Miért vállalnak a szegények gyereket? Mi a jó nekik abban, ha van gyerekük?
Jobb egy szerencsétlennek nyomorogni, aki nem tehet semmiről? Jólesik nekik látni ahogy szenved a gyerek a panellakásban például?
Sajnos tapasztalatból tudom, hogy nincs annál rosszabb, mint ha a gyerek szar tízemeletes panel dzsungelben, lakótelepen nől fel.
Hiába lesz akármilyen jó tanuló valaki, akkor is 20-on valahány éves koráig biztos, hogy szegénységben fog lenni, nem tud zsíros állást kapni érettségivel. De 97%, hogy utána se, hiszen magyarországról beszélünk.
Ha valaki rosszul él, mi a jó neki a gyerekvállalásban? Én sajnos rengeteget szenvedtem kizárólag amiatt, mert szegény családba születtem.
Véleményem szerint az emberek nem gondolnak a jövőre, azt hiszik jó a gyereknek egy panel, vagy egy nagyon rossz állapotú ház, szoba-konyha, ilyesmi.
Nem azt mondom, hogy csak a Rózsadomra kéne gyereket vállalni, de ha körülnézünk, lopások, rablások, gyilkosságok és egyéb erőszakos bűncselekmények elkövetői mind szegény családba született emberek.
Úgy gondolom kevés a jó nevelés, vagy próbálkozás és a szeretet, hatalmas szükség van a jó anyagiakra.
Hiába nyomkodjátok a piros pacsit, akkor is az van, hogy aki szerényen él, vállal egynél több gyereket, pedig nincs mire. Egy gyerek is ad boldogságot. Aztán jönnek a kérdések, hogy mikor jön a családi, mit főzzön a következő segélyig, fizetésig, ami olcsó de laktató, stb. Éééés hogy mit tegyen, ha épp ő vagy a párja elveszíti az állását és már ténylegesen nyomorognak. Illetve ők nem így fogalmaznak, mert a magyarázat általában az, hogy mindenünk megvan, szeretet az hatalmas, de mégis gázos a helyzet. És ez most nem a panelben élőkre vonatkozik.
A bűncselekményekről meg annyit, hogy aki el akarja követni, el is fogja, és aki erre vetemedik, az mentálisan nem százas, mert jól tudja, mi jár érte, ha bebukik.
Csak egy tegnapi pl.: várom a IV. kerületben a buszt, mellém lép egy igencsak szakadt, fogatlan 40+ férfi, és adna valami újságot, mellékelve benyögi, ebből tartja el a 4 gyerekét.
És ez csak egy huszad rangú példa volt. Mert általában az emberek nem gondolják át a gyerekvállalást, mondván: a mai világban 'nem éri meg, csak egyet vagy hármat vállalni." Na itt kezdődik a 'szegény' ember története..
A sógorom szülei panelben nőttek fel, így aztán később panelben alapítottak családot. Gazdagok. Ők ezt ismerték és nem változtattak. A gyerekükből egy értelmes, okos, jól kereső felnőtt férfi lett. Soha nem szenvedett hiányt semmiben. A szülei támogatták mind lelkileg mind anyagiakban, nagyon jó nevelést kapott.
Én kertes házban nevelkedtek, később én is ott szeretném nevelni a gyerekeimet, tehát nem az elfogultság beszél belőlem, de a panelt ne hozd már párhuzamba a szegénységgel, mert semmi köze hozzá.
Összekapcsoltam, mert bizony a legtöbb ember panelban lakik, vagy egyéb rossz helyeken. Jobb anyagihelyzetben lévők nyilván máshol laknak.
A panelt azért emeltem ki annyira, mert katasztrofálisan rossznak tartom.
Csúnya, kicsik a helységek, rengeteg ember egyetlen helyen, környéken. Minden az égvilágon áthallatszik mindenhova. Le, föl, oldalt. Pisi csúrgás, wc lehúzás, beszéd. Nincs otthon érzete az embernek. Hallani a szomszéd tv-jét is, mindent egyszerüen.
Rengeteg stressz is ért engem emiatt, beteg alsólakók, szomszédok, egy kisgyerekként bizony ugye hangos voltam néha, hát kaptam életveszélyes fenyegetést, állandó zörgést, az ajtónk rugdalását, veszekedést, mindent.
Ennél bármilyen átlagos kertesház, vagy más típusú lakás is jobb szerintem.
Istenítitek a panelt , de bizonyítjátok, hogy eszetek nem sok van , hogy felfogjátok a kérdés valódi lényegét...vajon van összefüggés? :D
Kérdező, lehet azért van így mert gumira sincs pénz és mivel az ember hormonjai az állatokéhoz hasonló ha tüzel a seggük akkor dugni kell...így hát összejön a gyerek mivel abortuszra se lesz pénz...
Értem én, hogy most a szegényekről van szó, de a panelra még reagálok..
A kollégám kertes házban nőtt fel, a felesége panelben. A közös életüket panelben kezdték, a 2 gyerek már 7 és 5 évesek voltak mire kiköltöztek egy szép kertesházba. A férj örült, végre nyugodtan tért haza, a panelt gyűlölte. A feleség rövid időn belül belátta, hogy a kertes ház valóban jobb, mint a panel, de eleinte inkább csak a férj kérésére költözött, nem saját akaratból. Tudod kiket viselt meg a legjobban? A gyerekeket.. 2 évbe telt míg rájöttek,hogy tök jó a kertes ház..addig nagyon sokszor elhangzott tőlük, hogy vissza akarnak költözni.
Ha valaki megszokik egy környezetet, akkor nem szívesen vált. És lásd, a gyerekeknek volt a legnehezebb, pedig én tudom, hogy kertes házban van a legtöbb lehetőség. Ezt sokan nem látják, de nem is baj. Ha más mást szeretne, azzal nincs baj.
Ami a szegények gyerekvállalását illeti.. Ami a hírekben megy, hogy szegény anyuka, aki az 5 gyerekét neveli, nincs mit enni stb stb. Őszintén? Nem tudom sajnálni. Egy pillanatig se. A gyerekeket nagyon, de a szülőket semennyire sem. Mi a francnak vállaltál 5 gyereket??? Legyen gyerekük, ha szeretnének..1, esetleg 2..őket még csak cska tudták volna etetni, ruházni értelmesen. 5 gyereket már nem lehet abból. Gyakorlatilag egy omladozó 2 szobás lakásban éltek hatan.
Hogy miért vállalnak?! Segély..talán..meg nem futja védekezésre, meg abortuszra.
Jól keresek, van saját lakásom. A párom is jól keres,neki is van lakása, autója. 2 gyereket szeretnénk, esetleg 3-at. Ha akarnék 5 gyereket vállalni se tenném, mert ennyi gyereket már mi sem tudnák úgy eltartani hogyha jön valami gáz..
Komolyan nem értem, hogy a hírekben szereplő szülőknek mi a francért kellett ennyi gyereket szülniük. Hányok ettől az egésztől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!