Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan idegesít, hogy 12...

Jogosan idegesít, hogy 12 évesen anya sosem kopog, mielőtt benyit a szobámba?

Figyelt kérdés
Már nagyon idegesít!

2015. jún. 15. 14:16
 51/102 anonim ***** válasza:
91%

#48: és miért is bűn?

A másik meg: a gyerek a látott példát követi... gondolom, az anyuka sem szeretné, ha a gyermek szex közben rájuk nyitna...

2015. jún. 15. 23:19
 52/102 A kérdező kommentje:
A 48-as nem tudja, mi a jó.
2015. jún. 15. 23:20
 53/102 anonim ***** válasza:
15%
Hát szerintem meg, aki az óvodás gyereknél már kopog, menjen el egy pszichológushoz. Értem én, hogy tisztelet meg minden, de az nem itt kezdődik. Nem normális és nem indokolt. Hidd el. Egy 4 éves semmit olyat nem csinálhat amit én ne láthatnék előzetes bejelentkezés nélkül. Ha meg igen, annál rosszabb. Nem jó a felfogásod. Oké egy 12-13 éves gyereknél más. De egy kisgyerek esetében abszurd, ilyet senki nem csinál.
2015. jún. 16. 07:18
 54/102 anonim ***** válasza:
88%

Akik azt írtak, hogy felesleges kopogni egy kisgyereknel amikor bemegyünk hozza ,annak nincs igaza, annak meg pláne nincs, aki azt mondta, hogy menjen pszichológushoz az, aki kopog a 4 eves gyereknel.

1. attól, hogy a 4-5 eves gyerek nem csinál semmi olyat, amit a szülő ne láthatna attól meg illene kopogni es a gyerek majd ebből vesz példát es ha a szülő most így áll hozza a kopogashoz, akkor lehet az lesz a vége, mint a kérdező eseteben.

Szóval Kezdjük ott, hogy a gyerek a szülő példájából tanul, szóval ha a szülő csak úgy rányit akkor majd ne lepődjon meg, ha a 4 eves kisgyereke ranyit, amikor épp szexelnek...

Es ez nem a kisgyerek hibája lesz, hanem a szuleie, akik nem kopogtak. Es ezáltal nem mutattak példát a gyereknek.

Majd ha a gyereket meg akarod taninatani, hogy kopogjon csukott ajtónál akkor majd ne lepődj meg, hogy ha esetleg nem fogja érteni ezt 4-5 évesen, mivel a szülőtől nem ezt látta.

Es gondolom a gyereknek majd nem 10 évesen akarod megtanítani, hogy illik kopogni, hanem előbb?!

2015. jún. 16. 11:54
 55/102 anonim ***** válasza:
83%

"Egy 4 éves semmit olyat nem csinálhat amit én ne láthatnék előzetes bejelentkezés nélkül. Ha meg igen, annál rosszabb. Nem jó a felfogásod. Oké egy 12-13 éves gyereknél más. De egy kisgyerek esetében abszurd, ilyet senki nem csinál."

Nem azért illik kopogni egy csukott ajtón, mert hátha meglátunk olyat, amit nem kéne, hanem alapvető illem, hogy megtiszteljük a másikat azzal, hogy nem rontunk rá. Engem legalábbis így neveltek és szerintem ez helyes. Amúgy a kisgyerek is csinálhat olyat, amit nem biztos, hogy szeretné, hogy meglásd. A kisgyerek is felfedezi a testét, tehát lehet, hogy épp ott nézegeti magát, amikor beront a szülő, ez pedig a kisgyereknek kellemetlen lehet.

2015. jún. 16. 12:15
 56/102 anonim ***** válasza:
18%

Persze egy négyévestől el kell várni a saját otthonában, hogy kopogjon ha az anyjához bemegy.Még ekkora marhaságot az életben nem hallottam.

Pl felsír éjjel, és beszalad hozzátok mert rosszat álmodott akkor álljon meg kopogni előbb??? Atyaég. Mert gondolom éjjel szexelnétek nem nappal a másik szobában.

Esküszöm, körbe fogok kérdezősködni egy csomó embernél és megmutatom a kérdést. Kiváncsi vagyok a reakciókra és véleményekre.

2015. jún. 16. 12:26
 57/102 anonim ***** válasza:
90%

attól függetlenül meg kell tanítani kopogni a kisgyereket és nem akkor le b*szni, amikor majd 10 évesen nem kopog

mert nem tanult meg....

2015. jún. 16. 12:36
 58/102 anonim ***** válasza:
83%
A 4 éves még nem valószínű, hogy kopogni fog. Az én lányom 7 éves, de még neki is mondani kell. Azonban felnőttként már benne lesz, hogy mire tanították gyerekkorában! Ezért kell(ene) fordított esetben a szülőnek bizony kopognia a gyerek szobája ajtaján, mindegy, hogy az hány éves (nyilván nem egy csecsemőről vagy egy 1-2 éves gyerekről beszélek, de amikor már van kis magánszférájuk, onnantól igen). Az én lányom is pár éve már szeret kicsit elvonulni a szobájába játszani, bizony kopogok, nem rontok rá, amikor bemegyek. És nem annak kellene pszichológushoz fordulnia, aki ezt teszi, inkább annak kellene tanácsadóhoz mennie, akinek nem jut el az agyáig, hogy minden embernek van magánszférája, amit illik tiszteletben tartani!
2015. jún. 16. 12:36
 59/102 anonim ***** válasza:
3%

Igen, persze biztosan nagyon okos vagy mert látom nagyon magabiztosan mondod a magadét.

Szerintem meg akkor sem normális.

Egyébként az én lányom 12 éves, 3 évesen magázta a felnőtteket, holott senki nem mondta neki. Kivételesen intelligens, mindig tudja hol mit illik, pedig mi nem kopogtatunk házon belül...

2015. jún. 16. 12:42
 60/102 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk azért is volt kopogás, mert nagyon pici volt a gyerekszoba, sanszos volt, hogy ha valaki kinyitja az ajtót, megüti vele a másikat.

De úgy utáltam vendégségbe menni, ahol a rokongyerekek nem voltak megtanítva kopogni. Na de a felnőttek sem! Keresztanyám kétszer is rám nyitott a wc-n, mert ő is olyan volt, hogy előtte nincs rejtegenivaló... oké.

Inkább egész nap nem ittam, csak ne kelljen pisilnem.

2015. jún. 16. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!