Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azok az emberek, akik nagyon...

Azok az emberek, akik nagyon szegények, miért vállalnak gyereket? Akár csak 1-et is. De sajnos van ahol többet is. Azt még kevésbé értem.

Figyelt kérdés

Tegyük fel van egy átlagos magyar pár. Kor az mindegy, mondjuk így élnek(tehát sajnos átlagos magyarosan) és gyerek vállalás mellett döntenek. Budapesten laknak, tehát ebben szerencsésnek mondhatóak.

Mondjuk a nő és a férfi is keres 100 ezer körül. (mondjuk ez ebben az országban sajnos még jónak is számít, szóval vicc...)

Van mondjuk egy másfél szobás panel lakásuk. (mondjuk ez meg aztán főleg jónak számít sajnos ebben az országban, ha legalább van egy saját lakás, még ha kicsi panel is)

Támogatásra nem számíthatnak, mert szüleik is szegények.

Autó nincs, nyaralás nincs, kettőjüknek is rossz, nem sok mindent lehet csinálni 2 embernek 200-ból egy egész hónapban.

Megtakarítás szintén nincs, max néha egy keveset félretesznek, mert azért fiatalok, a rezsi, kaja, stb mellett azért ÉLNI is kell picit.

Na például az így élő embereknek mi okoz örömöt a gyerekvállalásban? Jó nekik, ha velük nyomorog a gyerek is, vagy mi jár a fejükben?

Ismerek sok fiatalt, akik sajnos ilyen családba születtek és nagyon-nagyon boldogtalanok az anyagi helyzetük miatt. Szomorúak állandóan, nincs jövőképük. Tanulnak-tanulnak, de van több olyan jóbarátom is, aki diplomás és ilyen 100 valahány ezret keres. Tehát szülőkkel kénytelen "élni", autóról nem is álmodhat, de még azon is gondolkoznia kell, hogy megengedhet-e magának 1 hétvégét a Balatonon. Ráadásul soknak még testvére sincsen, csupán egyke. Abba bele se mer gondolni egyik sem, hogy mi lenne testvérrel. Amely barátaimnak pedig van 1 vagy akár több testvére, na ők mégjobban szenvednek. Ismerek középosztályba született, illetve olyat is ahol gazdag családba születet a gyermek. Na ők jól vannak, boldogok, járnak nyaralni, szép helyen laknak, van autó is, stb. Egy gyereknek sem jó, ha szegény családba születik. Sajnos senki sem választhatja meg hova szülessen. Plusz a lakótelepen való felnövés szerintem alapból nem minőségi élet. Szerintem a pénz igenis nagyon fontos. Két legfontosabb dolog van az életben úgy gondolom. Egyik az egészség, másik a pénz. A szegény és szomorú barátaim is mind ezen a véleményen vannak, mérgesek is emiatt, flusztráltak, egész életükben hajtanak, dolgoznak, megy el a fiatalságuk. Minden nap dobják ki az ablakon.

Ráadásul még nem is olyan példát hoztam fel, ahol mondjuk a panelt is bérlik, tehát havi 70-80 az albérlet miatt még pluszban lejön a 200-ból. Marad 120. Abból aztán főleg fel nem fogom miért gondolják, hogy elég 3 embernek. Hogy igazi, boldog család legyenek.

Ti mit gondoltok az ilyen szülőkről? Szerintetek mi az az 1 hónapra rendelkezésre álló összeg és körülmény, ami mellett vállalhatónak gondoltok 1 gyermeket?

Főleg azokat nem értem, akik szegény családba nőttek fel, szenvedtek, nagyon rossz volt nekik, jelenleg sem jó az anyagi helyzetük sajnos, tehát jelenleg is szenvednek emiatt, akkor miért vállalnak gyermeket?

Sajnos az én szüleim is szegények, nagyon szegény körülmények között nőttem fel. De én például becsúsztam anno. Csak aztán meg lettem tartva, ha már így alakult. De a többi ilyennel kiváncsi lennék mi a helyzet.

Amúgy szeretet kaptam eleget, senki sem volt alkoholista, dohányos, stb, rononok, családtagok volt elég, a számukkal sem volt gond. Egyedül az anyagi helyzettel volt probléma mindig is. Szóval mondhatni mindennel. Rossz helyen nőttem fel, nem volt soha autónk, nem mentünk úgy sehova, max játszótér, ilyesmi. Mindig mindenem a legolcsóbb volt, belföldön 3-szor voltunk mindig fél napot. Több belföld, illetve külföldre esély sem volt. Sajnos így zajlott le. A szegénységből pedig úgy gondolom nagyon nehéz kitörni, ha beleszületett az ember. A gyerekkor 100%, hogy boldogtalan lesz ugye, az alap dolog, viszont utána sincs sok esély meggazdagodni.

Tehát mondjuk kertesház, új, vagy legalább fiatal autó, nyaralni évente 1-2 alkalommal külföldön, meg évközben is élni, eljárni ide-oda.

Ha mondjuk valaki keres 500 ezret tegyük fel, amit ebben az országban nagyon-ngyon kevesen keresnek, hiába tanultak rengeteget, akkor is nem is él addig egy ember, míg ezeket a dolgokat össze tudná gyűjteni. És akkor még nem is élt, csak gyűjtögetett egyfolytában, még csak egy mozijegyet sem vett.

Másik, hogy felvesz hitelt, de azt meg fizetni is kell, ráadásul jóval többet, mint amennyi fel lett véve.

Szóval szerintem nagyon fontos az anyagi háttér, a jó anyagi helyzetben lévő szülők. Főleg pl. mivel egy szép nagy kertesházból el se kell költözni. Autóra se kell gyűjteni, mert komolyabb házak kertjében, garázsában van azért 2-3... Illetve szimplán az anyagi támogatás is jól jön minden embernek, ha nem csak a fizetése van.

Illetve egy jó anyagi helyzetben lévő család gyermeke durvább iskolákba tud járni, komolyabban tudják oktatni, nagyon jónevű egyetemen szerezhet diplomát, amivel simán megkap egy jól fizető állást a gyermekük, ezzel is kimondhatatlanul rengeteg előnye lesz egy szegény családba született emberrel szemben.

2015. jún. 11. 06:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/125 anonim ***** válasza:
82%

Hány éves vagy?

A 17 éves divatmajom testvérem van csak így a pénzzel h az a minden... semmit ne kelljen csinálnia minden legyen a segge alatt...

Ha ennyire rossz neked miért nem teszel ellene? Miért nem hajtod jobban a pénzt?

Vmi nagy gond van a fejedbe ha neked csak ezek a dolgok adnák a boldogságot...

200ból 2 felnőtt tud élni... nem is értem honnan veszed h nem... főleg h azt írod h van saját lakás...

2015. jún. 11. 07:55
 32/125 A kérdező kommentje:

Jaja, nyilván roppant anyagias vagyok csak azért, mert boldogan szeretnék élni, hogy ne csak álmodozzak egy szép autóról, arról, hogy bejárjam Amerikát, Miami, Los Angeles, stb, meg Európát is körbeutazzam meg stb....

Meg a többi ember is egy szar, mert boldog akar lenni, szép helyen lakni, nyugalomban, finomakat enni, barátokkal kiülni a nagy teraszra, vagy a kertbe, tartani nagy kutyát, elmenni csodás külföldi helyekre, jókat sétálni a barátnővel, feleséggel, gyerekkel.... Delfinekkel búvárkodni, hajózni.

Igen, ezek mind-mind nagyon anyagias és szar dolgok.

2015. jún. 11. 07:59
 33/125 anonim ***** válasza:
77%

Fizetésben hová tennéd a határt, ahol gyereket lehet felelösen vállani?

Akinek meg nincs pénze, nyugdija Sem lesz. Ismerek olyan szegényeket, akik összetartanak, kicsit más az igényszintjük, pl. nem akarnak cseréptelefont buzerálni még kutyasétáltás közben is, nem kell nekik nájki meg nagytévé.

A kevés kereset miatt nyugdijuk nem lesz.

A gyerekeiket összetartásra nevelik. Majd a fiatalabb visszaadja amit gyerekkorában kapott törödést.

Ismerek ilyen családot. Házuk van, földjük van, van mit enni, a fütenivalót közös munkával kertrendezésböl beszerzik. És nem nyávgonak annyit mint a cseréptelefonos prolik. Söt sosem hallottam panaszkodni.

2015. jún. 11. 07:59
 34/125 A kérdező kommentje:

2 felnőtt írtam h tud élni, csak azt nem, hogy miért kell gyerek!

!!!!!!!!!!!!!!! Az egész kérdésem erre irányult, hogy miért kell ilyen anyagi helyzettel gyerk, de nem baj végül is.

2015. jún. 11. 08:01
 35/125 anonim ***** válasza:
16%
A boldogság nem csak arról szól,hogy végig tudod járni a fél világot...Mindenkinek másak az igényei és ezt neked meg kellene értened,de soha nem fogod,mert azt hiszed csak ezzel lehet boldognak lenni.Nekem tökéletesen megfelel az,hogy el tudunk menni az országban megnézni az összes történelmi várat.Ezerszer többet ér,mint azok,amiket te felsoroltál.
2015. jún. 11. 08:01
 36/125 A kérdező kommentje:

Jó, mindenkinek mások az igényei, ebben egyetértek.

De akármik az igények, mindenhez kell pénz.

Az pedig mindenkinek az igénye, hogy szép helyen lakjon például. Ehhez pedig nagyon-nagyon fontos a PÉNZ.

Kocsit még csak-csak összekaparsz, használtan is van másfélért Merci, utazást is összegyűjtesz, meg jó kaját, de egy szép otthonhoz igenis sok pénz kell. Az ilyen albérlet drága és rendszeresen, havonta kell fizetni.

Saját pedig élet végéig gyűjtés, vagy egy jó adag hitel.

2015. jún. 11. 08:06
 37/125 anonim ***** válasza:
88%

Mi 250ből élünk a kislányunkkal köszöni szépen nagyon boldog... képzeld ennyi pénzből is fut nyaralásra és neki minden korosztályának megfelelő középáras dologra.

Nem értem miért akarod most itt mindenkire rábeszélni h csak akkor boldog ha évente többször nyaral, drága cuccok, kertes ház stb... ezek neked adnának boldogságot. Most mindenkizől megértést vársz de te se érted h nem mindenkinek ez a fontos vagyis nem ettől boldog mert 3x elviszik nyaralni a kanári szigetekre... ne akard rábeszélni az emberekre a te "gondjaid". Nehéz de tenni kell ellene, kutatni a lehetőségeket és nem itt siránkozni h jaj milyen rossz is mert anyám megszült és nem tett a seggem alá semmit sem.

2015. jún. 11. 08:08
 38/125 anonim ***** válasza:
19%

"26-os,szerinted gyerek nélkül szar az élet,te írtad"

Nono. egeszen pontosan azt irtam hogy gyerek nelkul szart sem er az elet. Ez azert egy kicsit mast jelent.

"Akkor mégis mi köré építed az életed,ha nem a gyerek köre?Saját magadnak mondtál ellent."

Dehogy mondok. Nem a gyerek kore epitettem az eletem, de attol meg ugy erzem hogy nem erne az egesz xart se ( a sikerek ellenere, karrier, jo fizetes, satobbi) ha nem lenne gyerekem.

"Igenis gyerek nélkül is lehet szép az élet."

Lehet. De gyerekkel boldogabb. A gyerek teszi teljesse.

"Én totálisan boldog vagyok most így."

En is annak ereztem magam a gyerek elott. Aztan jott (raadasul nem is tervezetten) es teljesen megvaltozott az egesz. Igy visszanezve olyan volt a gyerek elott mintha nem eltunk volna egy percet sem...

En nem kritizalom azokat akik nem akarnak gyereket, az o dontesuk. En csak a sajat velemenyemet mondom a sajat tapasztalataim alapjan. Azokon meg rohogok akik azt mondjak hogy a gyerek kore epitettuk az eletunket, mert marhara nem igaz. Van jo munkank, karrierunk, hobbijaink. Csak eppen gondolkodas nelkul eldobnam az osszeset, ha valasztani kellene a gyerek meg ezek kozott.

Es ez az amit a gyerektelenek nem ertenek, nem is erthetnek meg, de ez igy normalis, en is pont igy voltam vele.

2015. jún. 11. 08:08
 39/125 anonim ***** válasza:
29%

"használtan is van másfélért Merci"

Te nem vagy normalis bazm.g. erre csak ezt tudom irni. Ki a tokomet erdekel a Merci? Meg az ekszerek, meg az osszes ilyen felsznies baromsag? Ha azt hiszed ettol leszel boldog, akkor hulye vagy.

2015. jún. 11. 08:11
 40/125 anonim ***** válasza:
88%

mi jó anayagi háttérben nottunk fel, volt, hogy megvolt a milliós fizetés is. Apám rengeteget dolgozott, volt, hogy egy hónapban 5x láttuk, mert mindig szolgálati úton volt. Anyám emiatt nem dolgozott, otthon maradt, hogy viszi a háztartást, bár magasról cseszett rá.

A szuleimnek is szerencséje volt, jó helyre szulettek, mind a ketten kertesházzal rendelkeztek, úgy kezdtek neki az életnek.

az, hogy apám rengeteget utazott, dolgozott, ideges volt a munka miatt megbosszúlta magát. mi alig láttuk (pedig apásak vagyunk), anyámnak elege lett és lelépett itthonról egyik napról a másikra. így 12 évesen az o feladatai rám hárultak a háztartásban, mert én voltam az idosebb.

osszegezve: jól éltunk, évi 2-3 nyaralás, stb., de nem voltunk boldogok..most már mind a ketten a testvéremmel bekerultunk egyetemre, s ahogy látom (orvosin vagyok) az osztálytársaim kozott is vannak nagyon szegények. egyik legkevdvesebb osztálytársamék 10en vannak testvérek és havi 300e-bol élnek, szulok nem dolgoznak, csak amit a gyerekekre kapnak. ez sem lehet.

Hidd el, hogy én is inkább éltem volna szerényebb korulmények kozott, de apa és anya mellett.

2015. jún. 11. 08:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!