Baj az, ha megkérjük a gyerekeink barátait, hogy tegezzenek?
Két gyerekünk van, 15 éves lány, 17 éves fiú. Nem aggódunk érte, hogy rossz társaságba keverednek, a barátaikat gyakran áthívják, mi is ismerjük őket. Minden első találkozásnál megkérjük őket, hogy tegezzenek vissza nyugodtan. Néha furcsállják, néha kínos nekik, de rövid idő után általában megszokják.
A kérdés azért merült fel bennem, mert egy édesanya, akinek hasonló korú gyerekei vannak, nagyon rosszallóan válaszolta, hogy ő inkább megkövetelné a tiszteletet, és nem haverkodna a gyerekei barátjával.
Mi sokkal jobban érezzük magunkat, ha tegeznek, mert így nem idegen felnőttként kezelnek minket, és nem szoktak tiszteletlenek lenni.
A feleségem 41, én negyven 42 éves vagyok.
Szerintem szívetek joga ezt eldönteni, ahogy a gyerekek barátainak is szíve joga eldönteni, hogy elfogadják-e ezt, vagy sem.
Én nagyon szerettem azokhoz a barátaimhoz járni, ahol nem kellett feszengni, gyerekként és úgyérzem annyira nem éreztem komfortosan magamat a magázódásban és talán a mai napig sem. A tiszteletet így is abszolút meg lehet adni, ellenben szerintem sokkal oldottabb a légkör. Az, hogy nem kéritek, hogy csókolomozzanak, meg önözzen, magázzanak, nem jelenti azt, hogy együtt füveztek majd az erkélyen.
anyum majdnem minden barátommal és barátnőmmel rögtön tegeződött, és mindenki megadta neki a tiszteletet.
ha tegeződsz a gyereked barátaival, akkor oldottabb a beszélgetés, többet megtudhatsz róla, és így láthatod ha esetleg nem hozzá illő emberrel barátkozik a csemete.
a tisztelet nem ezen múlik. meg sztem a kis barátok nem vetemednének olyasmire amivel megsértik a szülőt, hiszen akkor ugrott a haverság a gyerekkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!