Jogosan akadok ki azért, ha az anyósom odaadogatja a gyerekeink cuccait és édességeit a másik fia gyermekeinek? Hogyan állítsuk le?
Együtt lakunk, ezért nem megoldható, hogy zárjam ki a házból...
Egész nap otthon van, mert munkanélküli és utóbbi időben sokat vigyáz a sógorom gyermekeire. Én még gyed-en vagyok a legkisebb gyermekemmel, de elég sokat vagyunk házon kívül és ezalatt az idő alatt anyósom rendezkedik.
Eddig úgy csináltam, hogy havi 2 alkalommal volt nagy bevásárlás, akkor megvettem a joghurtot, túrórudit, csokit 2 hétre a gyerekeknek. Most már semmit nem tudok előre megvenni, mert azt biztos odaadja a többi unokának. Már a gyerekek játékait sem tatja tiszteletben.
Mondtuk neki már szépen és csúnyán, de semmi hatása. Még ő van megsértve, hogy ami a fiáé az az övé is és ami az övé az a többi unokájáé is...
Bár milyen kemény is: ZÁRAK. Ha nem érti meg, amit így-úgy már mondtatok neki, meg kell akadályozni a zabrálást.
A férjed mit szól mind ehhez?
Én zárnám a szobákat, az édességből meg nem tartalékolnék. Tudom, úgy olcsóbb, ha hosszú távra gondolkodsz, de ilyen esetben nem kivitelezhető.
Tiétek a lakás, vagy anyukáé (is)?
Ha az övé a ház: költözzetek el, álljatok saját lábra és akkor úgy osztjátok be a pénzeteket, ahogy jól esik.
Ha a tiétek a ház: anyós költözzön a sógornőhöz, úgyis ott kell a segítség, te meg csak akkor engeded be ha otthon vagy.
A megoldás ennyi és nem több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!