Miért vállalnak a szegények gyereket? Mi a jó nekik abban, ha van gyerekük?
Jobb egy szerencsétlennek nyomorogni, aki nem tehet semmiről? Jólesik nekik látni ahogy szenved a gyerek a panellakásban például?
Sajnos tapasztalatból tudom, hogy nincs annál rosszabb, mint ha a gyerek szar tízemeletes panel dzsungelben, lakótelepen nől fel.
Hiába lesz akármilyen jó tanuló valaki, akkor is 20-on valahány éves koráig biztos, hogy szegénységben fog lenni, nem tud zsíros állást kapni érettségivel. De 97%, hogy utána se, hiszen magyarországról beszélünk.
Ha valaki rosszul él, mi a jó neki a gyerekvállalásban? Én sajnos rengeteget szenvedtem kizárólag amiatt, mert szegény családba születtem.
Véleményem szerint az emberek nem gondolnak a jövőre, azt hiszik jó a gyereknek egy panel, vagy egy nagyon rossz állapotú ház, szoba-konyha, ilyesmi.
Nem azt mondom, hogy csak a Rózsadomra kéne gyereket vállalni, de ha körülnézünk, lopások, rablások, gyilkosságok és egyéb erőszakos bűncselekmények elkövetői mind szegény családba született emberek.
Úgy gondolom kevés a jó nevelés, vagy próbálkozás és a szeretet, hatalmas szükség van a jó anyagiakra.
panelban lakók = szegénységben élő szerencsétlenek?
Rég olvastam ekkora baromságot.
Olyan nincs, hogy 'fog lenni'.
Olyan van, hogy 'lesz'.
Latod? En tudok magyarul, pedig panelben nottem fel.
panelban is nőnek fel gyerekek. na bumm. azért az nem putri!
jesszus gazdagokat nem rabolnak ki? nem most vertek meg egy híradóst?!
szegényke születettél? akkor most tegyél meg mindent, hogy ne legyél az!
Panelből simán tudsz normális egzisztenciát kialakítani, ha a szüleid rendesen, szeretettel nevelnek. Sokkal nehezebb annak, aki mondjuk egy 300 fős borsodi faluban születik, messze minden lehetőségtől. Ott tényleg beleragadhatsz a nyomorba és nagy szerencse, na meg pénz kell a kitöréshez, de nem lehetetlen. Az ilyen családból származó gyerekek vagy beletörődnek a megváltoztathatatlanba, vagy nagyon is életrevalók lesznek és a fogukat összeszorítva bizonyítanak.
Régen ezerszer könnyebb volt, ma már tényleg egyszerűbb azoknak a gyerekeknek, akiknél tehetős a szülői háttér, hiszen megnyílik előttük a világ és a tanulási lehetőségek. Pénz nélkül ez viszont elérhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!