Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállalnak az ilyen...

Miért vállalnak az ilyen emberek gyereket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A történet a következő: ismerős házaspár kicsi gyerkőccel, aki másfél év körüli! Anyuka már idegileg kikészült, nem bírt otthon lenni a gyerekkel, így berakták a bölcsibe, annak ellenére, h anyagilag megengedhették volna maguknak, hogy anyuka akár óvodáskorig otthon maradjon vele! Így inkább visszament dolgozni, csak ne kelljen a gyerekkel foglalkozni egész nap! Apuka a legtöbb hétvégét a családtól távol tölti a hobbijának hódol, így szinte alig találkozik a gyerkőccel, mert hétköznap dolgozik, hétvégén egész napokat nincs otthon!

A véleményetekre vagyok kíváncsi, h mit gondoltok erről a helyzetről?

2011. dec. 4. 12:13
1 2
 1/13 Beus6 ***** válasza:
48%
Az első ami eszembe jut hogy minek nekik a gyerek???!!!! Élték volna inkább a laza életüket minthogy gyereket vállalnak és le se sz..ják!! sajnálom az ilyen picit nem sok része lehet szülői szeretetben. :(
2011. dec. 4. 12:19
 2/13 anonim ***** válasza:

ezt ők mondták el így neked?vagy honnan tudod,hogy azért adták be?

az én férjem is a hét hat napján dolgozik reggeltől estig,hogy boldoguljunk.akkor ő is rossza apa?

2011. dec. 4. 12:20
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes történet.Sajnos nem minden anyuka birja az otthonlétet,a gyerek miatt le kell mondania sok mindenről.Sztem ha jól belegondolunk,azért sok anyuka van úgy,hogy egy idő után már beleun,vagy belefásul az állandó otthonlétbe,hiányzik neki a társaság,mert az otthonlét nagyon monoton is tud lenni.Kedves kérdező,nem tudom,neked van-e gyermeked,de ha igen,lehet neked is voltak már pillanataid,amikor már eleged volt a folyamatos otthonlétből.Ezért az anyukát megértem,viszont sztem túl korán adta bölcsibe a picit.Az első 3 év fontos,hogy az anyával teljen a gyerkőc számára.Az apukáról megvan a véleményem,sokat van távol,akkor minek neki a család?

Nekem 2 gyerekem van és júniusban mentem vissza dolgozni,a kisebbiket beadtam bölcsibe,ő 3 éves lesz februárban,2,5 évesen került bölcsibe,de igy is lelkiismeretfurdalásom volt,hogy nem tudok vele tovább itthon lenni.A nagyobbikal tudtam 3 éves koráig,vele nem sajnos.A párom nálunk is sajnos keveste van itthon,munka miatt ő is főleg,nem hobbi miatt, hétvégén anyósnál van a gyerekekkel főleg én vagyok,elegem van nekem is sokszor,de ez már egy másik téma.

2011. dec. 4. 12:24
 4/13 anonim ***** válasza:
77%
Azt, hogy semmi közöd hozzá.
2011. dec. 4. 12:39
 5/13 anonim ***** válasza:
84%
Először is, hogy sem neked sem nekem semmi közünk hozzá! Ha nem te vagy az illető 100%-ig nem tudhatod, miért alakult így. Az, hogy az anyuka nem bírja, van ilyen, mivel gondolom apuka nélkül nem sok segítsége akad, főleg ha ideges tipus hamar kikészül. Én nem azt mondanám, hogy azért adta bölcsibe, hogy ne kelljen foglalkoznia vele, hanem inkább azért, hogy ne egy idegbeteg anyuka mellett nőjjön fel. Az pedig, hogy a kedves édesapának fontosabb a hobbija mint a család, megint az ő szegénységi bizonyítványa..
2011. dec. 4. 12:45
 6/13 anonim ***** válasza:
Sok embernek nem való gyerek, de mivel nyomják azt hogy gyerek nélkül semmi vagy, ezért sokan vállalnak, még ha nem is kéne. Ez jut eszembe (ez nem a véleményem), de amúgy semmi közöm hozzá.
2011. dec. 4. 13:00
 7/13 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

A "semmi közöd hozzás" válaszoktól kíméljetek! Akit nem érdekel a téma az ne írjon! Köszönöm!

Van gyerekem nekem is, és tény, h nehéz vele, vannak hullámvölgyek, de túllendülünk rajta! Általában véve, szeretek a gyerekkel itthon lenni, nem nyűg és nem is teher!

2. válaszoló: ha valaki anyagi okok miatt adja be bölcsibe a gyereket, mert anyukának vissza kell menni dolgozni az más tészta! Ha apukának sokat kell dolgozni, az megint más tészta! Nem ezekre a dolgokra gondolok!

Köszi mindenkinek, várok még válaszokat!

2011. dec. 4. 13:23
 8/13 anonim ***** válasza:
78%

Tudod,h az estéik hogy telnek?Lehet,h apuka amint hazaér melóból a gyerekkel játszik,anyuka vacsit készít,netán elmennek vhová,este együtt fürdetik,stbstb..Ha anyukának nincs problémája azzal,hogy apuka 7végéken a hobbijának hódol,kikapcsolódik,hogy tudjon teljesíteni a meloban,h a számukra megfelelő életszínvonalon tudjanak élni,akkor nem hinném,hogy másnak lenne beleszólása.

Nem vagyok egyébként biztos abban,hogy ez a gyerek kevesebb figyelmet kap,mint az,akivel egész nap együtt van az anyja...Lehet,h csak 4-8ig vannak együtt hárman,de az az idő tartalmas,kívülről ezek alapján szerintem nem lehet ítélkezni,pláne nem olyat mondani,hogy "minek nekik gyerek"...

2011. dec. 4. 13:56
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk van egy ilyen ismerős házaspár akik ugyanígy vannak. Apuka jól keres, nem a hobbijának él hétvégén hanem sokszor be van osztva dolgozni de amúgy kikapcsolódni is eljár egyedül. Amíg ez őket nem zavarja addig szerintem ez nem baj.

Hétköznap este 6tól 8ig ő foglalkozik a kislánnyal.

Anyuka saját bevallása szerint is alig várja hogy visszamehessen dolgozni, vágja a centit visszafelé kb.

De a kislány addigra 21 hónapos lesz szóval majdnem 2 éves.

Nem látok bele pontosan, hogy hogy nevelik a gyereket, de az tény hogy a kislány olyan aktív és annyi figyelmet-időt igényel mint nekem 2...

Saját bevallása szerint se gondolta hogy ennyire nehéz egy gyerekkel, sokszor akad ki, sír stb.

Én azt gondolom, hogy ha visszamegy dolgozni, ettől jobban érzi magát (szerette a munkáját) és kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb, felszabadultabb lesz, az a gyereknek is csak a javára válik.

Sokkal inkább minthogy itt bolonduljon meg a 4 fal között.

Sajnos sokan csak akkor jönnek rá mivel is jár egy gyerek mikor már ott van.

Szülő tanfolyam sajnos nincsen még gyerekvállalás előtt :)

Én nem ítélem őt el, még akkor sem ha nem tudok azonosulni ezzel.

Nekem mindkét gyerekem 3 éves koráig volt/van itthon velem, pedig az utolsó 1 évben már meg kellett húzni a nadrágszíjat hiszen a gyes irtó kevés.

2011. dec. 4. 14:07
 10/13 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. Azt hozzátenném még, hogy kistestvért így persze nem vállalnak mostanában biztos nem, de lehet hogy soha.
2011. dec. 4. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!