Ha anyóséknál lakunk átmenetileg lehet azt kérni, hogy a másik unoka ne hozza magával nyaralni a szobakutyáját?
Ha nem allergiás a kutyaszőrre, tehát nincs olyan komoly indok, hogy az egészségét veszélyeztetné, akkor nem igazán.
Ti is vendégek vagytok ott, nem tartom korrektnek, hogy ti hozzátok a szabályokat. Amúgy lehet, hogy annak a családnak meg a kutya elhelyezése is probléma lenne (így a gyerkőccel együtt könnyebb).
Nem allergiás a kicsi.
Csak a kutya elég elkényeztetett, sokat ugrál, nem mindig érti a nemet. Nem vagyok kutyaellenes, ő is kis aranyos, szeretem amúgy, csak tényleg elég szófogadatlan.
Nem kérheted.
Különben évi 3 kg koszt kell megenni ahhoz,hogy egészségesek maradjunk.
Minden állat jót tesz a gyereknek.Csak jobban kell odafigyelni.
Ne féltsd a gyerkőcöt a kutyától, hidd el nem kap el tőle semmit, ha ettől félsz, még ha egy tányérból esznek sem.
Szólok előre, hogy ne hányj, csak nevess: egy ismerősöm, aki ma már felnőtt (és egészséges) kb. ekkora korában nem egyszer a kutya szájába nyúlkált amikor az éppen evett, és amit sikerült kivenni a kutya szájából azt tömte ezerrel a sajátjába. Ügyesen csinálta a gyerek, mert a szülők mindig csak a nagy csöndre figyeltek föl. :)
Egy 6-7 éves németjuhász volt akkor a család kutyája, és jámborul tűrte, hogy ez a "kis szaros" a szájából kotorássza ki a kaját. Szóval nyugi.
Egy kérdést megér, de inkább a párod kérdezze meg a tesójától.
Amúgy oké, hogy nem lesz baja, ha nem allergiás, de én se szívesen hagynám mondjuk a kiságyban, úgy, hogy ott egy kutya, akivel nincsenek összeszokva, még egy pisilés erejére sem.
A gazdival együtt nőtt fel, őt megszokta, a te babádat most látja először. Ne adj isten nekiáll sírni, a kutya meg ugatni, mire odaérsz...
Na, szóval én megértelek.
Ha a kutya egészséges és megvan minden oltása, féregtelenítve van, bolhaellenes nyakörv/cseppek is vannak, akkor simán hagynám.
Egyébként a kutyát lehet nevelni. A leírás alapján yorki-nak vagy más terriernek tűnik, nagyon nevelhető kutyák. Csak a konokságuk miatt a gyengekezű gazdik hamar feladják és ilyenkor veszi át a kutya az uralmat.
A nemet határozttan kell mondani, érdemes fizikai korlátokat is felállítani, pl be akar menni valahová, akkor elé lépni és az útját állni. Ez "kutyául" van, jobban meg is érti a tiltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!