Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vállalnak a szegények...

Miért vállalnak a szegények gyereket? Mi a jó nekik abban, ha van gyerekük?

Figyelt kérdés

Jobb egy szerencsétlennek nyomorogni, aki nem tehet semmiről? Jólesik nekik látni ahogy szenved a gyerek a panellakásban például?

Sajnos tapasztalatból tudom, hogy nincs annál rosszabb, mint ha a gyerek szar tízemeletes panel dzsungelben, lakótelepen nől fel.

Hiába lesz akármilyen jó tanuló valaki, akkor is 20-on valahány éves koráig biztos, hogy szegénységben fog lenni, nem tud zsíros állást kapni érettségivel. De 97%, hogy utána se, hiszen magyarországról beszélünk.

Ha valaki rosszul él, mi a jó neki a gyerekvállalásban? Én sajnos rengeteget szenvedtem kizárólag amiatt, mert szegény családba születtem.

Véleményem szerint az emberek nem gondolnak a jövőre, azt hiszik jó a gyereknek egy panel, vagy egy nagyon rossz állapotú ház, szoba-konyha, ilyesmi.

Nem azt mondom, hogy csak a Rózsadomra kéne gyereket vállalni, de ha körülnézünk, lopások, rablások, gyilkosságok és egyéb erőszakos bűncselekmények elkövetői mind szegény családba született emberek.

Úgy gondolom kevés a jó nevelés, vagy próbálkozás és a szeretet, hatalmas szükség van a jó anyagiakra.

2015. ápr. 18. 13:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
87%
Itt nem a panel a probléma, hanem az, hogy az emberek nem állnak meg egynél, ha korlátozottak az anyagi lehetőségeik. Azért írom ezt, mert egy gyereket, bármit is hoz az élet, könnyebb felnevelni, mint többet, szegénységben. Ismerek hátrányos helyzetű családokat, akik kertesben laknak, nincsenek kisegítve vele, szóval az, hogy valaki panelben lakik, még nem jelent semmit.
2015. ápr. 18. 13:29
 22/74 A kérdező kommentje:

Azt kérdeztem, hogy a SZEGÉNYEK miért vállalnak gyereket, a panel csak példa. Bizony a legtöbb ember azért lakik panelban, mert szegény.

Az, hogy 800 ezres fizetéssel, 2 autóval panelban lakik valaki, rendben, az nem szegénység, de én például nem tartom jó dolognak. Inkább jöjjön össze picivel később a ház és akkor addig szép újépítésű lakás, lakópark, ilyesmi.

De még egyszer mondom, nem a hely, hanem az anyagi helyzet miatt írtam ki a kérdést. Legtöbb szegény rossz helyen is lakik ennek megfelelően.

2015. ápr. 18. 13:30
 23/74 anonim ***** válasza:
74%
Mert a gyerek az egyetlen örömforrás az életükben.
2015. ápr. 18. 13:31
 24/74 anonim ***** válasza:
7%

és aki nagy házba vállal egyet, de tojik rá, annak talán jobb?

nem a ház négyzetméterén múlik!

2015. ápr. 18. 13:31
 25/74 anonim ***** válasza:
88%

"panellakó ha nem ő maga bűnöző, akkor az ismerősei azok..."

:D

Komolyan? Ez aztán brilliáns logika? A srácot gyerekkoromból ismerem, mert egy helyen nőttünk fel. Tudod hol? Egy csendes vidéki kisváros puccos kertvárosi részében. Családi házas övezetben.

Tehát már akkor is ismertem, amikor még nem voltam "panellakó".

De hiába is magyarázom neked. A degradáló megnyilvánulásodból ítélve te sosem éltél panelban, aztán nézz csak magadra, mégis lelki nyomorék lettél. És ezzel igazoltad is azt a tézisemet, hogy mindegy hol nő fel valaki, nem az befolyásolja, hogy milyen ember lesz.

2015. ápr. 18. 13:32
 26/74 anonim ***** válasza:
25%
Kérdező: a kezdő kérdésedben összekapcsoltad a panelt a szegénységgel. Ne csodálkozz a válaszokon.
 27/74 anonim ***** válasza:
87%

"addig szép újépítésű lakás, lakópark, ilyesmi. "

- ezek jobbak a panelnél Szerinted? Mert ez nekem ugyanaz a kategória, csak máshogy nevezik.

28/74 anonim ***** válasza:
31%

te nm tartod jó dolgonak, valszeg nem a drogtanya közepén laknak és oda szült gyereket, nem?

ha nekik jó, akkor egészségükre!

nem mindenki szegény, és nem minden nem panelban élő gazdag.

29/74 A kérdező kommentje:

Igenis én kizárólag az anyagi helyzetünk miatt szenvedtem mindig. SEMMI MÁS MIATT. Egyedüli gyerek voltam mindig, szüleim szerettek. Semmi más baj nem volt soha, csak a pénz.

Viszont emiatt másfél szobás panel lakás, autónk sohasem volt, nem volt nyaralás, se semmi. Élettelen, sivár, unalmas gyerekkorom volt.

Szerintem sokkal jobb egy gyereknek, ha egy szép nagy kertesházban, vagy újépítésű nagy lakásban nől fel és vannak élmények.

2015. ápr. 18. 13:36
 30/74 anonim ***** válasza:
40%

kertes házban nőtten fel, de nyaralásra nem nagyon futotta, most akkor gyilkoljam le anyámékat? jesszus. nem futotta rá és kész. ez van.

az meg hogy te semmire nem tudtad vinni, a te bajod!

2015. ápr. 18. 13:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!