Miért vállalnak a szegények gyereket? Mi a jó nekik abban, ha van gyerekük?
Jobb egy szerencsétlennek nyomorogni, aki nem tehet semmiről? Jólesik nekik látni ahogy szenved a gyerek a panellakásban például?
Sajnos tapasztalatból tudom, hogy nincs annál rosszabb, mint ha a gyerek szar tízemeletes panel dzsungelben, lakótelepen nől fel.
Hiába lesz akármilyen jó tanuló valaki, akkor is 20-on valahány éves koráig biztos, hogy szegénységben fog lenni, nem tud zsíros állást kapni érettségivel. De 97%, hogy utána se, hiszen magyarországról beszélünk.
Ha valaki rosszul él, mi a jó neki a gyerekvállalásban? Én sajnos rengeteget szenvedtem kizárólag amiatt, mert szegény családba születtem.
Véleményem szerint az emberek nem gondolnak a jövőre, azt hiszik jó a gyereknek egy panel, vagy egy nagyon rossz állapotú ház, szoba-konyha, ilyesmi.
Nem azt mondom, hogy csak a Rózsadomra kéne gyereket vállalni, de ha körülnézünk, lopások, rablások, gyilkosságok és egyéb erőszakos bűncselekmények elkövetői mind szegény családba született emberek.
Úgy gondolom kevés a jó nevelés, vagy próbálkozás és a szeretet, hatalmas szükség van a jó anyagiakra.
De most mi a bajod pontosan? Felnőttél, oké, ez a múlt. Nem tudsz vele mit kezdeni. Vagy siránkozol egész életedben, vagy teszel azért, hogy a jövőd jobb legyen, hogy a te gyerekednek ne ilyen körülmények között kelljen felnőnie. Vagy mire gondoltál, mit lehetne még tenni?
(btw licitálhatunk, ismerek olyan családot, ahol hárman laknak egyetlen szobában, önkormányzati lakásban. A gyerek néha nálunk alszik, hogy a szülők kicsit együtt lehessenek. Mégse siránkoznak folyton.)
Az a bajom, hogy az emberek nem tudják mennyit ártanak ezzel, nem gondolnak a jövőre, semmire. Csak kell a gyerek, de nem is gondolnak bele semmibe.
Kb. az, hogy arra vállalnak gyereket, hogy milyen jó lesz amíg pici. De vagy nem gondolnak bele, hogy az a csöppség egyszer bizony felnő, vagy csak alapból arra nem gondolnak, hogy mi lesz később. Nincs jövőkép, csak kell a gyerek sokaknak. Mint akik itt mondták páran a híradóban szereplőket, hogy 5 gyereke van, aztán nem tudja mit eszik holnap. Mutatja az üres hűtőt, meg a fűtetlen szobát...
Ha beszóltok neki ha nem ,alapjába véve igaza van. Rengetegen szülnek nyomorra gyereket, ahol a legfőbb probléma a pénz, hiába mondják, hogy a pénz nem boldogít, baromság, a családok 80%-ban a pénzen buknak el.
Most szerencsétlenül összehozta a panellakással, ( mondjuk elég sok ilyenben ismerősöm panaszkodott már....)de ettől függetlenül az alap meglátás jogos.
Saját példa is van, az anyám, én 25 vagyok, 16 évesen szült...igenis szar volt nézni ahogy más alap dolgokat megkapott vagy alap eseményeken részt vett és most ugyanez van a 2 éves öcsémmel, nem dolgozott előtte, ugyanúgy a nagymamám tartja el a házában és persze neki majd ingyen lesz sok minden én meg fizetek, mert a gyerekemnek van apja/anyja és rendes környezetben nevelkedik. Pont ezekért a kedvezményekért is merik bevállalni a semmire.
Hát én meg kertvárosi családi házas gyerekként mindig a panelba vágytam.Nekem az akkor akkora bulinak tűnt,mindig volt ott élet,nem úgy mint a kertvárosban.
A kérdés meg amúgy vagy provokáció vagy buta a kérdező.Nem egy gazdag családot ismerek akik a tipikus 10 emeletes betondzsungelben laknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!