Miért vállalnak a szegények vagy akik napról-napra élnek erőn felül gyereket?
Maskepp kozelitem meg a dolgot:
en manapsag ugy erzem, hogy nem a penz keves, hanem a vasarolnivalo sok.
Olyan, mintha agymosottak lennenk es van 1000 dolog, amit meg KELL vennunk, lennie KELL otthon belole, KELL a babanak, KELL a kisgyermeknek es vasorlni KELL. Komolyan.
Ti nem erzitek ezt? Meg alig szereztunk be x dolgot, vagy toltottuk fel a hutot a hetvegi bevasarlasnal es maris nyomjak az arcunkba a szorolapot, katalogust, hogy gyerunk, meg vedd meg ezt is, mert ez az elethez kell.
A gyerekekkel kapcsolatos dolgok is ilyenek.
Kell vinni babauszasra, zenebolcsibe, angolos oviba, majd 10 fele kulonorara, 3 fajta sportra, kulonfele taborokba, lakast/hazat kell a gyermekeinknek szerezni, meg micimackos tapetat es hercegnos fuggonyt a 2 evesnek. Mert csak igy leszunk jo szulok/jo emberek.
A feneket.
Ez mind agymosas.
Jo, ha vannak kenyelmi eszkozok, de nem igy leszunk jo emberek, maximum jo fogyasztok.
Nem tudom, ez egyre durvabb lesz. Regen tobb gyermeket vallalt egy atlagosan kereso ember, viszont az volt a celjuk, hogy ertelmes es jo dolgozo, talpraesett embert neveljenek beloluk. (Es helyett vagy-ot is hasznalhattam volna.) Nem kirepultek a csaladi feszekbol, hanem hazaskent is egy fedel alatt maradtak, tobb generacio elt egyutt, nem kapott mindenki 20 evesen hazat, lakast. Ha nem eltek jol meg egyutt, akkor a telek vegeben aprankent felhuztak maguknak egy kulon hazat, vagy sporoltak vasarlasra. Ennyi. Nem dugtak a szulok kozvetve senki ala a kulon ingatlant, legalabbis nem volt altalanos.
Bocsi, nem felhaborodtam a kerdesen, csak mar egy korabbi, hasonlo kerdesnel is le akartam ezt irni, csak idom nem volt, most epp van.
Es nem, mi nem ilyenek vagyunk, marmint teny, hogy tobb gyermeket vallalunk, ketto van, meg egyet szeretnenk, de speciel nem allunk rosszul anyagilag, munkabol elunk, mondhatni jol. Viszont en a vilagot sem tartom kegyetlennek, az sem volt jobb regen sem, csak mas jellegu gondok voltak.
Kegyetlen világ?
Van számítógéped? Van interneted? Van mobiltelefonod? Van autómata mosógép a házban? Van mikrohullámú sütű? Cserépkályhában fűtesz nap mint nap a ház több helyiségében? Esetleg autó van a családban.
ez kegyetlen világ? Most gondolj vissza , mi volt 3 éve amikor mi születtünk, többen is egy háztartásba! Melyik a kegyetlenebb??? És melyik család volt elégedettebb? A 30 évvel ezelőtti, akinek nem voltak ilyen javai, vagy a mostani extrákkal felszerelt család tagjai???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!