Miért vállalnak a szegények vagy akik napról-napra élnek erőn felül gyereket?
Visszakérdezek:
Miért nem vállalnak, vagy csak egyet azok, akiknél 3-4-nek is bőven jutna?
Kérdező: mert gyereket szeretnének
2. válaszoló: mert nem szeretnének gyereket
Ez jó kérdés.Felnőnek, de HOGYAN?Soha nem tudom a tv-ben sajnálni az öt gyermekest aki fedél nélkül maradt, senki nem mondta, hogy szülj-de nem ez a lényeg, hogy megszülöd,hanem azt a gyermeket fel is kell nevelni-ötöt.
Nekem senki ne akarja bemagyarázni, hogy mert valakinek van még X testvére és anyja azt mondja a boltaban, hogy nem tudom megvenni a "krémtúrót"(mert ugye nem egynek kell megvenni hanem ötnek-és nem egyet enne meg szerencsétlen), az olyan jó emlék lesz.Szándékossan nem ruháról vagy valami másról írtam, mert az étel is nagyon drága a nagycsaládosoknál.
Na igen, vannak akik 1-2-3 gyereket vállalnak és előre nem kiszámítható dolgok miatt nem tudnak majd minden alapvető vagy manapság fontos dolgot megadni a csemetének. Erről általában nem tehetnek..
5 vagy több gyerek + "átlag" XXI.századi hazai anyagi lehetőségek? No comment..
Viszont, ha már tudja vagy sejti, hogy nem tud vagyonokat a kölökre hagyni, akkor miért nem látja el olyan tanácsokkal, amikkel megáll majd a talpán és neadj előrébb tud majd jutni? Miért nem tanítják meg küzdeni a csemetét az önsajnálat és mások hibáztatása helyett?
Mire jó az, ha valaki egy örök vesztest nevel a saját gyerekéből? Annak mi értelme!!???
Na jó, azért elég sokan vannak, akik mondjuk úgy vállalnak gyereket,hogy munkanélküliek, apuka meg keres kb. 90 ezret! Csak itt az oldalon rengeteg ilyenről olvasni.
Lehet megvetni, de az igenis felelőtlen. Mert nem arról van szó, hogy gyereket vállalt és úgy lett rosszabb a helyzet,hanem , hogy már eleve a rosszba vállalta.
Ami még mindig nem lenne gond, ha nem panaszkodna, nem tenné fel mondjuk két nap alatt 47-szer,hogy mikor jön a GYES, mert üres a pénztárca stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!