nem fogadnak el, tehát ez zsebpénzbe menne..

Nem büdös nekem a munka, takarítottam már szros wc-t, de nem 500 ft-ért, napi 12 órában...

20/L

2015. aug. 17. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/83 anonim ***** válasza:
86%
"Amugy miert akarsz dolgozni ha a szuleid nem eroltetik es nincsenek raszorulva?" - a szüleimnek is ez volt a hozzáállásuk, de én nem értettem velük egyet, nekem sokat segített, hogy már diákként is dolgoztam, de jobb lett volna, ha nem piszkálnak miatta, gyűjtöttem a pénzt, amit nem költöttem el, félretettem, lekötöttem, most lakást tudok venni, ha ezt nem teszem, 30 évesen is arra kényszerülök, hogy a szüleimmel éljek, mert ők nem készültek fel arra, hogy egyszer majd szeretnék elköltözni és önálló életet élni tőlük függetlenül, egyedül magamnak köszönhetem, hogy a saját lábamra tudok állni.
2015. aug. 17. 19:15
 42/83 anonim ***** válasza:
71%
ma 19:15, oke, az te vagy es a legtobb normalis, ambiciozus ember, koztuk en is de a kerdezo nem. Annyit akartam mondani ezzel, hogy minek rinyal itt, hogy neki nem eleg a penz amikor tulajdonkeppen a szakmajaban nem tudna talalni mert meg nincs meg a papirja hozza, mas, alacsonyabb munkahoz meg a foga nem fulik.
2015. aug. 17. 19:30
 43/83 anonim ***** válasza:
91%
Itt majd akkor ugrik a majom a vízbe ha a papírja meglesz,és akkor nem tud a szakmàjàban elhelyezkedni.Most még elmegy,hogy vàlogat meg urizál,de majd ha sajàt magát kell eltartani,nem tudom lesz-e ekkora szàja.
2015. aug. 17. 19:51
 44/83 A kérdező kommentje:
Nem nővér leszek, isten ments! A szakmámban 130 nettó az alap, és 8 órás munkarend van mindenhol. Nem kórházban fogok dolgozni, csak kötelező 1. év után a kórházi gyakorlat.
2015. aug. 17. 20:01
 45/83 anonim ***** válasza:
76%

És azt hiszed, nettó 130-ból majd megváltod a világot, mi?

Elárulom, az 500.- órabér nem rossz! CSak még nem voltál elég éhes, kislány!

N32

2015. aug. 17. 20:06
 46/83 anonim ***** válasza:
94%
Elmondom én neked,hogy te 130-ból nem fogsz luxusban élni,de ámítsd magad tovàbb.Különben akad egy pár munkahely ahol ennyi az alap,sőt van akinek több.Te ilyen mentalitással sehol nrm fogsz megmaradni 1-2hétnél tovàbb,úgy fognak kivàgni a szàd miatt mint a macskàt sz@rni!
2015. aug. 17. 20:39
 47/83 anonim ***** válasza:
89%

"a szakmàmban"

Az az akàrmi még nem a szakmád egyenlőre,még ha egyszerű àgytàlazàs,akkor sem.Egészségügyben amúgy azt is megtanítjàk,gyakorlaton kell àm àgytàlazni,pelenkàzni.Jó munkàt kívànok neked!

2015. aug. 17. 20:43
 48/83 anonim ***** válasza:
86%

"Egészségügyben tanulok, konkrétan nem fogom leírni, mert nem tanulják olyan túl sokan 20 évesen, nem akarom, hogy bárki felismerjen."

Itt kattogok húsz perce hogy mi lehet az az egészségügyi végzettség amit csak te tanul és ennyiből felismeri bárki.

Elvégeztem egy OKJ-s képzést, egy főiskolát dolgoztam egy pár helyen egészségügyben de fogalmam sincs :D Áruld már nekem mi az.

Egyébként 130 nettó semmire sem elég, főleg ha albérletet kell fizetned. És a 370 is kevés 3 ember eltartására.

2015. aug. 17. 21:07
 49/83 anonim ***** válasza:
94%

130 000.-

Nos, a rezsire elmegy a fele, albira meg a másik.

Fotoszintetizálsz? Mert , ha nem , akkor egyedül éhen fogsz dögleni belőle. Vagy anyuciék alád tolnak egy lakást, és akkor esetleg marad kajára is. Sok luxusra ne számíts a "szakmádban" sem. Már látom, amikor ez leesik, és a 8 óra után vállalsz majd még 4-6-t, 500.-/óráért, hogy néha félre is tudj tenni majd valamennyit.

2015. aug. 17. 21:20
 50/83 anonim ***** válasza:
97%
Megvan mit tanulsz.Konyhàsnéni leszel,csak kórházban vagy gyakorlaton,mert máshol nem volt hely.Eltaláltam,ugye?
2015. aug. 17. 21:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!