Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vállalnak a szegények...

Miért vállalnak a szegények gyereket? Mi a jó nekik abban, ha van gyerekük?

Figyelt kérdés

Jobb egy szerencsétlennek nyomorogni, aki nem tehet semmiről? Jólesik nekik látni ahogy szenved a gyerek a panellakásban például?

Sajnos tapasztalatból tudom, hogy nincs annál rosszabb, mint ha a gyerek szar tízemeletes panel dzsungelben, lakótelepen nől fel.

Hiába lesz akármilyen jó tanuló valaki, akkor is 20-on valahány éves koráig biztos, hogy szegénységben fog lenni, nem tud zsíros állást kapni érettségivel. De 97%, hogy utána se, hiszen magyarországról beszélünk.

Ha valaki rosszul él, mi a jó neki a gyerekvállalásban? Én sajnos rengeteget szenvedtem kizárólag amiatt, mert szegény családba születtem.

Véleményem szerint az emberek nem gondolnak a jövőre, azt hiszik jó a gyereknek egy panel, vagy egy nagyon rossz állapotú ház, szoba-konyha, ilyesmi.

Nem azt mondom, hogy csak a Rózsadomra kéne gyereket vállalni, de ha körülnézünk, lopások, rablások, gyilkosságok és egyéb erőszakos bűncselekmények elkövetői mind szegény családba született emberek.

Úgy gondolom kevés a jó nevelés, vagy próbálkozás és a szeretet, hatalmas szükség van a jó anyagiakra.

2015. ápr. 18. 13:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 A kérdező kommentje:

"Kérdező, az újépítésű lakások 23-43 nm-ese"

Vannak nagyok is..... Egy jóbarátom is nagyban lakik. Gyönyörű, újépítésű, lakópark. 3 emeletes házak egyikében. Nagyon szép, színes, barátságos, könnyed, hangulatos környezet. Igazi otthon. Pedig messze van a luxustól, a budai hegyi házaktól.

2015. ápr. 18. 14:26
 52/74 A kérdező kommentje:

"Mi is panelban lakunk, három hete született meg a lányunk.

Ennek ellenére nem élünk rosszul, a férjem fizetése 800ezer netto. Eljárunk évente kétszer nyaralni, van két autónk, és ha hirtelen felmerül valami nagyobb kiadás, akkor sem esünk kétségbe.

Vehetnénk családi házat, csak ahhhoz egyelőre kellene felvennünk valamennyi hitelt. Mi ezt nem akarjuk, inkább összespóroljuk egy legalább 150 négyzetméteres családi ház árát valahogy, befektetjük a pénzt, igyekszünk megforgatni, ilyesmi.

Ha minden jól megy, max 5 év múlva el tudunk költözni.

Mindennel együtt nem hiszem, hogy azért lesz valaki bűnöző, mert panelban nő fel. Az egyik ismerősöm elég durván benne van az alvilágban, egy vidéki bűnbanda második embere. Pedig 300 négyzetméteres házban, rendezett környezetben, normális családban nőtt fel, sőt még diplomája is van.

Szóval ennyit a hülye általánosításodról."

Bocsánat az általánosításért akkor, de szerintem jogosan nem gondoltam, hogy ennyire jól élő emberek is laknak panelban.

Elhiheted nekem, hogy akik panel lakásban laknak, nem megszokott, hogy csak 1 ember a családban 800 ezret keres és 150 négyzetméteres házat készülnek venni teljesen önerőből, mindenféle hitel nélkül, úgy, hogy még 2 autót is fenntartanak.

Nektek gratulálok, nem is hozzád szólt a kérdés, hanem akik szegények és mégis gyereket vállalnak, mivel én sajnos a saját bőrömön tapasztaltam, hogy ez mennyire nem helyes. Nem egy beképzelt rózsadombi gyerek vagyok, aki ilyen kérdésekkel szórakozik. Bárcsak az lennék.

2015. ápr. 18. 14:43
 53/74 A kérdező kommentje:

Ja meg az évi 2 nyaralás, meg ha nagyobb kiadás közbejön, nem estek kétségbe.

Tényleg nem tudom minek írtál ide! Nem rád vonatkozik a kérdés. Örülj neki, a gyereketek is örülni fog! Bár én is ilyen családba születtem volna!!!

2015. ápr. 18. 14:46
 54/74 anonim ***** válasza:

Inkább törekedj ezentúl arra, hogy ha nem akarsz egy ilyen "sz#r" életet a továbbiakban magadnak, vagy a későbbi családodnak, akkor dolgozz, vegyél egy kertes házat;

Attól, hogy a sanyarú gyerekkorodon elmélkedsz, attól még nem jutsz előrébb, feltételezem, erre már saját magad is eljutottál agyilag.

Egy 1,5 szobás "lyukat" is lehet otthonossá varázsolni, de aki tenni nem akar érte, csak sajnáltatja magát, annak hiába is magyaráznám :)

Téged is vállaltak, de túl sikerült élned. Örülj annak inkább, hogy nem megy el egy napod a terek és felületek takarításával. Ez pl.teljesen a panel mellett szól, mondom ezt úgy, hogy nem abban élek, de 18 éves koromig laktam benne, tehát tudom, miről beszélek :)

Az viszont szent igaz, hogy az emberek túl vállalják magukat, ami a gyerekeket illeti. Van, aki nem tudja vagy nem is akarja beosztani a pénzét, és nem jut bizonyos dolgokra, sok esetben még alapokra sem. De aki meg 3 vagy több gyermeket vállal, nem gondolja át, esetleges válásnál meg csodálkozik, hisz' "akarták a gyerekeket" vagy "az utolsó becsúszott&nem vagyok gyilkos" ..... Havi 2x minimum van ilyen kérdés itt::

2015. ápr. 18. 14:50
 55/74 anonim ***** válasza:
-::, pontot akartam volna.
2015. ápr. 18. 14:51
 56/74 anonim ***** válasza:
91%

Már le is írtad, mi miatt szenvedtél. Nem a pénz miatt, hanem mert irigykedtél másokra. És ez bizony neveltetés kérdése. A szüleid hibája, hogy nem neveltek meg normálisan, viszont ez nem csak szegényeknél fordul elő. Láttam már gazdag gyereket hisztizni, hogy csak 8 gigás iphone-t kapott karácsonyra, amikor a szomszéd kisfiúnak 16 gigás van...

Érdekes módon én gyerekként nem azt néztem, hogy a gazdagabb barátaimnak mért van saját szobájuk, mért van nagy kertjük, szép játékaik stb, hanem örültem, hogy ha átmegyek hozzájuk, akkor tudunk mivel játszani. Nekem anyukám megtanította, hogyan becsüljem azt, amim van.

2015. ápr. 18. 15:25
 57/74 A kérdező kommentje:

Igazad van, az én hibám.

De szerintem más is irigykedne másokra, akik szép, tiszta helyen laknak, ő meg másfélszobás panelban nől fel, amiben rengeteg csótány is volt.

De én kérek elnézést, nyilván neveltetés a baj és nem a pénz miatt kellett ilyen körülmények között felnőnöm.

2015. ápr. 18. 15:52
 58/74 anonim ***** válasza:
77%

Most már jönnek a csótányok, meg az omladozó fal..az ablak is törött volt és ezért télen fagyoskodtak. Persze. Innentől a mese csak szebb lesz.

Tanulj, dolgozz! Teremtsd meg a gyerekeidnek azt, amit te nem kaptál meg.

2015. ápr. 18. 16:06
 59/74 anonim ***** válasza:

Te amúgy teszel azért hogy jobb életed legyen?

Igen, mindenki lehet irigy. Én tiszta, 6 szobás házban nőttem fel, mindenem megvolt, csak szeretetet nem kaptam. Na, kinek volt rosszabb? Neked vagy nekem?

2015. ápr. 18. 16:12
 60/74 A kérdező kommentje:

Nem voltak törött ablakok, omladozó falak.

Egy másfél szobás panel lakás volt ez, 35 nm, szarul berendezve és rengeteg csótány volt. Az a legszarabb folyosós, ahol a bejárati ajtók közvetlenül vannak.

Bárcsak mese lett volna és nem valóság. Én örülnék a legjobban.

Látod el se hiszed, azt hiszed, hogy kitalálom, annyira el nem tudjátok képzelni, hogy mennyire szar az ilyesmi...

De addig jó nektek, amíg nem tudjátok, ameddig mesének gondoljátok....

2015. ápr. 18. 16:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!