Miért vállalnak a szegények gyereket? Mi a jó nekik abban, ha van gyerekük?
Jobb egy szerencsétlennek nyomorogni, aki nem tehet semmiről? Jólesik nekik látni ahogy szenved a gyerek a panellakásban például?
Sajnos tapasztalatból tudom, hogy nincs annál rosszabb, mint ha a gyerek szar tízemeletes panel dzsungelben, lakótelepen nől fel.
Hiába lesz akármilyen jó tanuló valaki, akkor is 20-on valahány éves koráig biztos, hogy szegénységben fog lenni, nem tud zsíros állást kapni érettségivel. De 97%, hogy utána se, hiszen magyarországról beszélünk.
Ha valaki rosszul él, mi a jó neki a gyerekvállalásban? Én sajnos rengeteget szenvedtem kizárólag amiatt, mert szegény családba születtem.
Véleményem szerint az emberek nem gondolnak a jövőre, azt hiszik jó a gyereknek egy panel, vagy egy nagyon rossz állapotú ház, szoba-konyha, ilyesmi.
Nem azt mondom, hogy csak a Rózsadomra kéne gyereket vállalni, de ha körülnézünk, lopások, rablások, gyilkosságok és egyéb erőszakos bűncselekmények elkövetői mind szegény családba született emberek.
Úgy gondolom kevés a jó nevelés, vagy próbálkozás és a szeretet, hatalmas szükség van a jó anyagiakra.
Neked szar volt panelban lakni, tehát mindenkinek az.
A te szüleid szegénységben éltek, tehát ez más panellakókkal is így van.
Gondolkodj már egy kicsit nyitottabban.
Mi is panelban lakunk, három hete született meg a lányunk.
Ennek ellenére nem élünk rosszul, a férjem fizetése 800ezer netto. Eljárunk évente kétszer nyaralni, van két autónk, és ha hirtelen felmerül valami nagyobb kiadás, akkor sem esünk kétségbe.
Vehetnénk családi házat, csak ahhhoz egyelőre kellene felvennünk valamennyi hitelt. Mi ezt nem akarjuk, inkább összespóroljuk egy legalább 150 négyzetméteres családi ház árát valahogy, befektetjük a pénzt, igyekszünk megforgatni, ilyesmi.
Ha minden jól megy, max 5 év múlva el tudunk költözni.
Mindennel együtt nem hiszem, hogy azért lesz valaki bűnöző, mert panelban nő fel. Az egyik ismerősöm elég durván benne van az alvilágban, egy vidéki bűnbanda második embere. Pedig 300 négyzetméteres házban, rendezett környezetben, normális családban nőtt fel, sőt még diplomája is van.
Szóval ennyit a hülye általánosításodról.
Szerintem meg tökéletesen igaza van a kérdezőnek.
Egyetlen válaszoló sem válaszolt eddig normális módon, csak sértegetik a kérdezőt.
Mert nem tudtok érvet az a kérdező ellen.
Ez egyébként az egész Föld legnagyobb problémája, hogy az emberek, és elsősorban a tanulatlan, szegény emberek, ész nélkül szaporodnak. Okuk nincsen rá, csak egyszerűen azt képzelik, hogy az a "normális" élet, hogy kölykedzeni kell ész nélkül, mint a nyulak. Aztán se pénzük, se eszük, se türelmük rendesen felnevelni az utódokat, és szerencsétlen gyerek ugyanolyan buta, tanulatlan, ösztönalapú véglény lesz, mint a szülei.
"ha körülnézünk, lopások, rablások, gyilkosságok és egyéb erőszakos bűncselekmények elkövetői mind szegény családba született emberek"
Olvastál már híreket?-)))
"Mindennel együtt nem hiszem, hogy azért lesz valaki bűnöző, mert panelban nő fel. Az egyik ismerősöm elég durván benne van az alvilágban, egy vidéki bűnbanda második embere. Pedig 300 négyzetméteres házban, rendezett környezetben, normális családban nőtt fel, sőt még diplomája is van."
Hát a helyedben én ezzel nem dicsekednék. Komolyan ezt hoztad fel érvként egy vitában? Ezzel csak igazoltad a kérdezőt: a panellakó ha nem ő maga bűnöző, akkor az ismerősei azok... Gratulálok a rendezett életedhez. Ezek után kérlek ne meséld el, honnan hoz a férjed havi nyolcszázat tisztán...
panellakó ha nem ő maga bűnöző, akkor az ismerősei azok
azta van mindenféle ismerösöm akkor most én is olyan vagyok? ribi is vagyok, nőcsábász is vagyok, anya is vagyok, apa is vagyok? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!