Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ha anyóséknál lakunk átmenetil...

Ha anyóséknál lakunk átmenetileg lehet azt kérni, hogy a másik unoka ne hozza magával nyaralni a szobakutyáját?

Figyelt kérdés
Van egy 8 hónapos kisfiunk, éppen építkezünk, más muszáj volt eladni a lakást, mert elfogyott a pénz, ezért pár hete anyóséknál lakunk. Van egy másik fiuk is, neki van egy 10 éves kislánya, aki mindig a kutyájával jön nyaralni a nagymamához. Két hét múlva is jön, vagyis elképzelhető, hogy jönnek a kutyával. Kérhetem azt a szülőktől és anyóséktól, hogy a kutyát hagyja otthon a pici miatt?
2013. júl. 26. 15:36
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
79%
Allergiás rá?
2013. júl. 26. 15:40
 2/23 anonim ***** válasza:
69%
Nincs értelme aggódni, 8 hónapos gyereknek még jót is tesz a kutya a környezetébe. Az sem baj, ha megnyalja.
2013. júl. 26. 15:41
 3/23 anonim ***** válasza:
93%

Ha nem allergiás a kutyaszőrre, tehát nincs olyan komoly indok, hogy az egészségét veszélyeztetné, akkor nem igazán.

Ti is vendégek vagytok ott, nem tartom korrektnek, hogy ti hozzátok a szabályokat. Amúgy lehet, hogy annak a családnak meg a kutya elhelyezése is probléma lenne (így a gyerkőccel együtt könnyebb).

2013. júl. 26. 15:42
 4/23 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem, ha a gyerek nem allergiás, akkor nem jogos a kérés, persze egy próbát megér, de ha viszi a kutyát az ellen sem lehet kifogásod.
2013. júl. 26. 15:45
 5/23 A kérdező kommentje:

Nem allergiás a kicsi.

Csak a kutya elég elkényeztetett, sokat ugrál, nem mindig érti a nemet. Nem vagyok kutyaellenes, ő is kis aranyos, szeretem amúgy, csak tényleg elég szófogadatlan.

2013. júl. 26. 15:48
 6/23 anonim ***** válasza:
54%
Szegény gyereked. Mégis mi baja lenne a kutyátol?
2013. júl. 26. 15:52
 7/23 anonim ***** válasza:
82%

Nem kérheted.

Különben évi 3 kg koszt kell megenni ahhoz,hogy egészségesek maradjunk.

Minden állat jót tesz a gyereknek.Csak jobban kell odafigyelni.

2013. júl. 26. 15:55
 8/23 anonim ***** válasza:
71%

Ne féltsd a gyerkőcöt a kutyától, hidd el nem kap el tőle semmit, ha ettől félsz, még ha egy tányérból esznek sem.

Szólok előre, hogy ne hányj, csak nevess: egy ismerősöm, aki ma már felnőtt (és egészséges) kb. ekkora korában nem egyszer a kutya szájába nyúlkált amikor az éppen evett, és amit sikerült kivenni a kutya szájából azt tömte ezerrel a sajátjába. Ügyesen csinálta a gyerek, mert a szülők mindig csak a nagy csöndre figyeltek föl. :)

Egy 6-7 éves németjuhász volt akkor a család kutyája, és jámborul tűrte, hogy ez a "kis szaros" a szájából kotorássza ki a kaját. Szóval nyugi.

2013. júl. 26. 15:56
 9/23 anonim ***** válasza:
36%

Egy kérdést megér, de inkább a párod kérdezze meg a tesójától.

Amúgy oké, hogy nem lesz baja, ha nem allergiás, de én se szívesen hagynám mondjuk a kiságyban, úgy, hogy ott egy kutya, akivel nincsenek összeszokva, még egy pisilés erejére sem.

A gazdival együtt nőtt fel, őt megszokta, a te babádat most látja először. Ne adj isten nekiáll sírni, a kutya meg ugatni, mire odaérsz...

Na, szóval én megértelek.

2013. júl. 26. 16:02
 10/23 anonim ***** válasza:
79%

Ha a kutya egészséges és megvan minden oltása, féregtelenítve van, bolhaellenes nyakörv/cseppek is vannak, akkor simán hagynám.

Egyébként a kutyát lehet nevelni. A leírás alapján yorki-nak vagy más terriernek tűnik, nagyon nevelhető kutyák. Csak a konokságuk miatt a gyengekezű gazdik hamar feladják és ilyenkor veszi át a kutya az uralmat.

A nemet határozttan kell mondani, érdemes fizikai korlátokat is felállítani, pl be akar menni valahová, akkor elé lépni és az útját állni. Ez "kutyául" van, jobban meg is érti a tiltást.

2013. júl. 26. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!