Jogosan idegesít, hogy 12 évesen anya sosem kopog, mielőtt benyit a szobámba?
Nekem is 12 éves a gyerekem, de soha életemben nem jutott eszembe kopogni ha a szobájába mentem. Nem is értem, miért kéne???? Miféle magánélet???
Attól meg lehidaltam, hogy sokan az ovodás gyereküknél kopogtak....egy ovodásnak max. én vagyok az anyja a magánszférája...hát megáll az eszem sok embertől
41.
Pont ezt próbáljuk megértetni, olvass vissza egy kicsit.
Nem olvastam el mindent, de én is kopogok az öt éves gyerekem ajtaján, ha csukott ajtónál játszik :D
32/N
Szóval, kérdező: jogos, hogy bosszant, ha anyád nem kopog.
Én nem emlékszem olyanra, hogy a szüleim kopogás nélkül bejöttek volna valaha a szobámba. Nem emlékszem, hogy leültettek volna valaha engem vagy a tesómat, hogy ha zárt ajtót látsz, kopogsz; szerintem ezt megtanultuk a példájukból.
Nekem mindig olyan bunkó és erőszakos viselkedésnek tűnik, ha valaki zárt ajtót csak úgy feltép.
Kedves 41-es,bármilyen hihetetlen,de igenis az óvodás gyerekemnek is van magánszférája,ahogy gondolatai és döntési lehetőségei is...tudod miért engedem mindezt egy 4 éves gyereknek?-azért,mert ő is egy önálló ember lesz a későbbiekben,jelenleg ugyan függ tőlem,de nem a tulajdonom,nem a kisállatom,hanem egy külön élet.
Sokszor mi felnőttek megfeledkezünk erről..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!