Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azok az emberek, akik nagyon...

Azok az emberek, akik nagyon szegények, miért vállalnak gyereket? Akár csak 1-et is. De sajnos van ahol többet is. Azt még kevésbé értem.

Figyelt kérdés

Tegyük fel van egy átlagos magyar pár. Kor az mindegy, mondjuk így élnek(tehát sajnos átlagos magyarosan) és gyerek vállalás mellett döntenek. Budapesten laknak, tehát ebben szerencsésnek mondhatóak.

Mondjuk a nő és a férfi is keres 100 ezer körül. (mondjuk ez ebben az országban sajnos még jónak is számít, szóval vicc...)

Van mondjuk egy másfél szobás panel lakásuk. (mondjuk ez meg aztán főleg jónak számít sajnos ebben az országban, ha legalább van egy saját lakás, még ha kicsi panel is)

Támogatásra nem számíthatnak, mert szüleik is szegények.

Autó nincs, nyaralás nincs, kettőjüknek is rossz, nem sok mindent lehet csinálni 2 embernek 200-ból egy egész hónapban.

Megtakarítás szintén nincs, max néha egy keveset félretesznek, mert azért fiatalok, a rezsi, kaja, stb mellett azért ÉLNI is kell picit.

Na például az így élő embereknek mi okoz örömöt a gyerekvállalásban? Jó nekik, ha velük nyomorog a gyerek is, vagy mi jár a fejükben?

Ismerek sok fiatalt, akik sajnos ilyen családba születtek és nagyon-nagyon boldogtalanok az anyagi helyzetük miatt. Szomorúak állandóan, nincs jövőképük. Tanulnak-tanulnak, de van több olyan jóbarátom is, aki diplomás és ilyen 100 valahány ezret keres. Tehát szülőkkel kénytelen "élni", autóról nem is álmodhat, de még azon is gondolkoznia kell, hogy megengedhet-e magának 1 hétvégét a Balatonon. Ráadásul soknak még testvére sincsen, csupán egyke. Abba bele se mer gondolni egyik sem, hogy mi lenne testvérrel. Amely barátaimnak pedig van 1 vagy akár több testvére, na ők mégjobban szenvednek. Ismerek középosztályba született, illetve olyat is ahol gazdag családba születet a gyermek. Na ők jól vannak, boldogok, járnak nyaralni, szép helyen laknak, van autó is, stb. Egy gyereknek sem jó, ha szegény családba születik. Sajnos senki sem választhatja meg hova szülessen. Plusz a lakótelepen való felnövés szerintem alapból nem minőségi élet. Szerintem a pénz igenis nagyon fontos. Két legfontosabb dolog van az életben úgy gondolom. Egyik az egészség, másik a pénz. A szegény és szomorú barátaim is mind ezen a véleményen vannak, mérgesek is emiatt, flusztráltak, egész életükben hajtanak, dolgoznak, megy el a fiatalságuk. Minden nap dobják ki az ablakon.

Ráadásul még nem is olyan példát hoztam fel, ahol mondjuk a panelt is bérlik, tehát havi 70-80 az albérlet miatt még pluszban lejön a 200-ból. Marad 120. Abból aztán főleg fel nem fogom miért gondolják, hogy elég 3 embernek. Hogy igazi, boldog család legyenek.

Ti mit gondoltok az ilyen szülőkről? Szerintetek mi az az 1 hónapra rendelkezésre álló összeg és körülmény, ami mellett vállalhatónak gondoltok 1 gyermeket?

Főleg azokat nem értem, akik szegény családba nőttek fel, szenvedtek, nagyon rossz volt nekik, jelenleg sem jó az anyagi helyzetük sajnos, tehát jelenleg is szenvednek emiatt, akkor miért vállalnak gyermeket?

Sajnos az én szüleim is szegények, nagyon szegény körülmények között nőttem fel. De én például becsúsztam anno. Csak aztán meg lettem tartva, ha már így alakult. De a többi ilyennel kiváncsi lennék mi a helyzet.

Amúgy szeretet kaptam eleget, senki sem volt alkoholista, dohányos, stb, rononok, családtagok volt elég, a számukkal sem volt gond. Egyedül az anyagi helyzettel volt probléma mindig is. Szóval mondhatni mindennel. Rossz helyen nőttem fel, nem volt soha autónk, nem mentünk úgy sehova, max játszótér, ilyesmi. Mindig mindenem a legolcsóbb volt, belföldön 3-szor voltunk mindig fél napot. Több belföld, illetve külföldre esély sem volt. Sajnos így zajlott le. A szegénységből pedig úgy gondolom nagyon nehéz kitörni, ha beleszületett az ember. A gyerekkor 100%, hogy boldogtalan lesz ugye, az alap dolog, viszont utána sincs sok esély meggazdagodni.

Tehát mondjuk kertesház, új, vagy legalább fiatal autó, nyaralni évente 1-2 alkalommal külföldön, meg évközben is élni, eljárni ide-oda.

Ha mondjuk valaki keres 500 ezret tegyük fel, amit ebben az országban nagyon-ngyon kevesen keresnek, hiába tanultak rengeteget, akkor is nem is él addig egy ember, míg ezeket a dolgokat össze tudná gyűjteni. És akkor még nem is élt, csak gyűjtögetett egyfolytában, még csak egy mozijegyet sem vett.

Másik, hogy felvesz hitelt, de azt meg fizetni is kell, ráadásul jóval többet, mint amennyi fel lett véve.

Szóval szerintem nagyon fontos az anyagi háttér, a jó anyagi helyzetben lévő szülők. Főleg pl. mivel egy szép nagy kertesházból el se kell költözni. Autóra se kell gyűjteni, mert komolyabb házak kertjében, garázsában van azért 2-3... Illetve szimplán az anyagi támogatás is jól jön minden embernek, ha nem csak a fizetése van.

Illetve egy jó anyagi helyzetben lévő család gyermeke durvább iskolákba tud járni, komolyabban tudják oktatni, nagyon jónevű egyetemen szerezhet diplomát, amivel simán megkap egy jól fizető állást a gyermekük, ezzel is kimondhatatlanul rengeteg előnye lesz egy szegény családba született emberrel szemben.

2015. jún. 11. 06:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/125 anonim ***** válasza:
74%

Ez a pár nem igazán nevezhetö szegénynek, és szerintem nem élnek annyira rosszul, hogy a gyerek "nyomorogna".

A barátnöm ilyen családba született, így nött föl és "mégis" tudott tanulni - pár napja államvizsgázott és mostmár egész hivatalosan is orvos. Mindezt úgy, hogy nincs semmiféle ismeretsége, vagy protekciója - csak esze meg rengeteg szorgalma.

Ugyanakkor azok, ahol a jövedelem a szerinted szükséges körül mozog (500ezer), a gyerekek nagyobb része nem tanul semmit, mert úgyis van pénz.

Szerintem egyébként a szegényebbeknek van több esélye, mert nekik VAN motivációjuk, akik meg már 18 évs kroukra bejárták az egész világot, minden lehetséges dolgot azonnal megkaptak, nem igazán tudnak célt kitürni maguknak.

2015. jún. 11. 07:19
 12/125 bithorlo ***** válasza:
32%
Sajnállak kedves kérdező, hogy nem érted, érzed... Rendszerváltás előtt egy fizetésből is remekül megvolt a családom (3gyerek!), de rendszerváltás után a két fizetés is kevés volt! Nyomorogtunk! A te gondolatmeneted alapján anyánk akár el is dobhatott volna minket! És attól függetlenül nem volt szomorú gyerekkorunk, mert a boldogsághoz nem kell pénz, bár sokkal könnyebb, ha van.
2015. jún. 11. 07:20
 13/125 anonim ***** válasza:
26%

"Nem értem miért a gyerek teszi teljessé az életet"

Mert nincs gyereked. Ilyen egyszeru. Az egesz elet szart sem er gyerek nelkul, tok mindegy mennyi penzed van.

2015. jún. 11. 07:21
 14/125 anonim ***** válasza:
73%

Ez az egész egy nagy baromság amit írtál...

200ból simán megél 2 felnőtt. Panelban élni sem halálol. Marhára nem attól lett volna boldog a gyerekkorod h külföldön nyaralsz és méreg drága dolgokat kapsz meg.

Igen a szegényebbnem tanulni kell h államira felvegyék a gazdagot meg befizetik és??? Ha ennyire nem akarsz úgy élni mint a szüleid tanulj... felvesznek ügyvédnek is ha megvan a pontod nem azt nézik h jaj ő szegény.... csak könnyebb a szegénységre fogni és a szülőkre fogniint tenni ellene... külföldre is annak van lehetősége kimenni aki tesz érte.. csak úgy nem fogják hozzád vágni a dolgokat.

2015. jún. 11. 07:22
 15/125 anonim ***** válasza:
87%

"a világ igen kicsiny része európai, és nagyobb részén ennél sokkal xarabb feltételek mellett születnek a gyerekek."

pont ez a probléma, az ilyen felfogás miatt éhezik a világon 300 millió gyermek... és mégis azok szaporodnak a legjobban, akiknek alig van mit enniük

Amúgy igazad van kérdező, én sem értem ezeket. És én nem látom, hogy a szegény gyerekek motiváltak. Inkább csak még jobban elzüllenek, vagy le se érettségiznek, vagy megcsinálnak valami szakmát, amivel nulla az esélyük elhelyezkedni. Nem tanulnak, mert nem azt a példát látják otthon, meg nincs is rá pénzük...

2015. jún. 11. 07:29
 16/125 anonim ***** válasza:
35%
Azok a szülők abban reménykednek, hogy a gyermekükből EMBER lesz, nem pedig egy pénzéhes anyagias hülyegyerek. Tudod nem a pénz, a nyaralás, anyagi dolgok teszik emberré az embert, hanem amit alkot, a tudása, amivel nyújt valamit a társadalom fejlődéséhez. Nagyon sok tudós nőtt fel szegény körülmények között, de a nevük halhatatlanná vált. Sajnálom az olyan embereket akik azért szülnek gyereket, hogy aztán jól elkényeztessék és a végén egy nagy igényes senki legyen belőle.
2015. jún. 11. 07:29
 17/125 A kérdező kommentje:

Én akiket ismerek gazdagokat ezerszer több motivációjuk van és volt is a szegény barátaimnál.

Miért?

A tökéletes, boldog harmonikus család miatt. Motiválja őket, hogy az imádott családjuk, akiknek köszönhetik a boldog életüket, büszke legyen rájuk.

Boldogok nagyon azok a barátaim akik mindent megkaptak. Nagyon hálásak és mindenben segítenek szüleiknek amit csak kérnek tőlük. És vannak szülőkkel programok, minden. Minden a legnagyobb rendben az életükkel, köszönik szépen, örülnek a jó anyagi helyzetüknek és nem akarnának szegények lenni.

2015. jún. 11. 07:30
 18/125 anonim ***** válasza:
77%

Ne haragudj, de megcáfolnám azt, amit írtál. 200 000 Ft-ból fent lehet tartani egy családot. Négyen vagyunk (2 szülő, 1 testvér), nálunk egyedül édesapám dolgozik, mert én még tanulok a nővéremmel, édesanyám pedig ápolja a testvéremet, mert fogyatékkal élő, így csak alkalmanként tud munkát vállalni 1-2 ezer forintért. Édesapám nettó fizetése 110 000 Ft, ehhez jön a családi pótlék és a nővérem fogyatékossági támogatása (33 000 Ft - az állam jóvoltából ebből kellene megélnie, ha egyedül élne...). Ha ezeket összeadjuk, nem jön ki még az általad említett 200 000Ft sem, mégis élünk és boldogak vagyunk. Igaz, hogy nem jut pl. nyaralásra, de nem is létszükséglet a legújabb és legdrágább mobiltelefonnal egyetemben. Arra a jövedelemre már lehet családot vállalni, és a gyerek is maximum akkor lesz boldogtalan amiatt, hogy nem megy nyaralni vagy hetente vásárolgatni, ha valaki/valami miatt eltorzul az értékrendje.

Megértem, hogy szerinted az általad említett összegből nem lehet fenntartani egy családot, de lásd, hogy van ellenpélda, s nem mi vagyunk az egyetlenek. :) 19/L

2015. jún. 11. 07:30
 19/125 A kérdező kommentje:

Bocsánat, de had tudjam már jobban mitől lettem volna boldog.

Igenis boldog lettem volna gyerekként a nyaralásoktól, kertesháztól, autótól, ha van egy jó számítógépem, stb.

A másik meg 200-ból megél egy család, így van. MEGÉL. De nem ÉL.

2015. jún. 11. 07:33
 20/125 anonim ***** válasza:
83%
"Az élet szart sem ér gyerek nélkül"...Akinek nem lehet saját gyereke,akkor az minek is születt meg,igaz.A gyerek az élet közjátéka.Egy jutalom.A munkád,ha úgy vesszük.Utána kirepül,és éli a saját életét,te meg nem tudsz magaddal mit kezdeni.Szerintem aki a gyereke köré építi az életét,az eléggé üres fejben,csak az elvárásokat akarja teljesíteni,a gyeket kell a te életedbe építeni,hogy mindenkinek jó legyen, Neked is!
2015. jún. 11. 07:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!