Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai kamaszok halatlanok...

A mai kamaszok halatlanok vagy csak a mi gyerekeink kockak?

Figyelt kérdés

Elvittuk a vegyes csaladunkat te gyereked en gyerekem mi gyerekem osszeallitast nyaralni tengerpartra

Az elso fogcsikorgatas es hiszti akkor volt mikor indulas elott az osszes mobil laptob note book tablet game cucc kikerult az autobol.

A gyerekek szabalyossan hangosan sirtak mi lesz veluk 1.5 hetig ezek nelkul.

Aztan lassan megszoktak kockulas es zene nelkul.

A kovetkezo hiszti akkor indult mikor a medenceben es tengerben azas mellett szeretuk volna ha latnak is valamit es ismerik a tortenetet.

Na erre a kamaszoknak fajt a labuk a hasuk meleguk volt (ugye tuzo napon uszni oke de kirandulni nem szerintuk.)faztak fajt a labuk pisi ehseg minden volt.

Segiteni pedig fozni grillezni mosogatni stb egyenesen serto dolognak talatak.

Kerdesem mas szulo is ugy erzi gyereke mostohagyereke egy kockulo bunko es nincs igenye csak egy telefonra es egy zacsko chipszre vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsesek?

2015. aug. 1. 16:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/192 anonim ***** válasza:
82%

Am sajnálom a gyerekeidet... Nem hiszem, hogy csak úgy kockák lettek, nyilván nem csak nyaraláskor, hanem hétköznapokon is ilyen lehetsz... Erről nem ők tehetnek.

"mostohagyereke egy kockulo bunko" Kedves XD Ja, és tanulj meg írni XDDD #legendarymaster

2015. aug. 1. 19:05
 42/192 anonim ***** válasza:
91%

konnyu szidni a fiatalokat hogy egesz nap a telefonba belelog az orruk...

besszeg azt sokan nem veszik eszre hogy ha evtizedekkel korabban is lett volna okostelo akkor az ok generaciojuk is fuggo lett volna??

attol hogy te szereted a templomokat attol nem muszaj masnak is, sot a muzeumok is lehetnek rohadt unalmasak.

es lebunkozod a mostohagyerekeid? kar hogy a ferjed ezt nem latja.

ilyen anyaval inkabb lennek hajlektalan...

2015. aug. 1. 20:01
 43/192 anonim ***** válasza:
89%
Kár hogy neked adták a telefonjukat.
2015. aug. 1. 20:11
 44/192 anonim ***** válasza:
95%

Miért kell szülőként bunkónak, szigorúnak lenni, azt nem értem?

- miért nem hallgathat zenét, vihet magával laptopot? Szabályokat fel kell állítani igen; közös program helyett ne azt bújja, de este, elalvás előtt nyugodtan játszhat vagy megnézhet egy filmet, ha az autóban ültök x órát, miért ne hallgathatná a kedvenc zenéjét fülhallgatóval? Miért esik jól mindent megtiltani? 20 éve voltam kamasz, de már akkor sem vették ki a kezemből a walkmant, hogy most aztán idefigyelsz. Annyira utálatos, apatikus viselkedés ez a részetekről, hogy körülírni nem tudom...

- miért kell olyan programokat erőltetni, ami nincs a kedvükre? Meg lehet ezt beszélni értelmesen is, nem kell mindenhova menni, néha maradhatnak a parton egyedül, nem kisbabák már. Ti meg addig mentek valamerre. Ha fáj a lábuk, hasuk, fel kell ajánlani hogy leültök pihenni, esztek valamit, stb. Illetve előre illene megbeszélni az EGÉSZ családdal, melyik nap mi a program, és úgy alakítani, hogy ha őket érdekli valami, azt is vegyétek bele. A tűző napon kirándulni amúgy minden, csak nem egészséges. 40 fokos hőségben az ilyesmit jobb kora reggelre vagy későbbre, délután-estére hangolni, akkor talán nem kaptok hőgutát. Az meg szerintem elég normális, ha egy gyerek éhes vagy pisilni akar.

A mosogatással kapcsolatosan viszont egyetértek, ott besegíthetnének. Viszont semmi mással nem. A gyerek is EMBER, nem egy tárgy, vannak érzései.

2015. aug. 1. 20:27
 45/192 anonim ***** válasza:
93%

Azt nem értem, hogy ha főleg azzal van baj, hogy nem figyelnek, akkor a könyv miért nem rossz?

Mindenki csak az elektronikus kütyüket hibáztatja - mikor tini voltam, nem voltak okostelefonok, de a matektanár behívta anyukámat, mert többször is rajtakapott, hogy a pad alatt regényeket olvastam. Nem azt mondta, "ej, de derék ez a gyerek, könyvet olvas", hanem az is elvonta a figyelmemet.

Nem értem, miért rosszabb egy nyomogatós cucc, mint egy könyv.

2015. aug. 1. 20:33
 46/192 anonim ***** válasza:
95%
Na ezt mondjuk én sem értem. Mint írtam, az én koromban még csak walkman volt... meg könyv. Minden nyaralásra vagy 5 könyvet vittem. Az ment állandóan, hogy miért olvasok, miért nem ez vagy az....
2015. aug. 1. 20:37
 47/192 anonim ***** válasza:
91%
Az én tini koromban nem volt se mobiltelefon se laptop, viszont én sem akartam a szüleimmel lógni egész nap! Szerencsére az én szüleim voltak olyan értelmesek, hogy elengedtek a tesómmal strandra addig meg ők nézelődtek ahol akartak. Sőt volt, hogy egy barátnőmet is elvittük, mi mentünk strandolni, szülők meg várost néztek. Tizenéveseknek már nem kell fogni a kezét. Meg életkori sajátosság h "ciki a szülő".
2015. aug. 1. 20:42
 48/192 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, ne haragudj meg, de már attól kinyílik a bicska a zsebemben, ahogy beszélsz a gyerekeitekről. Megbeszéltétek előre, hogy nem vihetnek telefont, laptopot és "game cuccokat"? Megbeszéltétek előre a programokat? Mondtad, hogy te templomokat akarsz nézegetni, és szeretnéd, ha ők is veled mennének? Tudták, hogy milyen szállásra mentek, illetve hogy kell majd házimunkát is végeznetek? Ha ezekre igen a válasz, a gyerekeid hisztisek és nevelésre szorulnak (már persze, ha normális stílusban kommunikáltál velük a viták során, és nem olyan lenézően, ahogy most írsz róluk). Ha a válaszod nem, akkor miért legyenek hálásak? Hogy képtelen vagy őket partnerként kezelni, és bevonni a döntésekbe, viszont állandóan tiltasz, parancsolgatsz meg követelsz?

És igen, én is "kocka" vagyok, de már rég nem kamasz. El se mennék úgy nyaralni a szüleimmel, hogy nem vihetem a telefonomat, mert azon tartom a kapcsolatot a párommal, a munkatársaimmal és a barátaimmal. Nem tartom jogosnak, hogy elvárják, hogy másfél hétig ne beszéljek senkivel.

2015. aug. 1. 20:47
 49/192 anonim ***** válasza:
41%
Sajnos a mi családunkban a következő a helyzet: apa ha hazajön beül a gép elé, bátyám ha hazajön beül a gép elé és el nem mozdulnának onnan. Anya is ilyen. Sőt amikor filémet nézünk anya kezében ott ragad a mobilja és mondom neki, hogy most inkább a filmet nézze, erre meg csak ilyet mond hogy "ez nem a te dolgod"
2015. aug. 1. 21:07
 50/192 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, neked alapvetően a férjed gyerekeivel van bajod, akiknek hálásnak kellene lenniük, hogy végre egyszer kiszakadhattak a panelből. Jól értem, ugye? Nem tudom, hogy működnek nálatok a hétköznapok, de ha a nyaraláson ilyen agresszíven nyomod az önérvényesítést, akkor feltételezem, máskor se lehetsz egy angyal. Nem csodálom, hogy a gyerekek inkább a telefont meg a notebookot nyomkodják a veled való beszélgetés helyett. Persze nem kell egy kvázi idegen gyereknek eljátszani, hogy az anyja vagy, de a főnököt se. Mondjuk te tudod, de akár vissza is vehetnél az arcodból.
2015. aug. 1. 21:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!