Baj az, ha megkérjük a gyerekeink barátait, hogy tegezzenek?
Két gyerekünk van, 15 éves lány, 17 éves fiú. Nem aggódunk érte, hogy rossz társaságba keverednek, a barátaikat gyakran áthívják, mi is ismerjük őket. Minden első találkozásnál megkérjük őket, hogy tegezzenek vissza nyugodtan. Néha furcsállják, néha kínos nekik, de rövid idő után általában megszokják.
A kérdés azért merült fel bennem, mert egy édesanya, akinek hasonló korú gyerekei vannak, nagyon rosszallóan válaszolta, hogy ő inkább megkövetelné a tiszteletet, és nem haverkodna a gyerekei barátjával.
Mi sokkal jobban érezzük magunkat, ha tegeznek, mert így nem idegen felnőttként kezelnek minket, és nem szoktak tiszteletlenek lenni.
A feleségem 41, én negyven 42 éves vagyok.
Az én barátaim is tegezik a szüleimet, kivéve egy, de az engem is nagyon idegesít, hogy mindig azt mondja, hogy Csókolom... Én tegezem az ő szüleit, nem tudom, hogy hogy fogadják, de mindig udvarias vagyok velük, és szerintem nem baj nekik, hisz sose szóltak. Az én legjobb barátnőm a nagyszüleimet is tegezi.
15/L^^
Aki tiszteletlen, az maházva is az.
A férjemmel már túl voltunk a 30-on, amikor a szomszédban lakó 80 éves bácsi felszólított bennünket a tegezésre. Azt mondta, hogy még nem érzi magát annyira öregnek, hogy bácsizzák és magázzák.
Megköszöntük a megtiszteltetést, és attól kezdve Gyula bátyámnak szólítottuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!