Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállalnak az ilyen...

Miért vállalnak az ilyen emberek gyereket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A történet a következő: ismerős házaspár kicsi gyerkőccel, aki másfél év körüli! Anyuka már idegileg kikészült, nem bírt otthon lenni a gyerekkel, így berakták a bölcsibe, annak ellenére, h anyagilag megengedhették volna maguknak, hogy anyuka akár óvodáskorig otthon maradjon vele! Így inkább visszament dolgozni, csak ne kelljen a gyerekkel foglalkozni egész nap! Apuka a legtöbb hétvégét a családtól távol tölti a hobbijának hódol, így szinte alig találkozik a gyerkőccel, mert hétköznap dolgozik, hétvégén egész napokat nincs otthon!

A véleményetekre vagyok kíváncsi, h mit gondoltok erről a helyzetről?

2011. dec. 4. 12:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem mindenkinek jogában áll eldönteni,hogy mennyit tud/akar otthon maradni a gyermekével.

Attól, hogy anyagi vagy idegi alapon úgy érzi, jobb ha dolgozni megy, még nem feltétlenül rosz anya. Sőt, hosszabb távon lehet hogy ezzel lesz jobb, ha alóban igaz amit írtál,hoyg nehezen viselte az otthon-létet.

Az egy dolog, hogy én nem értek egyet ezzel, meg az is egy dolog hogy ettől még nem kell elítélni.

Apuka fura, ha egész hétvégéket nem tölt otthon, de ebben az esetben nem a gyermek létét kérdőjelezném meg hanem magát a párkapcsolatét.

Azon gondolkodom, mi lehet az apuk ahobbija? :-)

Nos, összességében az a véleményem, hogy nem ettől rosz szülő valaki, hoyg van hobbija és hoyg bölcsibe adja a gyerekét.

Én azóta már senkit nem ítélek el, amióta nálunk is hasonmló történt.

Én aztán világ életemben azt mondtam,hogy ha én anyuka leszek, tuti hogy amennyit lehet otthon maradok a gyerekkel. Kb másfél éves és két éves kora között a lányomnak azt vettem észre,hoyg voltak olyan napk, amikor ha fejre álltam sem voltam elég neki.

Gyermek társaságot imádta, ha elmentünk valahova haza sem akart jönni.

Eszünkbe jutott hogy heti 1-2 napra beíratjuk bölcsibe, had legyen gyerekek közt. És imádja. Igaz a nap többi részében velem van, és az utóbbi időben anyuklámmal is van sokat mert nagypocakos vagyok és elkél a segítség.

Szóval, így van ez nálunk.

Én azóta nem ítélek el senkit pusztán az alapján,hoyg mikor adja be a gyerekét bölcsődébe.

És ennél ezerszer rossszabb helyre és körülmények közé születnek gyermekek....

Hogy minek nekik gyerek? Mármint a kérdésben szereplő párnak.

Valószínűle azért mert szerettek volna, és ezt mindenkinek szive joga eldönteni.

2011. dec. 4. 16:41
 12/13 anonim ***** válasza:
74%

A gyerekkel töltött időt ne mennyiségre, hanem minőségre mérjük már...

Mennyivel lenne jobb ha a bébi az anyjával lenne, aki otthon megkergül(agresszív, depressziós....) lesz, vagy bölcsödébe, gyermekek közé jár, és este a munka után az anyuka vele piheni ki a nap fáradtságait, tud is vele lenni...

Ami meg az apa-gyermek-házasság dolgot illeti ua... Ha NEKIK így működik, akkor NEKIK így is kell élni, NEM NEKED...

2011. dec. 4. 21:45
 13/13 anonim ***** válasza:
Sok országban csak 3 hónapot lehetnek otthon az Anyukák, utána mennek vissza dolgozni..
2011. dec. 30. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!