A mai kamaszok halatlanok vagy csak a mi gyerekeink kockak?
Elvittuk a vegyes csaladunkat te gyereked en gyerekem mi gyerekem osszeallitast nyaralni tengerpartra
Az elso fogcsikorgatas es hiszti akkor volt mikor indulas elott az osszes mobil laptob note book tablet game cucc kikerult az autobol.
A gyerekek szabalyossan hangosan sirtak mi lesz veluk 1.5 hetig ezek nelkul.
Aztan lassan megszoktak kockulas es zene nelkul.
A kovetkezo hiszti akkor indult mikor a medenceben es tengerben azas mellett szeretuk volna ha latnak is valamit es ismerik a tortenetet.
Na erre a kamaszoknak fajt a labuk a hasuk meleguk volt (ugye tuzo napon uszni oke de kirandulni nem szerintuk.)faztak fajt a labuk pisi ehseg minden volt.
Segiteni pedig fozni grillezni mosogatni stb egyenesen serto dolognak talatak.
Kerdesem mas szulo is ugy erzi gyereke mostohagyereke egy kockulo bunko es nincs igenye csak egy telefonra es egy zacsko chipszre vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsesek?
Nem olvastam el az összes választ, csak a kommentjeidet.
A telefon elvétele elég drasztikus lépés volt. Úgy kellett volna nevelni őket, hogy ne nyomogassák naphosszat. (Tudom, az "ő" gyerekeit gondolom nem ti nevelitek, de a többit igen.)
Talán túlzás volt elvárni, hogy mindig mindent egyszerre csináljatok, főleg a legidősebb esetében, és főleg, hogy ekkora korkülönbségek vannak.
Mi úgy csináljuk, hogy délelőtt közös program van, délután pedig "szabadfoglalkozás", ami alatt pl. anyám általában valami plusz múzeumba megy, apám pihen, én meg a várost járom, este meg megbeszéljük, ki mit látott és milyen élményei voltak (de tudom, ehhez a gyerekeitek nagy része még túl kicsi, pláne külföldön, de pár év múlva talán ti is megpróbálhatjátok)
Amit én a válaszaidból kiszűrtem, hogy neked valójában, és leginkább a férjed gyerekeivel van bajod, de nagyon. Azt meg már nem is minősíteném, hogy bunkónak titulálod a saját, de gondolom leginkább a párod gyerekeit. És nem vagyok az utáljuk az új nőt típus, sőt általában azt szoktam mondani, hogy ők vannak szinte a legnehezebb helyzetben az előző házasságból való gyerekekkel kapcsolatban, de te az az igazi mostoha vagy, ezt ebből a pár mondatból simán le lehetett szűrni. Arrogáns vagy, nem partnerként, hanem alacsonyabb rendűként kezeled a gyerekeket, akiknek nincs joguk, és lehetőségük beleszólni a te döntéseidbe.
Bőven kijöttem már a kamasz kórból, 3 gyerekem van, igaz a legnagyobb is csak 9 éves (éééés nincs mobiltelefonja), de ha közösen megyünk nyaralni, akkor bizony az ő igényeiket is figyelembe vesszük.
Gondolom rádiót sem hallgattatok egész úton, ugye? Vagy csak a saját zenéjük probléma, amit te hallgatsz a kocsiban az oké, és mindenkinek azt kell szeretni?
Írtad, hogy a templomok a gyengéid... és akkor rá kell erőltetni mindenkire? Miért csak te számítasz? Miért csak a te igényeid a fontosak? Miért, és mennyiben vagy te több, mint mindenki más, hogy egy 6 fős családi nyaraláson csak, és kizárólag a te igényeid számítanak?
Írtad, hogy mentek ősszel a férjeddel kettesben pihenni. Miért nem akkor nézegetsz templomokat? Miért kell ezt ráerőszakolni másokra is?
Azt azért még hozzátenném, hogy ha pisilnem kell, én sem igazán tudom értékelni még a Mona Lisát sem. Ez sima Maslow féle szükséglet piramis. Gondolom ha olyan művelt vagy, akkor hallottál már róla... :)
Társasozni kamaszokkal? Hát ne haragudj, de ha az én anyám lettél volna, és 17 éves koromban előálltál volna azzal, hogy társasozzunk, elég valószínű, hogy körberöhögtelek volna. Nem 5 évesek, hanem 15, meg 17 könyörgöm.
Arra válaszolj még kérlek, hogy mi olyat csináltatok a másfél hét alatt, amit ők szerettek volna? Mert a városlátogatást, társasozást te szeretted volna, nem ők.
Még annyit, hogy nyaralni általában azért megy az ember, hogy pihenjen, nem azért, hogy gyakorolja az angolt, meg hogy tanuljon valami kis történelmet. Arra egy iskolásnak ott van a lehetőség szeptembertől júniusig.
Úgy mellékesen, a kocka azt jelenti, ha valaki folyamatosan videojátékokkal játszik.
Aki nem, az csak szimplán függő.
A két szó nagyon nem ugyan az.
Telefont megértem ha mondjuk egész nap fészbuk megy de én pl zenét hallgatok meg e-bookot olvasok rajta és enélkül rohadt unalmas egy 10-12 órás út akármit csináltok közben.
Az hogy valaki nem szeret túrázni természetes. Meleg van, az erdő tele bogarakkal és jeeee napszúrás, míg a víz ritkán megy 25 fok fölé, kellemes hűvös és ha a gyerek a fejét vizesen tartja semmi baja sem lesz ott max leég. Ez van, én se örülnék ha a kellemes hűs vízben ülés helyett mehetnék az erdőbe nem is gyalogolni hanem a saját izzadságomon és szúnyogokon csúszni.
Bőven kütyük nélkül felnövő gyerek voltam, a kétezres években. Úgy töltöttem a nyaraimat, hogy könyvről könyvre rágtam magam a szobában, néha a kismedencében öreganyám udvarán, a bokor alatt, ölemben a kutyával, fagyit nyalva, petrezselymes krumplit zabálva. Tudod, mit hallgattam egész kölyökkoromban?
Minek olvasol annyit? Tönkremegy a szemed! Már megint azt a szemetet olvasod? Miért olvasol az autóban? Miért nem nézed ezt a szép természetfilmet? Nézd csak, megy a Tüskevár filmen, miért olvasod akkor? Gyere ki a kertbe, ne olvass mindig!
A hozzád hasonló kötözködő szülőknek tökmindegy, mit csinál a gyerek, ha nem egyezik az elképzelésükkel, ízlésükkel. Eszedbe nem jut, hogy a gyereket marhára nem az érdekli, mint téged? Miről szól a nyaralás nálad? Hogy nyaralsz - azaz számodra pihentető, kikapcsolódást nyújtó tevékenységeket végzel - vagy hogy más, tökmindegyki emberek óhaja szerint idomulsz, miközben a hátad közepére kívánod az egészet?
Nem volt korrekt lépés elkobozni a kütyüket. Még csak kompromisszumot sem ajánlottál. Belekényszerítetted őket egy helyzetbe, amit kénytelen kelletlen fogadtak csak el, de hiába látod te, olyan magas szellemi szintről úgy, hogy ők ezt biza' élvezték, hidd el, abban a pillanatban pokolra kívántak, és teljesen jogosan. Szállj magadba.
Tudod, ha valakinek már egész kicsi kora óta ott a kezében a sok "game cucc", a kutya nem foglalkozik azzal, hogy mivel és mennyit játszik, akkor bizony igen, elhiszem, hogy hisztiztek mikor elvettétek tőlük. Eddig ez miért nem volt fontos?
Aztán: az nem nyaralás, ha mindenkinek igazodni kell egy másikhoz. Nem értetettem sosem, merthogy anno nálunk is így volt, mi a pihentető, mi a kikapcsoló abban, ha akkor kell kelni, mint szüleim (5 óra), mert csak olyan szállásra jutott, ahol mi gyerekek a konyhában aludhattunk, nekik meg föltétlen kell az a qrva kávé reggel 5-kor? Ez nem nyaralás. Mégha nálatok nem is ez a példa volt, de elvártad, hogy a kamasz gyerekeid mind mind hozzád igazodjanak, azzal a címszóval, hogy mert ez egy család. Hát nem!
És végül: értelmes szülő fel tudja mérni a gyermek kora és érdeklődési köre alapján, hogy mit fog élvezni és mi lesz csak nyűg. Ahogy egy 4 éves gyereket sem cipelsz teszem azt a schönbrunni kastélyba, mert nem érdekli, úgy kamaszokat is igen nehéz templomba vinni. Azt a pénzt, amit elköltöttél belépőkre, nyugodtan fizethetted volna a tengerben egyéb szórakozásokra: jet ski, banán, vadvízi evezés stb. Imádták volna. A gyerekeid nem kockuló bunkók, csak kamaszok, akik ráadasul az eddig TŐLED és a kedves párodtól megszokott nevelési elvek szerint viselkedtek. Egyet jegyezz meg: idióta gyerek nincs, csak idióta szülő....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!