Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai kamaszok halatlanok...

A mai kamaszok halatlanok vagy csak a mi gyerekeink kockak?

Figyelt kérdés

Elvittuk a vegyes csaladunkat te gyereked en gyerekem mi gyerekem osszeallitast nyaralni tengerpartra

Az elso fogcsikorgatas es hiszti akkor volt mikor indulas elott az osszes mobil laptob note book tablet game cucc kikerult az autobol.

A gyerekek szabalyossan hangosan sirtak mi lesz veluk 1.5 hetig ezek nelkul.

Aztan lassan megszoktak kockulas es zene nelkul.

A kovetkezo hiszti akkor indult mikor a medenceben es tengerben azas mellett szeretuk volna ha latnak is valamit es ismerik a tortenetet.

Na erre a kamaszoknak fajt a labuk a hasuk meleguk volt (ugye tuzo napon uszni oke de kirandulni nem szerintuk.)faztak fajt a labuk pisi ehseg minden volt.

Segiteni pedig fozni grillezni mosogatni stb egyenesen serto dolognak talatak.

Kerdesem mas szulo is ugy erzi gyereke mostohagyereke egy kockulo bunko es nincs igenye csak egy telefonra es egy zacsko chipszre vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsesek?

2015. aug. 1. 16:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/192 anonim válasza:
88%

Egy kérdés, kedves Kérdező, mi a rákfenéért engedtétek egyáltalán berakni az összes mobilt, laptopot, note bookot, "game cucc"-ot az autóba, ha úgy sem akartátok, hogy elhozzák? Ez olyan, mintha vennél valakinek egy fagyit, de mikor belenyalna, kidobod a kukába... Ez után nem igazán tudom, milyen hálára vársz tőlük? Amúgy, még ha szülő is vagy, nem tudhatod eldönteni a gyerek helyett, hogy őt érdeklik-e a "történetek", vagy sem. Szépek a templomok persze, de egy 30> embert valószínűleg nem nagyon érdekelnek (tisztelet a kivételnek). És még egy dolog, ha a gyerekek egész nap "a tengerben áznának", akkor abban mi a kivetnivaló? Nem "kockulnak", hanem élvezik a vizet és a napfényt... Addig a felnőttek, ha nagyon akarnak megnézhetik a templomot meg miegymást!

Kockuló bunkó? Hát, szép mit nem mondanak egyesek a saját vérükre, de ez nem az én dolgom...

Miért nem neveltétek őket másképp?

2015. aug. 1. 18:11
 32/192 anonim ***** válasza:
93%
Talán nem a leghelyesebb kifejezés "hálát" emlegetni családon belül, pláne gyerekkel kapcsolatban. A gyerek természetesnek veszi, amit megkap, legfeljebb ő sem szereti a megszokott "kényelmét" feladni. Éppen ebben a korosztályban, ahol már kezd kialakulni a saját értékítélet és érdeklődés, nehéz olyat nyújtani, ami ténylegesen élmény a gyerek számára. Valójában talán a mozgalmasabb "élményre" vágynak, ahol kaland van, izgalom, az újdonság, a hétköznapitól különböző, ahol tevőlegesen részt kell venni valamiben, ahhoz, hogy túljussunk valamin. Ilyen értelemben jobban élveznek egy 150 km-es kerékpártúrát nomád körülmények között, mint egy luxus tengerparti nyaralást, ami kimerül a kívülről jövő ingerek befogadásában.
2015. aug. 1. 18:11
 33/192 anonim ***** válasza:
77%
Van saját kamerájuk? Ok, ez nagyon szép és jó! De arra nem gondoltál, hogy esetleg fb-ra a saját nyaralásukról szeretnének "élőben" felküldeni képeket? Nem utólag? Nekik is megvannak a saját barátaik, a maguk "tini szociális élete", ahol ezek igenis fontosak egy kamasznak.
2015. aug. 1. 18:13
 34/192 anonim ***** válasza:
15%

Ennek a helyzetnek egyszer és mindenkorra véget kell/kelleni vetni!!!

Ha hisztizni van kedve, hadd tegye. Majd abbahagyja.

De sürgősen le kell szoktatni a sértődékenyezésekről meg a többi hisztiről. Nehogymár egy kis pisis dirigáljon!!

2015. aug. 1. 18:17
 35/192 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem itt inkább veled van a baj. Ennyi idős gyerekek lehet, hogy eleve szívesebben vannak a barátaikkal, jönnek össze, beszélgetnek, néznek egy filmet vagy valami és az ilyen családi nyaralás kevésbé érdekli őket. Ettől függetlenül nyilván egy családi nyaralás sem rossz, azt is ugyanúgy lehet élvezni, de nem hiszem, hogy így ahogyan te kezeled ezt az egészet. Az iskolában szabályok vannak, mindent be kell tartaniuk és akkor még otthon is ezzel traktálod őket, elveszed a telefonjukat...Az én véleményem szerint mondjuk, telefon nélkül sehova nem szabad menni mert bármi történhet és ha kell akkor nem tud az ember segítséget kérni, telefonálni, de mindegy....Valamint szerintem azért ez így egy elég drasztikus reakció volt a részedről, ha eddig sokat használták a telójukat, gépet stb. és most hirtelen megvontad tőlük...persze, hogy kiakadtak miatta. Eleve teljesen mások az emberek, én szeretek kirándulni, túrázni, biciklizni egy nyaraláson mert nekem erre szükségem van, hogy élményeket szerezzek, de mondjuk van ismerősöm, akinek az a nyaralás és pihenés, ha otthon lehet, aludhat és nézheti a tv-t amennyit csak akar csak ne kelljen mennie sehova. Mindenki máshogyan szereti eltölteni az idejét és ez hangulatfüggő is szerintem abszolút. Én alapvetően szeretek kirándulni, de egyáltalán nem éreznék affinitást ahhoz, hogy a tűző napon mászkáljak és nézzem a templomokat mert kényelmesebb a hűvös szobában, ilyen időben az emberek fáradtak és nyűgösek is és egyáltalán nem érdekelnek a templomok vagy egyéb épületek. Írtad, hogy mozaik család és értem én, hogy szeretnél közös programokat meg, hogy együtt legyen a család, jól szórakozzatok stb., de ennek így semmi értelme nincs, ha csak rájuk erőszakolod ezt mert ez így csak hazugság és teljesen felesleges mert nem élvezik, nem örülnek nekik és azt várják, hogy vége legyen. Neked el kellene fogadnod, hogy más programok érdeklik őket, nem értenek egyet mindenben és ez teljesen normális. Ha te meg esetleg szeretnéd kihasználni, hogy ott vagy és várost nézni, sétálgatni akkor ennyi idős gyerekeket szerintem simán ott lehet hagyni egy napra, feltalálják magukat.
2015. aug. 1. 18:19
 36/192 anonim ***** válasza:
77%
Telefonra igenis szükség van egy nyaraláson. Én telefon nélkül nem tudnám behangolni a hangszerem. A rádióban hiába hallanak egy jó zenét, nem tudják felismertetni. Az olvasnivalót os egyszerűbb telefonon vinni.
2015. aug. 1. 18:19
 37/192 anonim ***** válasza:
92%

Minden embernél egyénileg változik, mennyi kapcsolattartást igényel a barátaival és milyen sűrűn. Én nem esek kétségbe, ha egy hétig nem hallok senki felől, mert utána is ugyanott folytatjuk a hülyülést, ahol abbahagytuk, de van, akinek napi kapcsolattartásra van igénye (nemcsak barátokkal, tesóm pl. naponta felhívja anyámat, én kb. hetente). Aki megszokta, hogy napi háromszor felnéz a facebookra vagy sms-ben érintkezik másokkal, annak az, ha hirtelen elszakítod ettől (ráadásul előre nem is szólsz, hogy legalább szólhassanak a barátaiknak), olyan, mintha téged bezárnának egy hétre egy szobába, ahol senki nem szól hozzád.

A látványosságok meg nem mindenkit érdekelnek, mondjuk nálunk fordítva volt, én voltam a mászkálós és a szüleim a tengerparton fekvős (igaz, stresszes melójuk van, azután így tudnak jól kikapcsolódni).

2015. aug. 1. 18:22
 38/192 anonim ***** válasza:
21%

jól tetted hogy elvetted a telefonokat, 0-24 azt nyomkodják ott is akkor mintha el se mentetek volna nem emlékszik semmire amit ott lát,

a templomhoz nekem se lett volna kedvem annyi idősen, lehetett volna izgalmasabb programokat kitalálni

2015. aug. 1. 18:54
 39/192 anonim ***** válasza:
91%

No kérdező, te egy hülye vagy. Mi is viszünk családi nyaralásra egy telefont, én személy szerint butatelefont, mert az okost úgy se lenne idő nyomkodni :D Azért viszünk telefont, hogy pl. ha baj van tudjuk hívni a rendúőrséget miegyebet, tudjunk beszélni pl. családtagokkal,.... vagy meg tudjuk beszélni a programot... Sokszor szoktunk várost nézni, ha nem is mindegyiket, de általában szoktam szeretni. Túrázni a szűkebb családommal sokszor megyek, mert szeretem a természetet. És igen, az egy nagy hülyeség, hogy elvetted tőlük az okostelót. Mi történik, ha baj van? Eh? És miért kell rájuk erőltetni a városnézést? Mért kell tőlük megtiltani a tévét? Miért kell "nomád" üzemmódba átállni? Én még akkor is vittem a "kütyüimet", amikor Erdélyben voltunk, pedig a házban ahol szálltunk 1 konnektor volt.. (egy+hűtőé). A telefon kell. Na meg, általában olyan hotelekbe szoktunk menni, ahol van tv, hűtő, elég ágy stb. , nem luxushotelbe, de olyanba ahol azért megvan a megszokott kényelmi zóna. Pl. utazás közben sem árt, ha az ember tud egy híradót vagy egy filmet nézni... "Kerdesem mas szulo is ugy erzi gyereke mostohagyereke egy kockulo bunko" Szegény gyerekek. Na meg olvastam, az egyik gyerek 17 éves... te jó ég... Tegyük fel van barátnője, másfél hétig fel se hívhatja???

"A kovetkezo hiszti akkor indult mikor a medenceben es tengerben azas mellett szeretuk volna ha latnak is valamit es ismerik a tortenetet." A templomokat én se nagyon preferálom utazás közben, ez tény. Sőt, már csak nagyon ritkán megyünk templomot nézni, ugyanis divattá vált, hogy belépődíjat kérnek... De miért nem kérdezted meg őket merre akarnak menni? Pl. nemsokára megyünk Prágába(szinte csak beugrunk), de előtte megkérdezték tőlem, hogy Pozsonyba vagy másfelé akarok e menni. (Pozsony nem a kedvencem)

"Az elso fogcsikorgatas es hiszti akkor volt mikor indulas elott az osszes mobil laptob note book tablet game cucc kikerult az autobol."

Szóltál nekik, hogy tilos "kockulni"? XD Pf.

Még a nagyanyám is visz magával telefont, tabletet, meg egy profi kamerát, szóval ez nem kortól függ. Szélsőséges vagy. Nagyon is.

Én is kocka vagyok, bevallom. De szerintem csak az a bajuk a gyerekeknek, hogy sz*rbaveszed őket, hisz beletörődtek, hogy nincs kütyü, szóval nem függők. (a függőt nem úgy kell értelmezni, hogy sokat ül a gép előtt, mert tudod vannak pl. a rendszergazdák, akik sokat gépeznek, de mivle sokat gépeznek, ezért kicsit elegük lesz a gépekből a munkaidő végére) És végül: miért csak 1 alkalmat tölt együtt a család...? Ki hibája ez?

2015. aug. 1. 18:56
 40/192 anonim ***** válasza:
78%
Ha a gyerekek 0-24 a telefont nyomkodják arról a szülő tehet. Én egy átlagos nap 10 percet nyomkodom.
2015. aug. 1. 18:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!