A mai kamaszok halatlanok vagy csak a mi gyerekeink kockak?
Elvittuk a vegyes csaladunkat te gyereked en gyerekem mi gyerekem osszeallitast nyaralni tengerpartra
Az elso fogcsikorgatas es hiszti akkor volt mikor indulas elott az osszes mobil laptob note book tablet game cucc kikerult az autobol.
A gyerekek szabalyossan hangosan sirtak mi lesz veluk 1.5 hetig ezek nelkul.
Aztan lassan megszoktak kockulas es zene nelkul.
A kovetkezo hiszti akkor indult mikor a medenceben es tengerben azas mellett szeretuk volna ha latnak is valamit es ismerik a tortenetet.
Na erre a kamaszoknak fajt a labuk a hasuk meleguk volt (ugye tuzo napon uszni oke de kirandulni nem szerintuk.)faztak fajt a labuk pisi ehseg minden volt.
Segiteni pedig fozni grillezni mosogatni stb egyenesen serto dolognak talatak.
Kerdesem mas szulo is ugy erzi gyereke mostohagyereke egy kockulo bunko es nincs igenye csak egy telefonra es egy zacsko chipszre vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsesek?
Bármennyire is magyarázol meg bizonygatsz bármit, a lényegen nem változtat. Mélységesen együttérzek a gyerekekkel, és nagyon sajnálom őket.
"A férjem mögöttem áll" -- írod. Mögötted. Nem melletted! Ez is milyen beszédes már! Azt hiszem, ezzel el is mondtál mindent.
Mellesleg a helyesírásod katasztrofális, de egyáltalán nem a nem magyar anyanyelvűekre jellemző hibákat mutat, hanem épp ellenkezőleg. (Szerintem jól írta valaki fentebb, hogy magyar vagy te, csak suttyó.) El tudom hát képzelni, mennyi felsőoktatást is végezhettél el.:-))
Kérdező!
A sznob jelző alatt korántsem ezt értjük... hanem például azt, hogy feljössz ide írni egy alapból bunkó levelet, válaszokban lejáratod magad, és ilyen módszerek mellett *elvárod* a hálát! Ilyet egyszerűen nem lehet! A leírtakból levonva, maximum tartani fognak tőled.
Nem vagyok se feminista, se hímsoviniszta, de ez a domina magatartás hosszú úton nem fog kifizetődni és a sztereotíp gonosz-mostoha leszel...
Persze jó, ha beszélget a család, de egy akár 12 órás kocsíúton át?! Most könyörgöm, milyen sebesség az amin nem lehet élvezhetően zenét hallgatni?
Egy kérdésem van, azért viszed a gyerekeket nyaralni, mert SZERETED őket, vagy azért mert ÍGY ELVÁRT. Nagy a különbség és eddigi hozzáállásodból, én a másodikra tippelnék.
Remélem téged is el fognak rángatni olyan helyre ami rohadtul nem izgat és egész végig szenvedni fogsz az unalomtól.
Hagyd már abba, kérdező, ezt már rég bebuktad:D Magyar suttyó vagy, akinek meglehetősen röhejes elképzelései vannak a "kulturált" nyaralásról, összevissza ír, hol játszanak a gyerekek, hol fb-znek, ha már kamuzol, legalább olvasd vissza magad, eddig mit írtál :D
Hátizsákos turista, pláne diákként bárki lehet, csóró egyetemistaként én is voltam mindenfelé így, simán megkereshető diákmunkával az ára.:-)
Amúgy ilyen esetekben, mint a fenti, nagyon egyszerű a megoldás: mindkét fél odaadja a SAJÁT kölykének a SAJÁT fizetéséből a nyaralásra valót, hadd menjen belőle, ahova és ahogy jólesik, a párocska meg a maradékból elmegy a közös purdéval nyaralni (felesben fizetve), és nincs probléma.
Nincs bizonyitasi kenyszerem en igy elek es gondolkodom Apam magyar anyam nem kamasz korom ota nem elunk Magyarorszagon amiota edesapam elhunyt.Nem tartom magyarnak magam.
A gyerekek viselkedese annyira meglepett hogy tudni szerettem volna masok gyerekei kamaszai is ilyen igenytelenek es telefon tablet pc fuggoek vagy csak az en vendeggyerekeim ilyenek.
Arra is gondoltam talan magyar szokas a kamaszok azt csinalnak amit akarnak?
Tegnap a munkahelyen megbeszeltuk a temat mindenki ugy latta jo otlet volt a gyerekeket egy kicsit elszakitani a gepek rabsagabol.
Tobb collega nyilatkozta hogy koveti a peldankat es megvonja a gepeket a csaladi nyaralas alatt.
Ha nem tartod magyarnak magad, mi a francnak írsz ide? Egyébként Nyugat-Európa számos városában jártam (most sem hazulról írok), utaztam tömegközlekedéssel, sétáltam az utcán, nemcsak kamaszok, hanem középkorúak, sőt idősebbek is tablettel vagy okostelefonnal rohangálnak, ami egyébként a mai világban teljesen természetes. Nem eltiltani kell tőle a kamaszt, hanem értelmes használatra nevelni, ezek a kütyük számtalan dologra használhatók, jelentősen megkönnyítik az életet. 12 órás autóúton miért ne hallgathatna zenét, vagy játszhatna, fb-zhetne a kamasz, miért kéne neked élménybeszámolót tartania? Lenézed őket, semmibe veszed, nincs bizalmi viszony, ami egy ilyen beszélgetéshez kell, mert nem tettél érte semmit, parancsra pedig nem működik.
Nincs miért büszkének lenni magadra, sokkal nehezebb egy kamasz bizalmát megnyerni, együttműködésre késztetni, mint ráparancsolni, tiltani, majd pampogni a hálátlanságról (továbbra sem értem, mi a francért kéne NEKED hálásnak lenniük, mert dugsz az apjukkal? Na és?), ás büntetni. Éket vertél az apa és a gyerekei közé, ráadásul nem az általad képzelt "felsőbbrendű kultúrlény" mivoltoddal (mert az nem vagy, csak egy suttyó), hanem az elmaradott, múlt századi, begyöpösödött nézeteiddel, a lustaságoddal és a rosszindulatoddal. Súlyos önértékelési problémáid vannak, és ezt nem a nyomorult kölykökön kéne leverni. Ezt a "panelos bunkó magyar" sémát pedig, amit annyira lenézel, felejtsd el, semmivel nem vagy különb attól, hogy apád külföldön volt proli (a tőle tanult nyelvezetedből, stílusodból ítélve), nem itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!