Miért vállalnak 4-5 vagy több gyereket akik amúgy is szegényen élnek?
Többször mutatnak nehéz sorsú családokat a Fókusz-ban és tipikus hogy van legalább 4 gyerek és az egész család egy szobában van. Nincs munkájuk, alig van ruhájuk.
A héten volt a Házon kívül-ben egy család ahol 4 gyerek volt, a legkisebbet pont a kezében tartotta a nő amikor beszélt a riporterrel. A gyerekeknek nem volt normális téli ruhájuk, még kesztyűjük sem volt, kútról hozták a vizet. Minek vállalnak ennyi gyereket ha ilyen rossz sorsban tudják csak nevelni őket?
Róluk egy szó nem volt arról hogy régen gazdagok lettek volna csak lecsúsztak.
"És a segélyről annyit, hogy ha esetleg (tudom, te veled ilyen soha a büdös életbe nem fordulhat elő, hogy bajban leszel), hogy a bárkinek jár aki szar helyzetben van, "
Nem azzal van bajom, aki átmenetileg segélyre szorul, amíg nem talál munkát. A GYED-del sincs bajom, mert előtte az anyuka tett be a kasszába. Azzal sincs, ha valaki ápolási pénzt kap, mert mondjuk a gyereke sérült lett, ezért fel kellett adnia a munkáját, mert nem akarja otthonba adni.
Azzal van a bajom, hogy egyesek zsinórba szülik a gyereket a nagy semmire, és a családi pótlékot tekintik megélhetési forrásnak. Persze lakást adjon az állam, míg a többiek vegyék fel a hitelt... Ráadásul ezek a gyerekek sokszor nélkülöznek, az alapvető élelmiszerre, ruházkodásra nem jut.
Én bizony nem adnék családi pótlékot 2 vagy 3 gyerek után. Lehet adójóváírás, de készpénz nem. Aki sok gyereket akar, az tartsa el. A fennmaradó pénzből inkább legyen tényleg ingyenes az iskola, ne a szülőknek kelljen még szalvétát is bevinni, van ahol függönyt is a szülőkkel fizettetik.
"Ők be merték vállalni a sok gyereket!"
Mert nem éreznek felelősséget a gyerek jövőjéért. Nem az a lényeg, hogy menő mobilja legyen már 10 évesen, hanem megfelelően egyen, legyen ruhája, és biztosítsa a szülő a tanuláshoz a feltételeket. Ma gyereket nevelni nagy meló és nagyon nagy felelősség.
"Amúgy tényleg nem lehet tudni,hogy ki miért csúszott le!"
Nem a lecsúszottakkal van a baj, hanem azokkal, akik a gyerekcsinálásból élnek és várják a lakást meg a pénzt, mert ők nagycsaládosok.
"Mit kell még ezen lovagolni? Nem unalmas?? -békén lehet hagyni a szerencsétleneket!"
Amíg az én pénzemen élnek, van beleszólásom. Van ismerős család, egy gyerek van, gyönyörűen nevelik. De bizony nehéz helyzetben vannak, mert apuka elvesztette a munkáját, most talált újat, de nekik nem jár semmi kedvezmény.
"Ha csak 1 gyerekük lenne,annak sem tudnák biztosítani!"
Akkor az a megoldás, hogy csinálnak még ötöt???
"agy mondjuk orvos (ami elég drága szakma, de még drágább az államnak) és elhúz innen más országnak profitálni. "
Akkor talán meg kellene őket fizetni rendesen, és nem számolatlanul tolni a pénzt egy feneketlen kútba, ahonnan semmit sem látunk viszont.
Ha kevés lenne a szegény sem fizetnék meg jobban az orvosokat. Nem a nyomorban élők miatt kapnak az orvosok annyit amennyit, hanem mert ott fönnt mindenki a saját malmára hajtja a vizet.Tudod mit, legyen szegény 6 gyerekes és az adómból ők kapják a segélyt, mint ott fönt több milliós fizetéseket tegyenek zsebre , az én adómból tankolják a luxusautóikat, az én adómból menjenek hetente külföldre, az én adómból fizessék a 20 millás jutalmakat.
Egyébként élő példa. Anyuék 7-en éltek nyomorban. A kőkemény nyomort képzeld el. A finomságuk a cibere volt (ecetes-cukros-víz), kenyéren éltek, ha kaptak. Jelenleg a 7 gyerekből 6 megmerem kockáztatni komolyabb adófizető, mint te vagy én. Kőkeményen tesznek a közösbe. A polcokról sokszor az ő termékeit veszed le. És mégsem tudod, hogy az a termék a nyomorból származó gyerek által gyártott dolog.
Sose ítélkezz, mert lehet többre viszi a nyomorból kitört gyerek, mint lehet a te vagy az én vagy akármelyikünk gyereke.
Tudjátok mit? Akinek pénze van,irigy,mert mások- nem a segélyért szülőkre gondolok,és nem is azokért állok ki ennyire!!!!!- be mertek vállalni 1-2-nél több gyermeket! Hát,jól tették!
Aki elvenné a családi pótlékot 2-3 gyermek után,annak nem kívánok rosszat,de ne legyen politikus,mert ő is csak a saját zsebébe tenné a pénzt.
"fel kell nevelni,iskoláztatni kell" Sokszor elhangzik ez a mondat ezeknél a "kérdéseknél". Hát akkor had mondjak valamit ezzel kapcsolatban- Mivel a rászoruló gyerekeknek ingyenes iskolai-óvodai étkezés van,ingyenes tankönyv, így amíg a középsulit be nem fejezik,addig nincs gond. És ha tovább akarnának tanulni- úgy is csak azok akarnak,akik jó tanulók! lesz ösztöndíj,illetve 2006-tól van BABAKÖTVÉNY,amelyről az összeget a gyermek 18 éves korában veheti fel,és a rászorulóknak az állam valamennyit tesz a számlájukra! Ez,a kamatokkal együtt,elegendő lesz arra,hogy a továbbtanulást folytassa az a rászoruló,illetve sokan,akik nem ilyen szegény sorból származnak,azok is már egyetem,főiskola mellett dolgoznak! A munkáltatók kapnak a diákmunkások után,mert támogatást kapnak rájuk! Tehát,a jövőt tekintve,a tanulni akaróknak igen is lesz jővőjük! Ahogy az egyik Válaszadó írta,azt hiszem pont az előttem szóló, csak én más szavakkal: nem tudhatod,kik lesznek ezekből az emberekből!
Továbbá,ha valaki csak a középiskoláig jut,hát az miért baj? A földekre is kellene kapáló emberek,meg akik leszedik a dinnyét nyáron- ugye milyen jól esik megenni? Vagy azok az emberek,akik a kukás autón ülnek-állnak.. Mi lenne velünk,ha senki nem vinné el a szemetet? Vagy a kéményseprő,autószerelő,lakatos,tetőfedő,rendőr,biztonsági őr,rakodó munkás... Mi lenne ha senki nem vállalná ezeket,mert mindenki olyan fene tanult akarna lenni,hogy diploma? Ezek az emberek is adóznak,a fizetésükből arányaiban többet levonnak,mint egy orvosnak!! -bár a kormány ígérget,mint mindig... de ez más téma!
Ezek a "téli ruhára nem telik" gyerekek lesznek majd olyan felnőttek,akik nem akarják azt a saját gyerekeiknek,mint amit Nekik kellett, Ők lesznek majd azok az emberek,akik a nagy családból való származásuk miatt nagy családot szeretnének,és azért dolgoznak majd,hogy a családjuknak mindent megadhassanak! Legyen az egy orvos-hogy a példánál maradjuk- vagy egy gyári munkás!
És ez a nem mindegy. Igen,Te sajnáljátok ezeket a gyerekeket- ki nem?? -de a pénzt is sajnáljátok ezektől a gyerekektől! Ha a szülők nem cigarettára,alkoholra,játékgépre,maguk szépítkezésére (körömlakk,hajfesték,parfüm...stb) költik a pénzt,amit kapnak az államtól,az adófizetők pénzéből, akkor miért sajnáljátok? Tudjátok mennyibe kerül a téli fűtés?? Ehhez nem kell 4-16 gyereknek lennie,egy gyermek mellett is nehéz a meleget biztosítani! Igazatok van, a Magyar nemzedék vesszen el,mert a luxusban élők- meg azok,akik azt mondják,hogy 1-4..gyerek felneveléséhez több kell,mint egy gyári munkás pár keresete vállalnak egy gyermeket sem -vagy csak 1-2-t! (TISZTELET A KIVÉTELNEK!!)
Egy gyermeket szegénységben is fel lehet tisztességben nevelni,szegényen is lehet iskoláztatni...az állam lehetőséget ad hozzá- vagy ezt a pénzt is tegyék zsebre?? Nincs már így is megtömve a zsebük? Ezt a pénzt sem arra költenék,hogy az utak járhatóak legyenek,vagy az orvosok maradjanak- persze "szegény orvosok!" akik dolgoznak, de nem is minimálbéren!! és akik még ennek tetejében a borítékos dellát is zsebbe teszik?? Na tényleg lehet sajnálni! Lehet jönni a felelősséggel- de könyörgöm! Ezért tanultak! Aki nem akar felelősséget vállalni ennyi pénzért a tetteiért,az menjen utcaseprőnek! az nem jár felelősséggel! - de ez megint más tészta! Bocs,hogy elkanyarodtam,de annyira sajnálják az orvosokat!
Ahogy a tv-ben elhangzott: Az,hogy Önnek 125 ezer van a számláján,tény. Az,hogy ön ezt kevésnek tartja,az vélemény!!
Leszögezem még egyszer,nem a segélyért gyereket vállaló családokat kívánom a védelmem alá venni!!
Részemről lezárom a témát!
Még ami eszembe jutott, mondjuk ha egy nagyon szegény családból származó gyerek elvégzi pl az orvosit, hisz ehhez nem kell kimondottan gazdag család, csak kell egy akarat, kitartás és ész. Szóval az nem fog huszonévesen, mikor épp elhagyta az iskolapadot már tüntetni magasabb rezidensi fizetésért. Örülni fog hogy kap fizetést, nem az lesz, hogy elkezd dolgozni és már háborog a fizetés miatt. az elhivatottság nagyobb lesz benne és megbecsüli a kisebb fizetést, ami előbb utóbb ha jól dolgozik így vagy úgy de nőni fog. Sikeres orvos zsebét tömjük mi betegek rendesen.
Nézd meg a sok elkényeztetett orvostanoncot. Azt se tudják hol a helyük, már pampognak a fizetés miatt..és még semmit nem tettek le az asztalra. Hidd el a gazdagabbja megy külföldre, aki megszokott egy életszínvonalat és azt hiszi kilép az egyetemről és máris övé a világ és ha nem keres annyit mint apuka már le is lép. Miközben az én adómból tanult. Semmi hivatástudat...csak a pénz. Elhiheted neked a szegény családból származó orvos az itt marad!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!