Miért vállalnak 4-5 vagy több gyereket akik amúgy is szegényen élnek?
Többször mutatnak nehéz sorsú családokat a Fókusz-ban és tipikus hogy van legalább 4 gyerek és az egész család egy szobában van. Nincs munkájuk, alig van ruhájuk.
A héten volt a Házon kívül-ben egy család ahol 4 gyerek volt, a legkisebbet pont a kezében tartotta a nő amikor beszélt a riporterrel. A gyerekeknek nem volt normális téli ruhájuk, még kesztyűjük sem volt, kútról hozták a vizet. Minek vállalnak ennyi gyereket ha ilyen rossz sorsban tudják csak nevelni őket?
Róluk egy szó nem volt arról hogy régen gazdagok lettek volna csak lecsúsztak.
Én azon akadtam ki, amikor az egyik lapban (jó régen) volt egy hirdetés: bármit elfogadnak, hatan élnek egy szoba-konyhás lakásban, szülők és 4 gyerek. Apuka 3 éve munkanélküli. Le volt írva a gyerekek életkora, a legkisebb fél éves volt. Azért én ezt nem értem. Ott voltak 3 gyerekkel, GYES-en lévő anyukával (a többi gyerek is pici volt), munkanélküli apukával... Mi a fenének kellett a negyedik gyerek a nyomorba????
Ezt nézd meg: [link]
16 gyerekes család!
Nem unjátok még??
Nem Te viszed nekik a kenyeret,nem Te fizeted a villanyukat!
Had vállalják!! Amúgy is,ha Ők nem vállalnak gyerekeket,akkor kik?? A nagy átlag el van foglalva azzal,hogy megéljen,nem mernek az emberek 1-2-nél több gyermeket bevállalni,több okból.
Magyarország népessége egyre csökken!- és a csapból csak két dolog folyik: minek ennyi gyerek? és a népesség szám csökken.
Biztos meg van az oka,hogy miért nem telik pl ennek a családnak rendes ruhára!
"Nem Te viszed nekik a kenyeret,nem Te fizeted a villanyukat!"
De igen! Az én adómból kapják a segélyt. És azoknak a szerencsétlen gyerekeknek még sincs meg az alapvető dolgaik.
"Had vállalják!!"
Jó, akkor tartsák is el őket.
" Amúgy is,ha Ők nem vállalnak gyerekeket,akkor kik?? "
A gyereket fel kel nevelni, ahhoz hogy később önálló életet éljen, ahhoz szakmát kell a kezébe adni. Annak mi értelme, hogy iskolázatlan munkanélküliek sora kerül ki az életbe? Más, aki meg foglalkozik a gyerekével, taníttatja, a belét kiteszi, szét van adózatva (hogy jusson a segélykére), az nem mer a második mellé egy harmadikat bevállalni.
"Magyarország népessége egyre csökken!"
Mennyi most a munkanélküliség?? Egyre kevesebb munkaerőre van szükség, egy évszázaddal ezelőtt rengeteg emberre volt szükség hogy dolgozzanak a földeken, most meg elég néhány traktoros. Más világot élünk. Egyre kevesebb munkavállalónak egyre több munkaknélkülit kell eltartani, ez nem mehet a végtelenségig.
"Biztos meg van az oka,hogy miért nem telik pl ennek a családnak rendes ruhára!"
Jó, és akkor az a megoldás, hogy szülje zsinórban a gyerekeket? Nem a márkás cucc a lényeg, de ahhoz, hogy a gyerek majd felnőttként jól teljesítsen, a társadalom olyan tagja legyen aki nem csak a markát tartja, hanem ad is a közösbe, ahhoz kell a megfelelő étkezés, iskoláztatás.
Had vállalják?
Ja,vállalják,meg tartsák el.Ha én eltartom a gyerekem akkor tartsa el más is a magáét,és ne az én adómból tartsák el magukat,ne ezért dolgozzak már.Én meg apám hitelmentes házzal nem merek még egyet szülni...
Taníttatáshoz megy annyit szólnék hozzá, hogy melyik a jobb: egy tanulatlan kukás lesz vagy mondjuk orvos (ami elég drága szakma, de még drágább az államnak) és elhúz innen más országnak profitálni.
Ebből egy végeláthatatlan vita lehetne, hisz eszméletlen rossz helyzetben van az ország...
Sajnáld azoktól az emberektől a segélyt,akik a gyerekeket halomra szülik,akik közzül majd azért akad aki rendesen fog dolgozni-mindegy,hogy hentes lesz,vagy orvos!- adót akkor is fog fizetni és akkor a Te nyugdíjadat is az Ő adójából fogják fizetni- egyebek közt!!
Erre nem gondol senki?? Ők be merték vállalni a sok gyereket!
Amúgy tényleg nem lehet tudni,hogy ki miért csúszott le! Mit kell még ezen lovagolni? Nem unalmas?? -békén lehet hagyni a szerencsétleneket! Biztos vagyok abba,hogy azok a szülők nem élvezik,hogy alap dolgokat nem tudnak biztosítani a gyerekeiknek! Ha csak 1 gyerekük lenne,annak sem tudnák biztosítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!